Frøkna og jeg har tenkt å lage drops i år. Jeg har aldri gjort det før, men fant ei fin oppskrift lenket til her inne. Fullt utstyr innkjøpt, alt klart, vi setter i gang nå i ettermiddag.
Dropsblandinga (vann, sukker, druesukker) skal koke til den er 162 grader. Vi kom aldri så langt, for da vi nådde ca 140 grader hadde sukkeret karamellisert seg; blandinga var blitt mørkebrun og hele greia luktet brent. Det hadde aldri blitt spiselig, så jeg bare avbrøt hele greia.
Det er vel ikke sånn det skal være? Hva kan ha gått galt? Hva kan jeg gjøre for å unngå det hvis vi prøver igjen?
Den eneste kaserollen jeg har med tjukkere bunn er av aluminium, og det står eksplisitt at jeg ikke kan bruke aluminium. Har ikke jernkjele, men har ei jernsteikepanne - kanskje jeg kan bruke den hvis jern bruker å funke.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.