Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Matmote

#1

My sa for siden:

Jeg synes det er godt med pesto altså, det er ikke det, særlig på pasta, men hvorfor må det klines pesto på absolutt alt? Det går jo ikke an å kjøpe en sandwich/baguett/salat e.l. ute på kafe uten at alt er druknet i pesto. Ulempen er jo at det har en så karakteristisk smak, at det kamuflerer smaken på for eksempel den nydelige tunfisksalaten på sandwichen. :gaah:

Nå er jeg drittlei pesto og gleder meg til det går av moten. Slik som salsa.


#2

Sitron sa for siden:

Bare de ikke begynner med hummus, så skal jeg nok holde ut den fæle pestoen. Dessuten kan de slutte å kline rødløk på alt.


#3

scilla sa for siden:

Rødløk er godt :ja:


#4

Filifjonka sa for siden:

Pesto kan være riktig godt, men jeg er enig i at det har tatt litt av med pestobruk på steder der det ikke passer så bra. Balsamicoeddik syns jeg også det kan være et visst overforbruk av.


#5

Kirsebær sa for siden:

Pesto er snaskens på sandwicher og andre brødretter!

Men hold det for all del unna pastaen :)


#6

My sa for siden:

Greit nok hvis det er pestoen som er poenget. Og hvis brødet er gammelt og tørt. Men ikke når brødet er nystekt og nydelig, og i tillegg inneholder mye annet godt som egentlig skal være hovedingrediensen, og man ikke kan kjenne smaken av noe av dette fordi alt smaker pesto.

Når jeg kjøper en tunfisksandwich vil jeg at den skal smake av tunfisksalat. Ikke av pesto. Da hadde jeg heller bestilt en pestosandwich.


#7

Estrella sa for siden:

Jeg har det samme med dressing. :gaah: Det er ikke alle som liker dressing. :niks:


#8

Bluen sa for siden:

Jeg trodde pesto var på vei ut, jeg. Det er jo mange år siden det ble in. :moderne:


#9

Dixie Diner sa for siden:

Liker du ikke hummus? Det som er så ufattelig snadder.
Jeg elsker pesto, men ikke på alt. Liker det på laks, på pasta og under enkelte pålegg på brødskiva. Det kan veldig fort bli for mye ja.

Nå bruker ikke jeg mat som mote, jeg spiser det jeg liker, samme om det er in eller ikke. Er det noen som tenker mote når de velger matvarer? :knegg:


#10

Sue sa for siden:

Nå som jeg endelig har fått smaken på pesto...:o
Synes det er nydelig - spesielt i salat, men ikke for mye, nei - da smaker det pyh!


#11

Observatøren sa for siden:

Nå har det kommet Dipmix med Pestosmak. :knegg:

Jeg liker dessverre ikke pesto.


#12

Tjorven sa for siden:

jeg skjønner at jeg ikek akkurat er noen trendsetter. Jeg synes at pesto er godt på sandwicher jeg. På mye annet rart også forøvrig, men ettersom det ikke er så lenge siden jeg sluttet på Grete Roede, så bruker jeg det ikke så mye når jeg lager mat selv. Pesto inneholder litt for mange kalorier til å være GR-godkjent.


#13

Dixie Diner sa for siden:

Alt er vel "GR-godkjent" i små nok mengder? Hvor mye kcal kan det være i et tynt lag pesto på en brødskive? Jeg skulle ligge på 2200 kcal sist jeg gikk på GR-kurs (i fjor vår) og da spiste jeg egentlig det aller meste, men i små mengder.


#14

Elin sa for siden:

Jeg er så enig så enig! Enkelte må gjøre motemat av alt som er. Nå er det visst pesto og balsamicoeddik, ruccola og nøtter i alle former.

Akkurat som med sushi.... Jeg synes sushi er ok, men at det er såååå utrolig sinnssykt godt som mange skal ha det til er for meg en gåte, men det er jo litt fancy/in/kult/fint å si at man spiser sushi kanskje? At Sushi er mote-mat er det i alle fall ingen som helst tvil om.


#15

Chanett sa for siden:

Jeg innser at jeg er en enkel matsjel som liker det meste.


#16

DM sa for siden:

spiser ikke ute og har ikke fått med meg problemet en gang


#17

Bluen sa for siden:

Jeg vil for øvrig benytte anledningen (om det er aldri så malplassert) til å slå et slag for fersk pesto laget fra bunnen av. Det er tusen ganger bedre enn variantene alt på glass (som det dessverre ser ut til at mange kafeer bruker). Jeg er en enkel sjel i matveien og har ingenting imot ferdigmat, men ferst pesto er virkelig godt!

Oppskrift (på oppfordring :humre: ):

40 g pinjekjerner
100 g frisk basilikum
2 hakkede hvitløksfedd
25 gram nyrevet parmesan
125 g god olivenolje

Kjøres i kjøkkenmaskin, men skal ikke være helt finmost. Det går fint an å slumpe litt.


#18

Tangina sa for siden:

Sånn sett er det trist for oss sanne sushi-elskere at sushi er blitt motemat - det var mye artigere å elske sushi på åttitallet...

Jeg er også litt pestolei - skulle derimot gjerne hatt mer hummus. Men nå går jeg sjelden ut og spiser for tiden, så for alt jeg vet kan det være at det er hummus både her og der i disse dager.


#19

Sitron sa for siden:

Og pinjekjerner! Fader, ikke en salat uten pinjekjerner! Det er ekkelt.


#20

Isolde sa for siden:

signerer denne jeg :p


#21

dharma sa for siden:

Jeg går for lite ut jeg og ser jeg.

Har vel smakt pesto en gang.


#22

Karamell sa for siden:

Jeg er allergisk mot pinjekjerner og det kan være litt trøblete innimellom.

Jeg spiste Meze i Oslo i helgen og det var godt! Hummusen var god den :)


#23

Sue sa for siden:

Nei, gi deg, da! Pinjekjerner er kjempegodt!:jupp:

Men hva er egentlig hummus? (Gidder ikke søke :lat: )


#24

Tangina sa for siden:

Kikertmos. nam Med tahini og hvitløk.


#25

Sitron sa for siden:

Hummus ser ut som skvist hjernemasse og er ekkelt.


#26

Esme sa for siden:

Nei, sushi er jo veldig "gud så 5 år siden" nå.

Jeg bryr meg ikke om at andre synes det er gammeldags og småharry å spise det, jeg likte sushi godt før hypen kom og liker det godt nå når hypen er over. Likevel, street cred får man ikke av å spise det.

Personlig profeti: Jeg vil tippe på at det neste nå er kjøkken fra Afrika, som det etiopiske, som suser opp og blir poppis. Thai og Italiensk er på full fart ut.


#27

Sue sa for siden:

Åh, kikerter er jo godt og det er hvitløk også. Kanskje tahini også... (vet ikke hva det er heller :dom: )


#28

Tangina sa for siden:

Er ikke helt sikker på det selv, men tror det er sesamfrø-"paste" (hva er "paste" på norsk?)

#29

Sue sa for siden:

Ok, sesamfrø er også godt - da liker jeg sikkert hummus! :jupp:
Vi bruker kanskje pasta om paste?


#30

Sitron sa for siden:

Puré, muligens.


#31

Tangina sa for siden:

Puré, ja - det må være noe slikt.

#32

Nabbe sa for siden:

Jeg klarer hverken pesto eller balsamicoeddik, og er ikke noe glad i sushi eller så mye annet "motegreier". Jeg liker ikke matsnobber, og føler vel at mat er det man får på bordet, ekte norsk (eller utenlandsk) "bondekost" (mener ikke bonde, men på svensk heter det "husmannskost" og min far kaller det på norsk for "bondekost"), og ikke så mye fancy-smancy greier.


#33

Dixie Diner sa for siden:

Da har ikke du sett mange skviste hjernemasser i ditt liv. :knegg:

Mmm hummus er sååå snadder. :nam:


#34

Dixie Diner sa for siden:

Forresten, det SÅ litt ut som skvist hjernemasse. Takk skal du faen meg ha.


#35

Sitron sa for siden:

Den vi pleide ha i England så ikke slik ut. Den var grå og ekkel.


#36

Nabbe sa for siden:

Hummus er godt, men jeg tåler ikke sesam, så jeg må holde meg laangt vekke, ellers klør jeg hele natten. Har ei venninne som lager verdens desidert beste hummus.


#37

Syrin sa for siden:

hummus er fantastisk godt, men god olivenolje dryppa over, oliven, løk, sølvløk, arabisk brød, søte tomater. Kan ikkje sei at eg har sett det servert så veldig mange stader, men kanskje det kan bli ein ny trend? Ikkje meg imot!!

Pesto syns eg er godt, men er enig med at det passar absolutt ikkje på alt.

Sushi må eg sei at har vore litt treig på; oppdaga det først når det var skikkelig "hot" og nå er det vel snart ut :D


#38

Palmen sa for siden:

Nabbe: du kan lage hummus uten sesam også!

1 boks kikerter
1/4 kopp olivenolje
1 ss sitron
1 ts spisskumin

Mos alt i foodprocessor. Jeg liker å ha den i en liten rund skål og lage en fordypning i midten der jeg heller i litt ekstra olivenolje og legger i noen hele kikerter, da ser det fresht ut.


#39

My sa for siden:

Jeg er ikke engang sikker på om jeg har smakt hummus jeg. :gruble:

Jeg trodde det var organisk materiale i jord. :blånn:


#40

Ekorn sa for siden:

Grønn pesto er ganske kjedelig, men rød pesto er det beste. Spesiellt svigerfars hjemmelagde.
Hummus er jeg ingen stor fan av.


#41

Syrin sa for siden:

:rofl: har eg aldri tenkt på, men du har jo rett! Humus heiter det då :)


#42

Miss Norway sa for siden:

Skvist hjernemasse kan se så ymse ut. erfaren

Jeg gir blaffen i hva som er trendy når det gjelder mat. Er det godt beholder jeg trenden så lenge jeg vil. Det tok lang tid før jeg ble hekta på sushi (syntes ikke det var vemmelig eller noe sånt, bare oppskrytt), men da det først satte seg! DA var jeg hekta da! Fremdeles er det det beste jeg får. :nam:

Jeg synes det var en periode i fjor og året før da det havnet tapenade på nesten alt. Jeg fryktet en trend, men den forsvant i tide heldigvis.


#43

safran sa for siden:

Jeg gir også blaffen i hva som er trendy. Jeg går for det jeg syns er godt.

Det var nyttig informasjon, tenker jeg! :knegg:


#44

Hyacinth sa for siden:

Å nei, å nei!
Rødløk kan man aldri få for mye av! Pesto begynner jeg ærlig talt også å bli litt le, men humus er deilig! Det kan man godt selge mer av for min del.


#45

Hyacinth sa for siden:

Det samme tenkte jeg. Jo, man kan selvsagt observere trender som kommer og går i matveien, fortrinnsvis kommer, men det er jo bare et pluss og et tegn på at verden blir mindre. Ingenting er bedre. Men å snakke om in og ut når det gjelder mat er jo helt sykt.

Forøvrig kan man aldr få for mye balsamico! :slurp:


#46

Cascaye sa for siden:

Jeg også er lei pesto, bestilte en sandwich med mozarella og soltørkede tomater, og så får jeg pesto med på kjøpet. :mad:


#47

My sa for siden:

Ja, man kan jo kalle det hva man vil, men det går nå like fullt i bølger. På åttitallet var det helst biffsnadder med bearnaise på nittitallet var det tex-mex. Tidligere var det Thousand Island-dressing på absolutt alt, nå er det totalt ut, nå er det pesto og balsamico. Tidligere skulle pizzaen være amerikansk og ha tykk, luftig bunn og masse fyll, nå er det den tynne, italienske pizzaen som selges mest . Alle spiser selvfølgelig det de liker best, men det er påfallende hvor mange som liker best det samme akkurat i den samme perioden. Jeg synes også for øyeblikket at det sjelden blir for mye balsamico, men ser ikke bort fra at jeg kommer til å bli lei av det hvis den smaken går igjen på alt, i flere år, uansett hva slags mat jeg kjøper meg.

Jeg synes det er helt supert når man får inn smaker fra ulike deler av verden, ingenting er bedre enn det, men det som jeg synes blir problemet er når en smakstilsetning blir så populær at den sniker seg inn absolutt overalt, og det blir vanskelig å få kjøpt seg en matbit uten at denne smaken dominerer.


#48

Elin sa for siden:

Signerer alt! :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.