Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bunader

#1

amo sa for siden:

På listen min over ting som må gjøres i dag, står det klargjøring av bunader.
Jeg er "dritdårlig" på stryking av tøy.:o

Har stort sett passet på at mamma er på besøk noen dager før 17.mai, men det går ikke i år igjen, ikke alltid det passer.
Jeg har tre venninner som er knallgode på stryking, og lurer på om jeg skal invitere en av dem på besøk i kveld. De har stillt opp hvert sitt år når ikke mamma har vært her.
Må prøve å huske hvem sin tur det er. :knegg:

Får vel begynne selv, men to damebunader og en jentebunad er litt av et styr.:nemlig:

Wish me luck.


#2

Tussa sa for siden:

Eg har sendt mi til storesøstera. ;)

Lykke til!


#3

gurgle sa for siden:

Jeg leverer på rens, og får den ferdig strøket tilbake.


#4

Muskat sa for siden:

Er det så vanskelig å stryke en bunadskjorte? Jeg skal gjøre det selv for første gang i mitt liv, det kan jo bli interessant. :sparke:


#5

Estrella sa for siden:

Lykke til.
Har ikke bunad men lurer på hvordan det blir den dagen jeg får. Det enkleste er kanskje å levere på rens ja. :D


#6

Slettet bruker sa for siden:

Lykke til, ja. Bunadskjorter er noe herk å stryke.


#7

amo sa for siden:

Lykke til!
Neida, hvis du kan stryke, så går det sikkert bra.
Jeg kan ikke. Jeg hadde hatt strykejernet i syv år og venninnen min (som kom og skulle stryke skjortene) spør om jeg har dampstrykejern? Æh, nei tror ikke det, svarte jeg. Men det er det jeg har.:knegg:


#8

Zip sa for siden:

Jeg stryker sjelden men går greit å stryke bunad skjortene egentlig :)
Både jeg, mannen, storebror og storesøster har skjorter som skal strykes :)


#9

Muskat sa for siden:

Her i huset strykes omtrent ingenting, så jeg skal ikke skryte på meg å være noen strykeekspert nei. Men jeg satser på at det går bra, hvor vanskelig kan det egentlig være? :undrer:


#10

livit sa for siden:

Det går så det griner. har 2 store og 2 små skjorter som skal strykes.

Det værste er bunadskjorter i lin men det var det heldigvis slutt på for 2 år siden...


#11

amo sa for siden:

Forkledet til storesøs er sydd på lin.Det er vansklig å stryke, selv for mamma. Jeg må belage meg på timevis med stryking på det forkledet. Nå har jeg skjorter og forklær på 30 gr. i maskinen og så får jeg prøve å stryke det tørt.:svett:


#12

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg er gravid og måtte bruke et par timer på å sy ut min her forleden.


#13

Propella sa for siden:

Strykingen tok svigermor :)


#14

Michelle sa for siden:

Jeg henger opp skjortene dryppende våt i dusjen det gjør strykingen mye lettere.


#15

Rug sa for siden:

Strykefantasten melder seg! Stryking er det morsomste av alt husarbeid, det blir prioritert foran gulvvask, oppvask, det meste. Men nei, jeg stryker ikke underbukser og sokker altså (t-skjorter, bodyer, bukser, gensere, skjorter, sengetøy derimot...)

Dersom skjorten eller forkleet er i lin er det viktig å begynne å tenke på strykingen litt før du setter i kontakten. Det beste er å begynne noen timer før, fukt plagget forsiktig med en sprayflaske eller å dryppe litt vann fra hendene. Plagget skal være gjennomfuktig, men langt fra vått - akkurat slik at det tørker mens du stryker. Legg det så i en plastpose og inn i kjøleskapet i noen timer, da er det ikke verre enn å stryke andre plagg.

Skjorter i bomull som har fått krøller siden sist bruk, kan også med fordel fuktes. Da går det i en fei å glatte dem ut.

Husk at de færreste bunadsskjorter skal ha brett på armen slik som på vanlige skjorter. Jeg pleier å begynne med å brette ermet etter sømmen, stryke nesten opp til kanten, ta andre siden, brette ut ermet slik at man får tatt midt på (det som altså vil havne på oversiden av armen), og så stryke over det som måtte ha komme av bretter under strykingen til slutt.


#16

Røverdatter sa for siden:

Jeg leverer min til mamma. Hun sørger for å levere den renseriet hvert tredje år sånn ca. Årene i mellom fikser hun den for meg. Snille mamma. :hjerter:


#17

TBM sa for siden:

Jeg får moren min på besøk i morgen!


#18

Anda sa for siden:

Wow.


#19

IOA sa for siden:

Vi drar til mamma og pappa for å feire 17. mai, og der befinner også bunadene våre seg. Vi bare kommer og tar på oss bunadene! Med andre ord: mamma ordner. Både min og Snuppa sin.


#20

amo sa for siden:

Det er det vår eldste datter håper på også. :knegg: Men nett der, er jeg ikke noen supermamma.

Guu, jeg savner svigermor.:rørt:


#21

tiddelibom sa for siden:

Jo takk, tok dette søndag. En damebunad, en mannsbunad, en til jente og en til gutt. Det er noe herk, men vi kommer til å bli fine :nikker:

(våre bunadskjorter har strykekant - "korrekt" eller ei... og: jeg legger ikke i kjøleskapet, men stryker dem fuktige, ja!)


#22

Chanett sa for siden:

Jeg gjør også slik, men har da aldri sett på meg selv som en strykefantast. Gjør ikke alle slik når de stryker?


#23

Røverdatter sa for siden:

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke legger klærne i kjøleskapet noen timer før jeg stryker dem ( eller de andre tingene) , og at jeg syns det høres litt nevrotisk ut.

:ikke strykefantast:


#24

Chanett sa for siden:

Bunadskjorter, og spesielt de i lin gjør man i alle fall det med.


#25

Rug sa for siden:

Hehe, det er bare bunadskjortene som havner i kjøleskapet, ikke resten av stryketøyet. Det er vel heller ikke bunadskjortene som strykes én eller to ganger i året som kvalifiserer til tittelen, det er heller mengden stryking resten av året.

Det er selvfølgelig slettes ikke nødvendig å gjøre verken det ene eller det andre, poenget med lin er bare at det er mye lettere å ha med å gjøre dersom det fuktes en stund før stryking. Det tar meg ti minutter nå, mot en time hvis jeg har glemt å fukte (og da blir resultatet sjelden så bra også).


#26

Rug sa for siden:

Jeg har hjulpet "noen" med bunadskjorter, og nei - det er ikke alle som gjør sånn...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.