Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Heving av gjærdeig (lussekatter)

#1

Neket sa for siden:

Jeg prøver å planlegge morgendagens bakerunde innimellom diverse juleavslutninger :sukk:

Kan gjærdeigen heve i ca to timer på benken?


#2

Marit K sa for siden:

Du kan lage gjærdeigen om så i kveld, og la den heve kaldt til du skal bake den ut.


#3

Pamina sa for siden:

Lag den med kaldt vann, så kan den heve ganske lenge.


#4

mkj sa for siden:

Schakenda bruker kald melk og kaldt smør, elter lenge, og hever til dobbel størrelse, to timer er sikkert greit.


#5

Neket sa for siden:

Marit: Men det har jeg jo ikke tid til. :dramaqueen:

Joda, kanskje.

Legger jeg den bare i kjøleskapet da? I bakebollen? Og gjør alt annet på "vanlig" måte? Samme mengde gjær?

Dere andre: Kald melk altså?

Hva er best da? Over natten eller kald melk?


#6

Marit K sa for siden:

Du kan ha litt mindre gjær i, og lage den med kald melk. Funker finfint.


#7

Harriet Vane sa for siden:

Kald væske og samme mengde gjær til kald deig. La den stå kjølig. Vi har det forholdsvis kaldt i gangen om vinteren, så den får stå der.


#8

Neket sa for siden:

Over natten eller i to timer? Yttergangen er rimelig kald, hvertfall når det er 20 minus ute, så den kan nok brukes.



#10

Neket sa for siden:

I see. Da skal jeg lage deig i kveld. Tusen takk, alle!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.