Jeg er ikke noe bevandret innen vin og drikker lett, spansk rødvin, Chablis og Chardonnay. De samme merkene hver gang og rødvinen helst på kartong så jeg slipper å helle ut halve flasken.
Men de er ikke gode til mat - de lette, spanske. Typisk Røverdattervin er Marques de Monistrol, Marques de Chive, Cosecha o.l. De faller igjennom og blir sure i smaken hvis jeg bruker de til maten.
Noen som kan anbefale en litt safe matvin som passer til kjøtt?
Til rødt kjøtt er det godt med litt tannin. Typisk vil det funke med viner som er litt for ramme til å drikke alene uten mat, vin som snerper litt på tunga. Prøv Guigal Côtes du Rhône, forsjempel. Om du liker spansk stil (jeg er ikke noen stor fan), er det jo masse spansk som går godt til rødt kjøtt. Rioja comes to mind, se på denne testen, f.eks.
Hva slags tilbehør pleier du å ha, forresten? Husk at tomater lett tar kverken på hvilken som helst vin.
Heldiggris! Man kan prøve rimeligere nebbioloer, så klart, men de er jo ikke like gode. :knegg: Ellers har vi jo alltid barbera. Godt til biff, det, og mange bra til en veldig skapelig pris.