Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva har barna på seg på 16. mai-feiring i bhg?

#1

Hønni sa for siden:

  1. mai feiring
  2. maifeiring
  3. mai-feiring...
    :gruble:

Hva har de på seg?
Jeg sender ikke mine to i de nye festdraktene sine, for de skal være hele og pene på As navnefest. Så hva skal de ha på seg mon tro? Hvor pyntet?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Festdrakten kommer ikke på før 17, ellers skitner hun seg kanskje ut og det gidder jeg virkelig ikke ha noe av. Hun kommer til å være normalt pent kledd, kanskje en fin kjole eller skjørt. Så legger jeg et klesskift i sekken, siden de sikkert skal ut og leke etterpå.


#3

bina sa for siden:

Min barnehageunge har på seg penklær.... Så skynder vi oss å vaske dem, og så brukes de igjen på 17. mai.


#4

Propella sa for siden:

Jeg pleier å ta på ungene klær som tåler å bli brukt men er litt pyntet, med andre ord bursdagsklær.


#5

Hønni sa for siden:

Ja, bursdagsklær tenkte jeg og. Pene bukser og skjorter som tåler vanlig vask. Så kan de bli så skitne de bare vil. Men jeg måtte sjekke, for mine to er opptatt av kotyme og jeg fikk høre det en gang de ikke hadde pyntet seg nok for en barnehagefest.


#6

Blondie sa for siden:

Mellombror skal ha på seg penbukse og penskjorte.
Stor stas i år, han er av de eldste i barnehagen og skal gå først i toget. :)


#7

DM sa for siden:

Jeg tenkte å ta på en fin svart fløyelsbukse med lommer, en høyhalset hvit pologenser og en blå strikkevest (som pleier å være utenpå skjorte).


#8

bina sa for siden:

I vår barnehage er det vanlig å 17. mai-pynte seg på 16. mai. Dvs mange av barna stiller i festdrakter. Det ER jo "17. mai" for barnehagebarna.


#9

Fluke sa for siden:

Hæ? Skal de være pene i tøyet? Vi har alltid sendt ham med vanlige klær vi. :flau:

I morra hadde jeg tenkt å bli med, må jeg kle meg pent også?


#10

Propella sa for siden:

Det er det heldigvis ikke her. Pyntet blir de men tøyet skal tåle en hel dag i barnehagen med klatring i trær (minstens største hobby) leking i sandkassa osv. Ikke tale om at hun får lov å bruke de klærne hun skal ha på 17 mai. Bare det er et skjørt eller en kjole så er alt bra her :nikker:


#11

Hønni sa for siden:

:nikker:


#12

ElinM sa for siden:

Jeg har aldri pyntet mine til 17. mai-feiring i barnehagen. Jeg tror ikke de andre barna i barnehagen er spesielt pyntet heller.


#13

Blondie sa for siden:

Jeg personlig er glad det ikke er sånn. Min gutt hadde garantert ødelagt festdrakten så vi hadde mått kjøpe ny på ettermiddagen. :knegg:


#14

Røverdatter sa for siden:

Jeg har pleid å ta på Vesla litt pene hverdagsklær. sånn hun bruker i bursdager og sånt. Tror ikke det er alle ungene som pynter seg en gang i barnehagen vår. Det er ikke tradisjon for det.

Feststasen sparer vi til 17. mai. Risikerer ikke at den blir møkkete eller ødelagt.


#15

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg har ingen erfaring fra tidligere år, men hadde tenkt å sende henne i barnehagen i morgen med vanlige klær og flagg. Jeg kommer imidlertid sikkert til å finne noe av det finere hverdagstøyet hun har.


#16

TBM sa for siden:

Her skal de på tur, så gutta får med seg nye dresser fra Stormberg - har kjøpt sett med jakke og bukse på salg - grønt og flott!


#17

bina sa for siden:

Hos oss møter de i vanlige klær om morgenen, og ETTER lunsj (som består av pølser ... og ketsjup...) skifter de til penklær. Så er det buss til sentrum, hvor flere barnehager møtes, med korspmusikk, politi og full pakke. Etter toget er det buss tilbake til barnehagen, med påfølgende foreldrekaffe.

Det er et skikkelig opplegg rundt det, og barnas forventninger er akkurat like store til 16. mai som til 17. mai. Når barna var mindre trodde de at det VAR 17. mai...


#18

Propella sa for siden:

Et helt annet opplegg enn det som er her. Likevel ville jeg vært skeptisk til å sende med ungene 17.mai-klærne i barnehagen.


#19

Anda sa for siden:

Andungen skal i penstasen, han. Og siden vi ikke har kjøpt eget 17. maiantrekk til ham (i år heller), så må det pent vaskes i morgen kveld og gjøres i stand til den ordentlige 17. mai.

Jeg er forresten redd han kommer til å bli skuffet, for han ønsket seg så veldig bundad da han så alle på navnedagen til Knøtto. Men jeg har ikke fått meg til å kjøpe noe til ham.

Penbukse og skjorte it is, men penskoene sparer vi til torsdag.


#20

tiddelibom sa for siden:

Mine blir "bursdagspyntet" som en annen fint beskrev det. Bunadene sparer vi til dagen etter.


#21

Acsa sa for siden:

"Bursdagspynting" her også. Også 17.maisløyfe for å gjøre det litt mer 17mai-ete.


#22

Eria sa for siden:

Hæ? Dette har jeg aldri hørt om. Tror ikke de har sånn feiring her.


#23

Pelen sa for siden:

:nikker:

#24

Chanett sa for siden:

Her er ungene hverdagspyntet. Femåringen skal ha på seg hverdagskjole, tenker jeg.Hun går jo sjelden i annet enn kjole eller skjørt okke som


#25

Embriksmamma sa for siden:

Signerer.


#26

Tussa sa for siden:

:paranoid: Er dette noko eg har glømt....?


#27

Honda sa for siden:

aldri vært med på 16 mai feiring i barnehagen.. så det kan jeg ikke svare på.

Her pynter de med tegnet flag til 17 mai, og så lager de kanskje noe god mat på 16 mai. men ikke noe mere feiring en det.


#28

amor sa for siden:

Det blir tre bursdagspyntede barn herfra i morgen også. Festdraktene sparer vi til 17.mai, men de vil føle seg fine i morgen også. Det er jeg sikker på! Moro! De gleder seg så veldig!


#29

Observatøren sa for siden:

Cordfløyel, body med krave og strikkegenser. Ingen flagg. Barnehagen ba spesifikt om å slippe flagg, siden de er for små til å ha kontroll.


#30

Tjorven sa for siden:

Snuppa kommer til å bli sendt i barnehagen i kjole i morgen. En hverdagskjole som tåler litt bruk. Hun har mange av dem og bruker dem stadig vekk, så hun blir ikke egentlig så veldig pyntet.

På 17. mai skal hun enten ha på seg bunad eller matrosdress, og da blir hun veldig pyntet. Vi må bare velge ut hvilken av bestemødrene vi skal skuffe. De har nemlig fremskaffet hvert sitt antrekk og håper at snuppa skal bruke det hun har valgt.


#31

Señora sa for siden:

Vanlige barnehageklær, det er ikke vanlig å kle dem til noe 16. maifeiring her tror jeg :gruble:


#32

GinaK sa for siden:

Enig i at 16mai er barnehagens 17mai.
Vi skal på frokost i lillebror sin bhg i morgen. De skal ha på normalt pene hverdagsklær og får med et flagg.
Jeg spurte om det var meningen at lillebror (1år,10mnd) skulle ha med flagg og jo, det var det. De skulle visst passe på!!
Begge bhg skal ha feiring med tog, pølser, is og leker etterpå.


#33

My sa for siden:

Blir vel penklær i en eller annen form her også. Men ikke bunaden nei! :skremt:


#34

Snill &amp; grei sa for siden:

  1. mai er en vanlig hverdag i barnehagen her - heldigvis :p

Her går vi i tog under barnehagen si eiga fane, etter skoleklassene, på 17. mai. Så her er barnehagen sin 17. mai feiring på 17. mai og ikke 16. mai :D


#35

Bergensis sa for siden:

Nei, ikkje me heller. Men barnehagen vår går under eiga fane i 17.mai-toget. Dette er organisert av foreldreutvalet. Dei pleier å bruke 16.mai til å øve seg på å gå i tog


#36

Pebbles sa for siden:

:nikker:


#37

Hyacinth sa for siden:

Jøss, ja, jeg også. Kanskje det er vanlig her hvor vi bor? :håper:


#38

Erica sa for siden:

Det er nok forskjellig rundt forbi, jeg spurte i dag om det er meningen de skal pynte seg, og fikk til svar at det var det ikke.


#39

nolo sa for siden:

Helt vanlig barnehagetøy. Det er 17. mai som er festdag. At de toger rundt i barnehagen og spiser hot-dogs til lunsj er bare moro, men jeg har aldri pyntet noen av mine til den 16.


#40

Katinka sa for siden:

Her "feiret" de i dag og snuppa var utstyrt med helt alminnelige tirsdagsklær.


#41

Selma sa for siden:

Vi har visst "17.mai-fri" barnehage vi :knegg: Ungene skal ha Rusken-aksjon i morgen og plukke søppel. Etterpå skulle de visst kose seg med et eller annet. Ungene hadde tydeligivs fått lov til å komme med ønsker for hva de skulle spise. I følge min lille frøken veslevoksen: "Sofie foreslo sukkerspinn, men æ foreslo en god middag æ" :knegg: Jeg prøvde å spørre henne hva hun mente med god middag - jo spekeskinke og eggerøre eller kanskje julemat!


#42

Fluke sa for siden:

Ja, vi får håpe det er sånn.
Etter å ha lest denne tråden har jeg funnet frem noen litt fine hverdagsklær til både T. og meg som vi skal ha på når vi går i tog i morra. Så håper jeg at vi verken er over- eller underpyntet. :tvitvi:

Nå har mannen vært ute og kjøpt nytt flagg til T. forresten, for vi fant typisk ikke det gamle der vi trodde det lå. :sent ute:


#43

Noba sa for siden:

Nå fikk jeg litt hetta for at jeg har gått glipp av noe her. Har ikke hørt noe om 16. mai feiring i vår barnehage, høres jo ut som at "alle" andre har det? :confused: Men står ikke noe på månedsplanen for mai, så jeg antar det er vanlig hverdag i barnehagen vår i morgen.


#44

Beckett sa for siden:

Bursdagspynting her også.


#45

007 sa for siden:

Ikke her heller...

Hotdog til lunch og litt vifting med tegnede flagg - ingen finklær. Det kalles ikke for feiring heller - den eneste forskjellen fra vanlig barnehagedag er denne hot-dog`en.


#46

~TM~ sa for siden:

Poden skal ha på seg marineblå cordbukse og blå og hvitstripet penskjorte i morgen, omtrent som til en fødselsdagsfeiring. På 17. mai skal han ha festdrakt.


#47

Maverick sa for siden:

Fin blå jeans, hvit høyhalset genser med rød, hvit og blårutete kortermet skjorte utenpå. Og så har jeg dusjet ham og vasket håret hans i kveld. :knegg:


#48

Mikkeline sa for siden:

Jeg sender ham avgårde i 17 mai klærene, og håper de "overlever"... Hadde han hatt bunad så hadde jeg nok spart det til 17 mai.


#49

Chanett sa for siden:

Du har helt rett.


#50

Rug sa for siden:

Sendte ham avgårde i fin olabukse, skjorte og vest, men han var desidert mest pyntet.


#51

Muskat sa for siden:

  1. mai-feiring? :undrer:
    Jeg tror sannelig ikke vi har det i vår barnehage.

#52

tiddelibom sa for siden:

Jeg avleverte to veldig søte barn i morges (synes jeg selv, da). Lillebror hadde ny skjorte og slips (!), storesøster i kjole. VI kom tidlig, men dem vi kom samtidig med var ikke pyntet. Skal opp i barnehagen klokken 10 og se på "toget".


#53

Pastill sa for siden:

Her skal de leke ute på gresset etterpå, så blir bare hverdagsklær. Men har har ganske mye nytt, så det er ganske pent fordet.


#54

bina sa for siden:

Hvorfor i all verden sier du hot-dog?

Det heter pølser, vennen min. :snill:


#55

nolo sa for siden:

Sludder og hotdogsvås. På disse kanter heter det hot dog.


#56

tiddelibom sa for siden:

Bergensmåten å si det på, er det ikke??


#57

bina sa for siden:

Ikke på norsk. Det heter pølser. Alternativt pølse i brød, pølse i lompe. Hvis det er utbredt på dine trakter å si hot dog, så er det på tide at noen rusker opp i elendigheten. ;)


#58

Susse sa for siden:

Her er det 16. mai tog etter barnehagen i ettermiddag. Ungene er bursdagspyntet, vesla får på en kjole og gutta penbukser og skjorter. Så er det tog med korps og hele pakka ned til gamlehjemmet nedenfor barnehagen. Lang tradisjon og stor stas !


#59

Trulte sa for siden:

I dag hadde hun på seg en rosa kjole med hjerter på og tyllunderskjørt, rosa genser under og hvite strømpebukser og de rosa joggisene sine. Gjør ingenting om hun blir svart osv.
Hun har skikkelig vest agder bunad på 17 mai. Men det er ingen her som kommer i bunad uansett. Noen hadde 17 mai sløyfer i håret.


#60

My sa for siden:

Her ble det en mormorstrikket blå kjole med hvitt setesdalsmønster, og tilhørende knestrømper, hvit bluse og sølje.

Bunader var det ingen som hadde, men de fleste barna hadde pyntet seg litt.


#61

Hønni sa for siden:

Her er antrekket for dagen. Guttene gleder seg veldig til å ha på seg festdrakt i morgen!


#62

Polkadot sa for siden:

Er 16.mai-feiring vanlig i barnehagen? Jeg visste ingenting om det, og fikk sjokk da jeg så masse pent kledde barn i barnehagen da jeg leverte krypet i dag tidlig. Enda godt at jeg tok på han litt anstendige klær, og ikke bare en genser som ikke står i stil til en slitt joggebukse (bruker ofte å gjøre det slik).


#63

nolo sa for siden:

Jepp-

Niks. Hot dog er bergensk. Witten likeså. Her skal ingenting røskes oppi.


#64

tiddelibom sa for siden:

Witten?? enlighten me!!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.