Jeg har blitt en sånn. En sånn som ønsker seg Kitchen Aid. En sånn altså. En sånn som jeg sverget at jeg ikke skulle bli ... :what:
Jeg har en Braun supderduper ettellerannet kombi (K3000 ser det ut som), som har fungert ypperlig til min bruk siden vi giftet oss. Den kom med blender og ditt og datt, og en haug utstyr som jeg aldri har rørt, jeg har liksom bare brukt eltekrok og visp. God maskin, men plutselig ble jeg visst slått av lynet, for nå er bakegløden her som aldri før og jeg styrer og steller, og innser at maskinen jeg har faktisk har begynner å irritere meg nå som jeg bruker den såpass mye mer. Sikkert ønsketenkning, men ... :fnis: Bl.a så festes kroker etc. på en stang i midten av bollene, noe som gjør at det alltid blir mye klin og også litt svinn. Upjakktisk. Blenderen har jeg brukt en håndfull ganger bare.
Jeg kunne sikkert funnet flere feil, selv om det alt i alt er en veldig god maskin som har gjort jobben sin og vel så det. Litt ufortjent kritikk kanskje, for rent fornuftsmessig trenger jeg jo virkelig ikke ny maskin. Det er bare det at den ikke er spesielt pen, ei heller særlig plassvennlig. Åsså vil jeg lage is!! Åsså bare sånn at jeg av en eller annen grunn har klart å forelske meg i en anne kjøkkenmaskin. Jeg!? I en kjøkkenmaskin!!? :rabla: Av alle ting. En KA. En råååsa KA aller helst, hvilket i seg selv er enda rarere, for jeg er så alt annet enn råååsa som person. dobbeltrabla
Finnes det noen fornuft i hele denne vide verden som kan forsvare et KA-kjøp? Mannen ler så han griner og synes jeg er helteit, han skjønner ikke greia og mener jeg er like flåsete som han synes søstrene er, som har hatt KA i flere år, og sant og si har jeg nok himlet litt med øynene over dem jeg også. :sparke: Anyhur, jeg får ikke noen KA til jul. Aldri i verden. Skal jeg ha en KA, må jeg kjøpe den selv. Og jeg har pengene, jeg har fortsatt pengene jeg fikk igjen på skatten i juni. Men så blir jeg så "gjerrig" når jeg sprarer. Sparer og sparer, men når jeg liksom skal kjøpe noe jeg ønsker meg og faktisk har råd til, DA blir jeg gjerrig da. :o Å himmel så gjerrig jeg blir!! :dåne: For det er jo så mye annet jeg vil ha også må vite. Men kjøpe det!?? Neeeheii, for da blir jo alle pengene borte!! :eek:
Jeg har slåss med meg selv i noen uker allerede; skal, skal ikke, skal, skal ikke ... Jeg TRENGER den ikke, gjør jeg? Men jeg er helt sikker på at denne ekstra bakegløden kommer til å vare mye mye lenger, ja kanskje til og med bli kronisk, hvis jeg bare får en KA? Eller?? Jeg tror det! :nemlig: Men det er veldig veldig mye penger og total, ufornuftig luksus, ja??
Og, hvisomattedersomatte - skal jeg virkelig kjøpe den nå før jul? De har tilbud på Kitchn frem til julaften, og jeg har ei god venninne som jobber der attpåtil ... Men selv om jeg ikke tror det er sjans i havet for at jeg får en slik en til jul, er det ikke dumt å kjøpe den før allikevel? Sånn i tilfelle. Eller MÅ jeg ha den når jeg skal lage flere julegodter og deilig mat, så som stappe til pinnekjøttet f.eks? Med den kombinasjonspakken funker det kanskje greit, å mose grønnsaker med den?? grønn
Jeg er kjempefornøyd med vår KA. Sier vår siden sambo hadde den før jeg kom inn i bildet. Jeg hadde en kenwood og var skeptisk til KA. Men nå, jeg elsker den vil ikke ha noe annet! kjøpepress
KA er vakker og funksjonell. Jeg har en kremhvit hjemme og fikk en rosa med iskrembolle av snille, fine venninner til bursdagen min. Den skal bo på hytta.
Rosa KA er en sånn må-ha-ting. :nemlig: Den gjør både kjøkkenet og livet vakrere.
Jeg vurderer å kjøpe iskrembolle til min. Poenget er at vi har sånn iskrem-maskin fra før, som vi ikke bruker. :sparke:
Men det virket liksom lurere/lettere med den som hører til KA. :blond:
Eneste jeg ikke er tilfreds med er fargen. Vi har rød. Skulle gjerne hatt kremhvit, som smeg kjøleskapet vårt. Men å bytte ut KA var visst uaktuellt. Forstå det den som kan :confused:
Må jeg ikke ha rosa da tro? At det er finest på kjøkkenet mitt? Det er lyst gustaviansk blå med en gammel, kremhvit innredning og benkeplater i sort eik. Jeg har restaurert en gammel spisestue i eik også, som er hvitmalt med samme bordplate som benkeplatene og stolene er trukket med tekstil med små roser. Akkurat nå har jeg ikke de helt hvite gardinene, men noen litt mørkere med et dust blomstret mønster med ørlittegranne innslag av gammelrosa.
Jeg himlet ikke over Kitchen Aid-er, men det var en periode et rimelig "hysteri" rundt den maskinen innad i familien. Det var det jeg reagerte på, og himlet over svigerinnene mine. Ingen av maskinene er særlig i bruk ser du, den er jo bare så fiiiiin på kjøkkenbenken, men det er en helt annen historie. Jeg mente vel helst bare at jeg lell må "svelge noen kameler" når jeg nå sier at jeg vil ha en jeg også, uten at jeg har en fryktelig god grunn for det. :p
Jeg hatet Braunen du har bilde av der, hadde den i nesten 20 år, og gadd ikke bruke den. For mye dill og dall, og tar for mye plass. Jeg har kastet min. Jeg elsker den lyserosa KA`en min, og har brukt den nesten mer siden februar i år, enn Braunen ble brukt på nesten 20 år. Men jeg lager ikke masse brød og sånt. Men er egentlig Braunen sin bolle så veldig mye større enn KA sin? Det tror jeg faktisk ikke.
KA her blir mye mer brukt enn kenwooden. Grunnen til det er jo at den står på benken hele tiden. Den tar ikke stor plass på benken heller.
Og forøvrig så er jo blenderen kjempebra. Den beste jeg har vært borti.
Jeg har kremhvit kitchenaid, og er kjempefornøyd med den! Bakte glutenfrie lussekatter i helga, og de ble nesten helt som vanlig gjærbakst, og det tror jeg var KA sin fortjenste. (og litt min med fin oppskrift, selvfølgelig)
Jeg syns den er så fin at den kan stå på benken.
Jeg liker min veldig godt jeg, men den er ikke noe suverent argument for bakelyst :sorry: :knegg:. Den takler jo maks en kg. hvetemel. For meg er det helt perfekt, jeg baker uansett ikke store deiger. Men den har helt klart sine begrensninger: den kliner en del med deigen(deigen kommer nesten over kanten om man faktisk har en kg. oppi), det lokket som er med er håpløst og en del andre ting jeg irriterer meg over.
Jeg er aller mest fornøyd med å bruke den til kakebaking/visping.
Jeg har tilleggspakke, den egner seg ikke for å stappe grønnsaker til pinnekjøttstappe. Til det er stavmikser det beste.
Jeg byttet faktisk ut min K3000 med KA jeg også, men da begynte min Braun å bli ganske sliten. KA har bedre eltekrok en denne maskinen, altså. Også er den jo mye finere og det igjen gjør at man kan ha den ståede fram noe som igjen gjør at den blir brukt enda litt mer.
Jeg laget forresten masse smoothies med frossen frukt i blenderen som var med Braunmaskinen, og fremdeles foretrekker jeg den om jeg skal hakke nøtter eller sjokolade, selv om jeg har blender fra KA. Den er så liten og hendig og maler nøttene perfekt.
Men jeg hadde aldri kjøpt råsa KA nei. Det er litt for happymøffinsblogg for min del :knegg:. Og jeg bare vet at jeg hadde blitt lei den sukkerklumpen på benken rimelig fort. Men smaken er som baken.
Jeg har den samme braunen som du har og prøver å overbevise gjerrigheten i meg at jeg trenger en Kenwood. KA er kul pga fargene, men jeg bytter nok ikke ut braunen mot en KA.
Jeg baker ikke veldig store deiger jeg heller, og aldri brød - til det har jeg da brødbakemaskin, om så. Men det er i kategorien aldri allikevel, det har vel skjedd tre ganger de siste 10 årene eller noe.
Hva anbefaler du tilleggspakken til da? Eller er den såpass "unødvendig" at jeg heller bør investere i en iskrembolle?
Høyst usikker på den rosa, men jeg tror fortsatt den er finest på kjøkkenet mitt. Evt. må det bli krem tror jeg.
Eg har ein liknande sak som du har, og så har eg ein Kenwood kjøkkenmaskin i tillegg - same bruksområde som KA. Eg brukar begge maskinene. Kenwooden mest. Den blir brukt til deigar, kakerører, pisking og smooties (har blender som tilbehør) Den vesle maskina (som du har) er eg framleis glad i. Den blir brukt til hakking av nøtter, frø og urter (ved store mengder) og blanding av kjøttfarse. Kunne sikkert brukt Kenwooden til det også, men eg foretrekk den vesle maskina til mindre deigar. Passar flott til 400 gr. kjøttdeig.
I tillegg har eg stavmiksar, og den blir jaggu meg brukt heile tida den også :knegg: Til små mengder krem, blending av supper og sausar, guacamole, aioli og denslags.
Så jeg trenger KA altså OG en stavmikser (det visste jeg dog, at jeg trenger stavmikser - har en som ikke duker i det hele tatt), i tillegg til K3000!? :knegg:
Vedr. "watt styrken":
Motoren til KA er plassert på toppen (gir direkte kraft ned til kroken, reduserer friksjon, bråker mindre).
Motorens plassering gjør at maskinen bruker mindre strøm enn andre typer maskiner.
Det går derfor ikke an å direkte sammenligne styrken til KA og Kenwood.
Jeg har blå KA. Og tenker at hvis du ikke er rosa KA-person, hva med rødt?
Jeg bruker min KA flere ganger i uka. Det holder for meg å bake med maks 1 kg. Ellers bruker jeg den mye til å kverne kjøtt, og synes at den er fin til å raspe ost. Jeg har også kjøpt trommel til å kverne mandlene. Det er så mye enklere å lage kransekake nå. Jeg har ikke brukt grønnsaks/fruktmoseren spesielt mye, men lagde kjempegod eplesaft med den for noen år siden, og datteren min har spurt etter den saften flere ganger siden.
Jeg vurderte nettopp KA, siden den gamle kjøkkenmaskinen døde rett før jul. Men fant vel ut at den ble for liten for mitt bruk. Så nå har jeg en kenwood major med 1500w motor og er godt fornøyd med den. Men det kommer så klart an på bruken, jeg er en sånn som gjerne dobler og tripler deiger.
Hadde jeg vunnet i lotto skulle jeg kjøpt meg en sånn kenwood cooking chef, men det ble alt for dyrt nå.
Tilleggspakken består av råkostriver, med ulike tromler, juicepresse og kjøttkvern. Den fungerer veldig fint til alt dette, men det er ingen moser inn i bildet her. Jeg synes ikke den er unødvendig, det er jo en del av fordelen med KA at det finnes så mange tilleggsmuligheter. (Hvis du vil mose kan jeg anbefale deg stavmikser fra Dualit med utbyttbare funksjoner: stavmikser, håndmikser,løkkutter og visp i ett :hjerter:. Man kan tilogmed lage Milkshake med den! Og den har 200 watt mer enn KAen :knegg:. )
Om du ikke er noen deigsetter uansett, ville jeg glatt gått for en KA jeg. Den er superfin til kakebaking og pisker veldig jevnt, luftig og hurtig ikke minst. Der Braunen tok en liten evighet på å gjøre eggehviter stive, går det i full fart med KAen osv. Den er veldig bra til denne type bruk.
Rart at Braunblenderen din ikke funker altså, for den er en fin liten venn hos meg. Mulig det finnes ulike varianter?
Ja, egentlig. I motsetning til K3000 er jo KA først og fremst en bakemaskin. Den har tilleggsmuligheter, men det er ikke en komplett matlagingssak. Hvis du vil ha det, kan jeg anbefale deg en maskin som et vennepar har. Den er dobbelt så dyr som en KA, men til gjengjeld er den suveren i ett og alt og alt man virkelig trenger på kjøkkenet. Den varmer til og med maten :knegg:.
Om den gjør! På barnehagen jeg jobber har vi en stor Kenwoodsak med masse power. Den bråker sånn at de minste barna begynner å gråte når den kjøres i gang! Ikke en maskin for åpen kjøkkenløsning m.a.o. :knegg:
Det er en bakemaskin jeg vil ha! :jupp: En som ikke irriterer vettet av meg når jeg skal bake boller og kaker etc. Maskinen jeg har funker til alt det andre, jeg trenger ikke noen komplett matlagingssak, selv om det høres genialt ut det også. Like fin på kjøkkenbenken og? :fnis:
Jeg baker aldri brød og setter sjelden deiger med mer enn 1 kg mel, så da bør den vel være midt i blinken? K3000 er ikke noe større, og den har jo holdt greit selv om den er noe drit når det kommer til deig med den utformingen den har.
Hvis jeg noen gang skal flytte skal jeg ønske meg en KA. Her er den for upraktisk for jeg har overskap over alt. Tar den ikke oppi opverskap hvis man vipper den opp? Det var ihvertfall årsaken til at jeg ikke kjøpte Kenwood i sin tid. Nå har jeg en kjedelig, men funksjonell sak med eltekrok i bunnen.
Har ikke lest tråden. Altså KA? Kenwood Major er jo SÅ mye bedre, større bolle, sterkere maskin og mye mindre plunder med. Naboen her heiv ut KA tidligere i høst og kjøpte seg Kenwood pga alt plunderet med KA. Sikkert ikke like mye plunder som med Braunen, men lell.
Eneste argumentet jeg klarer å mane fram for KA er utseende, men det er jo det indre som teller. ;)
Blenderen min er knust, også skulle jeg gjerne hatt lokket til den sølvbollen. Eller hele bollen, for ofte trenger jeg to boller, når jeg først er i gang. Nå ble det ikke så mye igjen til deg, akkurat. :knegg:
Jeg har en KA, men plages litt med at deigen ofte "vandrer" opp over eltekroken slik at det blir mye klin og svinn. Kanskje jeg gjør feil? (Jeg har små deiger, men det vandrer for det om.) Mulig jeg banner i kirka nå, men jeg syns ikke den er like fantastisk som alle skal ha det til.
Synes ikke min vandrer nei. Men jeg har merket at det er bedre om jeg har i litt og litt veske, og ikke for mye på en gang, og lar den jobbe godt imellom ispeingen.
Jo, jeg synes deigen kryper oppover den eltekroken med gummikant også, fordelen har mest vært at den får med alt i bunnen av bollen uten manuell hjelp. Det har sikkert med deigtype å gjøre, i hvert fall er gjærdeig av fulle 1 kilo mel håpløs her. Maskinen kan finne på å flytte på seg, men ikke ofte. Den ser ut til å ha all kraft den trenger. Det er en større modell av KA å få tak på for de som trenger større maskin og insisterer på KA. Artisan er standard størrelsen.
Ellers er jeg blitt veldig glad i Assistent-maskinen min, den har ikke samme trendfaktor som KA, gjør stort sett det samme, men har en fordel når det gjelder gjærdeig. Den elter fint, takler større deiger og bråker heller ikke. Den virker også mer robust.
Jeg kjøper gjerne også en del av deg om du skal kvitte deg med den. Jeg trenger vispa. Det har begynt å løsne deler av den. Jeg vurderer fortsatt om jeg skal kjøpe meg en KW, men jeg har også lyst på bamix superbox og da blir det plutselig litt vanskelig her.
Jeg synes faktisk ikke Kenwooden i bhg. har noe på KAen min. Det er mye plunder med den også, og til tross for mange watt(de har den største) lager den eggedosis på lengre tid en KA. Med samme mengde egg. I tillegg får man gleden av å stå i den øredøvende lyden. Det eneste den er bedre på er større deiger, men da må jo behovet for store deiger være til stedet.
Deigen kryper mindre oppover hvis du bruker den andre eltekroken, den som heter eltekrok. :) Den har en plate øverst som holder deigen nede, og er grei å bruke til gjærdeig.
Ja, eltekroken er must til gjærdeig, KA maskinen takler 500 gr. mel helt fint, men deig av 1 kg mel har en tendens til å krype oppover hva man enn gjør. Uansett, det er et overkommelig problem.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.