Neket sa for siden:
Jeg prøver å planlegge morgendagens bakerunde innimellom diverse juleavslutninger :sukk:
Kan gjærdeigen heve i ca to timer på benken?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Neket sa for siden:
Jeg prøver å planlegge morgendagens bakerunde innimellom diverse juleavslutninger :sukk:
Kan gjærdeigen heve i ca to timer på benken?
Marit K sa for siden:
Du kan lage gjærdeigen om så i kveld, og la den heve kaldt til du skal bake den ut.
Pamina sa for siden:
Lag den med kaldt vann, så kan den heve ganske lenge.
mkj sa for siden:
Schakenda bruker kald melk og kaldt smør, elter lenge, og hever til dobbel størrelse, to timer er sikkert greit.
Neket sa for siden:
Marit: Men det har jeg jo ikke tid til. :dramaqueen:
Joda, kanskje.
Legger jeg den bare i kjøleskapet da? I bakebollen? Og gjør alt annet på "vanlig" måte? Samme mengde gjær?
Dere andre: Kald melk altså?
Hva er best da? Over natten eller kald melk?
Marit K sa for siden:
Du kan ha litt mindre gjær i, og lage den med kald melk. Funker finfint.
Harriet Vane sa for siden:
Kald væske og samme mengde gjær til kald deig. La den stå kjølig. Vi har det forholdsvis kaldt i gangen om vinteren, så den får stå der.
Neket sa for siden:
Over natten eller i to timer? Yttergangen er rimelig kald, hvertfall når det er 20 minus ute, så den kan nok brukes.
Harriet Vane sa for siden:
Over natten.
Neket sa for siden:
I see. Da skal jeg lage deig i kveld. Tusen takk, alle!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.