Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skolehage for 1. klasse

#1

Jessica sa for siden:

Jeg har bare så lyst til å fortelle dere noe.

Vi er så heldig å bo litt for oss selv, samtidig ikke så langt unna skolen der barna går. Her hos oss har vi høner og en hane, kaniner og en katt. Vi har også stor hage med nedgravd trampoline, og en liten åkerflekk.

For tredje gang har vi tilbudt skolen å få bruke litt av åkerlappen til å dyrke grønnsaker og annet som de ønsker. Da våre to eldste barn gikk i 2.-3. klasse fikk deres trinn så frø og plante litt her. Nå er det minstejenta sin tur. Nå skal hennes trinn (1.klasse) plante her. De lurte på om vi hadde tips. Jeg har ikke peiling på slikt, men foreslo at solsikker kunne være artig. Da kan de måle solsikker til høsten. Det blir jo fin matematikk. De har allerede bestemt seg for å dyrke poteter. Vi har kjøpt gresskarfrø. Det sponser vi dem med. Litt artig å se.

Onsdag kommer de hit for å så solsikker og sette poteter. Jeg gleder meg til å se barna her.

I fjor høst hadde vi hele 1. trinnet med rundt 50 barn her. Ei lita jente sto og koste den ene kaninen vår. Det var en liten kaninunge. Etter å lenge ha stått og kost den tittet hun på meg med et sjokkert blikk: Er denne kaninen ekte??? :eek: Der hadde hun stått lenge og kost uten å skjønne at den var ekte.

Noene gutter var veldig interessert i hønsene. Vi hadde flere haner akkurat da. Jeg spurte disse guttene om de kunne telle hvor mange haner det var der. Nei, det klarte de ikke. Så plutselig sier sjefshanen KYKKELI KYYY....... Gutta ble i hundre: Hå hå..... der er hanen. Jeg spurte om de kunne se hva som var forskjellig fra den hanen til de andre. Nei, det klarte de ikke. Til slutt måtte vi telle sammen og se på kjennetegnene.

En utrolig fin måte å lære om dyr på. Det er jeg sikker på at de husker.

Herlige unger.


#2

Tallulah sa for siden:

Så hyggelig at du tilbyr dem en flekk! Jeg har parsell i en diger hage hvor mange skoler og barnehager også har hver sin flekk.

Tips: Reddiker vokser fort og er lette å få til. Veldig pedagogisk. Man kan så dem med to ukers mellomrom så ha man reddiker hele sommeren.


#3

Jessica sa for siden:

Det var et godt tips. Om sommeren er ungene på ferie, men om reddikene er klare ved skolestart så er jo det fint. Jeg tittet litt på neper, men det var fare for noe udyr og da droppet jeg det. Tror jeg så det samme med reddiker, men kan jo prøve.


#4

Kaija sa for siden:

Så moro. Det er så koselig med foreldre som har lyst og mulighet til å tilby ungene litt ekstra av læring og opplevelser. Lærerhjertet mitt koser seg over å lese.


#5

Tallulah sa for siden:

Jordbær er også gøy! Man får kjøpt ferdige planter på hagesenterne. De er jo flerårige, men skal det pløyes kan man sette den i kanten, eller i kasser.

Og hva med mais? De bør såes inne nå fort, og kan settes ut i begynnelsen av juni. Hver maisplante får ca 2 kolber som bør spises fort etter innhøsting. Namnam.


#6

Jessica sa for siden:

Mais er jo morsomt. Siden det er nærmere 50 barn som er med i dette så bør det plantes slik at det blir nok til alle. De vil bare ha et lite jordstykke så da tenker jeg det holder med poteter, gresskar og solsikker. Mulig vi sponser reddiker


#7

IOA sa for siden:

Kjempeflott at dere tilbyr dem det! Jeg jobbet i en andreklasse som hadde skolehage, de syns det var kjempespennende. De hadde en del blomster i sin, og noen grønnsaker (jeg husker selvfølgelig ikke hvilke).


#8

Tallulah sa for siden:

Ah, da skjønner jeg. Reddiker trives godt under duk, forresten.

Andre ting som er lett å få tilog som gror fort er ruccola og spinat. Men det er kanskje ikke så poppis for en skoleklasse. :knegg:


#9

Jessica sa for siden:

He he he... kommer nok an på om de har sett nok Skippernfilmer til at de vil ha spinat :knegg:


#10

Jessica sa for siden:

Ja, i dag var hele 1. klassetrinnet her. Skikkelig artig.

Det var stor stas å kose med kaniner, mate dem osv.

De var også fasinert av hønene og ble henrykt da ei høne la egg etter at ungene hadde ventet lenge på om det var egg hun la. Artig.

De satte poteter og alle fikk så solsikkefrø. De fikk med seg et minidrivhus, jord og gresskarfrø. Da kan de se at det spirer på skolen også. Dette blir spennende.

Når de skulle gå sa en gutt til meg: Det er vært KJEMPEMORSOMT å være her. Så sa en annen gutt: JA det har det. TUSEN TAKK!!! Da fikk jeg betalingen :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.