Jeg synes det er godt med pesto altså, det er ikke det, særlig på pasta, men hvorfor må det klines pesto på absolutt alt? Det går jo ikke an å kjøpe en sandwich/baguett/salat e.l. ute på kafe uten at alt er druknet i pesto. Ulempen er jo at det har en så karakteristisk smak, at det kamuflerer smaken på for eksempel den nydelige tunfisksalaten på sandwichen. :gaah:
Nå er jeg drittlei pesto og gleder meg til det går av moten. Slik som salsa.
Pesto kan være riktig godt, men jeg er enig i at det har tatt litt av med pestobruk på steder der det ikke passer så bra. Balsamicoeddik syns jeg også det kan være et visst overforbruk av.
Greit nok hvis det er pestoen som er poenget. Og hvis brødet er gammelt og tørt. Men ikke når brødet er nystekt og nydelig, og i tillegg inneholder mye annet godt som egentlig skal være hovedingrediensen, og man ikke kan kjenne smaken av noe av dette fordi alt smaker pesto.
Når jeg kjøper en tunfisksandwich vil jeg at den skal smake av tunfisksalat. Ikke av pesto. Da hadde jeg heller bestilt en pestosandwich.
Liker du ikke hummus? Det som er så ufattelig snadder.
Jeg elsker pesto, men ikke på alt. Liker det på laks, på pasta og under enkelte pålegg på brødskiva. Det kan veldig fort bli for mye ja.
Nå bruker ikke jeg mat som mote, jeg spiser det jeg liker, samme om det er in eller ikke. Er det noen som tenker mote når de velger matvarer? :knegg:
jeg skjønner at jeg ikek akkurat er noen trendsetter. Jeg synes at pesto er godt på sandwicher jeg. På mye annet rart også forøvrig, men ettersom det ikke er så lenge siden jeg sluttet på Grete Roede, så bruker jeg det ikke så mye når jeg lager mat selv. Pesto inneholder litt for mange kalorier til å være GR-godkjent.
Alt er vel "GR-godkjent" i små nok mengder? Hvor mye kcal kan det være i et tynt lag pesto på en brødskive? Jeg skulle ligge på 2200 kcal sist jeg gikk på GR-kurs (i fjor vår) og da spiste jeg egentlig det aller meste, men i små mengder.
Jeg er så enig så enig! Enkelte må gjøre motemat av alt som er. Nå er det visst pesto og balsamicoeddik, ruccola og nøtter i alle former.
Akkurat som med sushi.... Jeg synes sushi er ok, men at det er såååå utrolig sinnssykt godt som mange skal ha det til er for meg en gåte, men det er jo litt fancy/in/kult/fint å si at man spiser sushi kanskje? At Sushi er mote-mat er det i alle fall ingen som helst tvil om.
Jeg vil for øvrig benytte anledningen (om det er aldri så malplassert) til å slå et slag for fersk pesto laget fra bunnen av. Det er tusen ganger bedre enn variantene alt på glass (som det dessverre ser ut til at mange kafeer bruker). Jeg er en enkel sjel i matveien og har ingenting imot ferdigmat, men ferst pesto er virkelig godt!
Oppskrift (på oppfordring :humre: ):
40 g pinjekjerner
100 g frisk basilikum
2 hakkede hvitløksfedd
25 gram nyrevet parmesan
125 g god olivenolje
Kjøres i kjøkkenmaskin, men skal ikke være helt finmost. Det går fint an å slumpe litt.
Sånn sett er det trist for oss sanne sushi-elskere at sushi er blitt motemat - det var mye artigere å elske sushi på åttitallet...
Jeg er også litt pestolei - skulle derimot gjerne hatt mer hummus. Men nå går jeg sjelden ut og spiser for tiden, så for alt jeg vet kan det være at det er hummus både her og der i disse dager.
Jeg bryr meg ikke om at andre synes det er gammeldags og småharry å spise det, jeg likte sushi godt før hypen kom og liker det godt nå når hypen er over. Likevel, street cred får man ikke av å spise det.
Personlig profeti: Jeg vil tippe på at det neste nå er kjøkken fra Afrika, som det etiopiske, som suser opp og blir poppis. Thai og Italiensk er på full fart ut.
Jeg klarer hverken pesto eller balsamicoeddik, og er ikke noe glad i sushi eller så mye annet "motegreier". Jeg liker ikke matsnobber, og føler vel at mat er det man får på bordet, ekte norsk (eller utenlandsk) "bondekost" (mener ikke bonde, men på svensk heter det "husmannskost" og min far kaller det på norsk for "bondekost"), og ikke så mye fancy-smancy greier.
Hummus er godt, men jeg tåler ikke sesam, så jeg må holde meg laangt vekke, ellers klør jeg hele natten. Har ei venninne som lager verdens desidert beste hummus.
hummus er fantastisk godt, men god olivenolje dryppa over, oliven, løk, sølvløk, arabisk brød, søte tomater. Kan ikkje sei at eg har sett det servert så veldig mange stader, men kanskje det kan bli ein ny trend? Ikkje meg imot!!
Pesto syns eg er godt, men er enig med at det passar absolutt ikkje på alt.
Sushi må eg sei at har vore litt treig på; oppdaga det først når det var skikkelig "hot" og nå er det vel snart ut :D
1 boks kikerter
1/4 kopp olivenolje
1 ss sitron
1 ts spisskumin
Mos alt i foodprocessor. Jeg liker å ha den i en liten rund skål og lage en fordypning i midten der jeg heller i litt ekstra olivenolje og legger i noen hele kikerter, da ser det fresht ut.
Jeg gir blaffen i hva som er trendy når det gjelder mat. Er det godt beholder jeg trenden så lenge jeg vil. Det tok lang tid før jeg ble hekta på sushi (syntes ikke det var vemmelig eller noe sånt, bare oppskrytt), men da det først satte seg! DA var jeg hekta da! Fremdeles er det det beste jeg får. :nam:
Jeg synes det var en periode i fjor og året før da det havnet tapenade på nesten alt. Jeg fryktet en trend, men den forsvant i tide heldigvis.
Å nei, å nei!
Rødløk kan man aldri få for mye av! Pesto begynner jeg ærlig talt også å bli litt le, men humus er deilig! Det kan man godt selge mer av for min del.
Det samme tenkte jeg. Jo, man kan selvsagt observere trender som kommer og går i matveien, fortrinnsvis kommer, men det er jo bare et pluss og et tegn på at verden blir mindre. Ingenting er bedre. Men å snakke om in og ut når det gjelder mat er jo helt sykt.
Forøvrig kan man aldr få for mye balsamico! :slurp:
Ja, man kan jo kalle det hva man vil, men det går nå like fullt i bølger. På åttitallet var det helst biffsnadder med bearnaise på nittitallet var det tex-mex. Tidligere var det Thousand Island-dressing på absolutt alt, nå er det totalt ut, nå er det pesto og balsamico. Tidligere skulle pizzaen være amerikansk og ha tykk, luftig bunn og masse fyll, nå er det den tynne, italienske pizzaen som selges mest . Alle spiser selvfølgelig det de liker best, men det er påfallende hvor mange som liker best det samme akkurat i den samme perioden. Jeg synes også for øyeblikket at det sjelden blir for mye balsamico, men ser ikke bort fra at jeg kommer til å bli lei av det hvis den smaken går igjen på alt, i flere år, uansett hva slags mat jeg kjøper meg.
Jeg synes det er helt supert når man får inn smaker fra ulike deler av verden, ingenting er bedre enn det, men det som jeg synes blir problemet er når en smakstilsetning blir så populær at den sniker seg inn absolutt overalt, og det blir vanskelig å få kjøpt seg en matbit uten at denne smaken dominerer.