Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rødvinene "mine" funker ikke til mat

#1

Røverdatter sa for siden:

Jeg er ikke noe bevandret innen vin og drikker lett, spansk rødvin, Chablis og Chardonnay. De samme merkene hver gang og rødvinen helst på kartong så jeg slipper å helle ut halve flasken.

Men de er ikke gode til mat - de lette, spanske. Typisk Røverdattervin er Marques de Monistrol, Marques de Chive, Cosecha o.l. De faller igjennom og blir sure i smaken hvis jeg bruker de til maten.

Noen som kan anbefale en litt safe matvin som passer til kjøtt?


#2

Tangerine sa for siden:

Jeg har hørt at kjøtt trenger såkalt "tung" vin. Men alt går i grisen (meg), jeg synest alt passer. :glad når jeg får vin til mat:


#3

Bille sa for siden:

Mener du rødt kjøtt?


#4

Røverdatter sa for siden:

Ja. Biff og sånn. :jupp:


#5

millact sa for siden:

Drikker i grunnen det meste.


#6

Bille sa for siden:

Jeg synes en del amerikanske Zinfandels, f,eks. Ravenswood er gode. Liker også Masi Compofiorin.

Aperitif er en fin side for tips forresten.


#7

Røverdatter sa for siden:

Takk for tips, Bille! :neie:


#8

Toffskij sa for siden:

Til rødt kjøtt er det godt med litt tannin. Typisk vil det funke med viner som er litt for ramme til å drikke alene uten mat, vin som snerper litt på tunga. Prøv Guigal Côtes du Rhône, forsjempel. Om du liker spansk stil (jeg er ikke noen stor fan), er det jo masse spansk som går godt til rødt kjøtt. Rioja comes to mind, se på denne testen, f.eks.

Hva slags tilbehør pleier du å ha, forresten? Husk at tomater lett tar kverken på hvilken som helst vin.


#9

Magica sa for siden:

Italiensk barolo eller barbaresco er godt til kjøtt syns jeg.


#10

Toffskij sa for siden:

Selvsagt, men det er dyrt, da, og kanskje i tøffeste laget om man kommer rett fra Marques de Monistrol.


#11

Magica sa for siden:

Mulig, kanskje en Nebbiolo da? Jeg er så til de grader bortskjemt med vin og en vin-elskende-kjøpende-samlende mann at jeg bare "får".


#12

Toffskij sa for siden:

Heldiggris! Man kan prøve rimeligere nebbioloer, så klart, men de er jo ikke like gode. :knegg: Ellers har vi jo alltid barbera. Godt til biff, det, og mange bra til en veldig skapelig pris.


#13

Ru sa for siden:

Rioja funker til kjøtt.
Berberana Grand Reserva og Baron de Ley f.eks.
De er heller ikke av de aller tyngste og tåler å drikkes uten mat.

Jeg går meg ofte fast i et rødvinsspor, why change a winning team lizzom.


#14

Martis sa for siden:

Prøv Valpolicella og Ripasso, det er viner som koster 120 - 170,- for flasken og jeg syns de ofte passer fint med kjøtt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.