Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fløtekake-/bløtkakefyll?

#1

Mandarin sa for siden:

Det tenker jeg å lage til 17-mai. I fjor lagde jeg en som jeg dynket med appelsinsaft og hadde jordbærsyletøy inni og jordbær på toppen.

Men er det noen som har ideer til annet godt fyll?

Skal pynte med jordbær tenkte jeg.



#3

Mandarin sa for siden:

Hørtes veldig godt ut!!!

Flere?


#4

Mams sa for siden:

Jeg synes det er godt med bananog krem i et lag og bringebær og krem i et annet lag.
Eller rett og slett legge på bananbiter og blande bringebær i kremen og legge oppå bananene. :enkel:

Pynte kan man jo gjøre med bare kremen eller bruke strøssel.
(har kke bakt bløtbake på en evighet, bestiller det av min mor)


#5

Acsa sa for siden:

Vaniljekrem og rørte bringebær i det ene laget, krem og valnøtter i det andre. Lett dynking med portvin.


#6

petra sa for siden:

Høres skikkelig god ut! Den skal prøves ved første anledning!


#7

Miss Norway sa for siden:

Jeg fikk en sinnsykt god bløtkake forleden. Den var veldig frisk og god, men likevel typisk bløtkake.

Sukkerbrødet var hjemmelaget. Delt i to, og så smurt med vanlig vaniljekrem (ikke dynket, men vaniljekremen lå på en stund og trakk visstnok ned i kaken på det viset). Så var den smurt med med jordbær most med stavmikser. IKKE syltetøy, men altså friske (eller tinte frosne) jordbær som var helt most til kjempefrisk purè. Så pisket krem (med bittelitt sukker) oppå der, og så en gjentakelse med lag nr. to. Avsluttet med krem og friske jordbær i skiver.

Frisk og god og helt snadder! :nam:


#8

Elin sa for siden:

åh herrejesus så lyst jeg får på bløtkake ved å lese disse beskrivelsene. Her kan vi nemig ikke spise bløtkake i det den smelter før man har fått på kremen pga. av varmen, og dersom man skal servere den må man skynde seg å skjære den opp og hive den i seg før kremen har smeltet sammen.

Kanskje jeg rett og slett skal sette meg inne i kjøleskapet og lage den og spise den opp med en gang.... ?


#9

Kaktus sa for siden:

Du må rett og slett ha et eget kjølerom, Elin!


#10

Adrienne sa for siden:

Et eget kjølerom er nok påkrevd ja, Elin.

Jeg har av og til brukt knust, hermetisk aprikos og en knust krokanrull og hatt det oppi en boks med kremfløte med gelatin i.


#11

Magnolia sa for siden:

Jeg pleier å ha et lag med krem + jordbærsyltetøy, og et lag med vaniljekrem. Vanlig krem på toppen. Pynter ofte med kiwi, det er friskt og godt. Det som er viktig å huske på, er å dynke kaken godt og ha god, søt krem med massevis av sukker i :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.