Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken brødbakemaskin vil jeg ha?

#1

Einhyrningur sa for siden:

Jeg trodde jeg ville ha Wilfa sin, men noen skriver at den piper og bråker, og da vil jeg ikke ha den likevel. Hvilken velger jeg da?

Den må kunne bake store brød, helst ha hurtigprogram, elte bra, kunne lage glutenfritt brød og helst ikke pipe så innmari mye.



#3

venla sa for siden:

Nei, Wilfaen er på vei ut huset her. Blir smårar av pipinga og at den ikke takler grove melsorter. Går istedet tilbake til gammelmåten.


#4

Bomull sa for siden:

Har hatt Wilfa siden 2005 og foruten at den gir et pip når programmet er ferdig, så kan jeg ikke si at jeg opplever å være plaget av pip og bråk ... :gruble:


#5

venla sa for siden:

Min (anno 2010?) piper når det er en time igjen, 5 min igjen og når den er ferdig. Ikke måte på hvor høyt det er heller. Våkner jo en time før, om man setter den på til å bli ferdig til man skal stå opp :gal:


#6

Bomull sa for siden:

Jøsses! Ser den. Det gjør ikke min! :hehehe: Min piper 10 min før den er ferdig, på pizzadeig/heving. Ellers er det bare et pip når den er ferdig.


#7

Einhyrningur sa for siden:

Så jeg ønsker meg egentlig en gammel Wilfa? :knegg:


#8

silje sa for siden:

Min gamle Wilfa sluttet helt å pipe på slutten, siste tiden bare rørte den litt og stekte den halvknadde klumpen....

Den nye Wilfaen er en bakeracer som piper og bråker noe veldig i frekvenser. Men, men den skaffer oss trofast daglig brød så den får nå styre på...

Har bare Wilfa erfaring. Dropper man nattbaking er det ikke noe problem.


#9

GinaK sa for siden:

All den pipingen? Vi er veldig godt fornøyd med vår.
Vi har Wilfa, fra 2006, den store typen, med to eltekroker. Vår takler ihvertfall grov deig.
Vi bruker den nesten hver eneste helg, aller mest til å heve deig i, for vi lager brytebrød i helgene.
Pizzaoppskriften er super. Den bruker vi også veldig ofte.


#10

Einhyrningur sa for siden:

Kjøpte en brukt jeg. En Wilfa BMC-20. Så får vi se om den blir brukt før vi eventuelt kjøper en ny større.


#11

Bomull sa for siden:

Samme her. Har den store, som gir en fornuftig fasong på brødet - og bruker pizzadeigoppskriften mye, til både pizza og pizzaboller!!


#12

Einhyrningur sa for siden:

Jeg liker brødbakemaskinen! Den begynte å pipe når den skulle steke og når den var ferdig. Og så må den stå på gulvet for den elter seg over benkekanten. Bortsett fra det digger jeg den!


#13

Pebbles sa for siden:

Henter fram denne igjen, for nå tror jeg vi ønsker oss brødbakemasjin til jul! Vi ser for oss å bruke tidsinnstillingen mye. Noen som har flere erfaringer å dele om de ulike modellene som finnes i butikkene nå?


#14

GinaK sa for siden:

Fortsatt fornøyd med vår Wilfa.
Bruker den fortsatt på samme måten som jeg skrev sist. Bruker pizzaprogrammet til bolledeig og rundstykker. Funker kjempebra.


#15

safran sa for siden:

Den nye Wilfaen bråker mye mer enn den gamle, det vrenger seg i meg når pipingen starter. Men den er veldig praktisk, da. Sørg for at du kjøper en med to eltekroker.


#16

Ole Brumm sa for siden:

Vi har den nyeste wilfa (bm 50) den piper ikke så mye som modellen før, jeg skulle ønske den eltet litt bedre. Jeg hadde en princess før, som jeg var mer fornøyd med, men den har gått ut av produksjon.

Jeg baker grove brød på daglig basis, uten problemer.


#17

Pebbles sa for siden:

Vi har ikke dør å lukke inn til kjøkkenet og jeg kjenner det er helt uaktuelt å skulle våkne av et høyt pip hver morgen en time før frokost! Noen som har erfaring med de andre modellene som er å få kjøpt nå?


#18

Bomull sa for siden:

Jeg går fortsatt god for den jeg anbefalte, Wilfa. Men jeg kan ikke uttale meg om nyeste modell som sådan. Den fra 2005 går som ei kule enda. Best i test har den vært flere ganger.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.