Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Krisehjelp: Royal icingen jeg lager har blitt til en kompakt deig

#1

IzziCreo sa for siden:

:skremt:

Hva gjør jeg+1 Har laget en stooor porsjon. Brukte Cacas sin oppskrift, men tok 1,5 dl eggehvite istedenfor 1 dl (den store oppskriften). Jeg har ikke engang tatt i all melisen!

What to do?!



#3

Fibi sa for siden:

Mer eggehvite, og pisk godt. Måtte gjøre det samme i går.


#4

IzziCreo sa for siden:

Takker for tips! Jeg addet mer sitron og vann i ren desperasjon, og det funket faktisk :) Men da vet jeg det til neste gang at jeg kan gjøre det på flere måter. Men synes det var rart, for jeg satt igjen med mye mer melis enn oppskriften tilsa - det var liksom ikke bare litt, men flere dl...


#5

ElinM sa for siden:

Når jeg lager stor porsjon er min erfaring at jeg ikke bruker så mye melis som det står i oppskrifta. Ellers skal man jo være obs på at melis faller lett sammen, slik at en liten kakk på målebgeret fører til at melisen synker sammen og det ser ut som man har mindre melis enn hva man egentlig har.


#6

Filifjonka sa for siden:

Det er derfor vekt er et mye bedre mål på sånne ting. Men jeg ser jo at det er brukt desiliter i den oppskriften.


#7

IzziCreo sa for siden:

Å ja, det er sant dere! Det må jeg huske på til neste gang, at ikke melisen faller sammen. På en annen side så kommer jeg også til å ha mer tiltro til egne vurderinger og ikke tenke at "jammen, det står jo at jeg skal ha mye mer melis" :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.