Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Redusere utgifter til tv/internett

#1

Sola sa for siden:

Vi har i dag bredbånd og altibox hvor vi har god linje til internett, og grunnpakke til tv + fotballkanaler med norsk og engelsk fotball. Tror vi betaler i underkant av 1500 kr/mnd for dette. Altså tv og internett sammen.

Kanalene vi bruker hyppigst er nrk, tv2 og disney + fotball. Jeg følger ikke fast med på serier på noen kanaler, mer sporadisk.

Jeg ser at vi betaler altfor mye i forhold til hva vi har bruk for. Kan noen fortelle meg om billigere alternativ og komme med forslag til hvordan jeg kan redusere den høye avgiften?

Jeg ELSKER det kjappe nettet mitt, og vi bruker netflix og ser en del på nett-tv.


#2

Elise sa for siden:

Du kommer iallfall ned på litt over halv pris ved å velge Canal Digital med grunnpakke på tv og en god internett-linje.


#3

Sola sa for siden:

Vurderer å undersøke mer ang kun nett-tv. Feks ha en stasjonær pc koblet til tv og ta alt derfra.


#4

millact sa for siden:

Jeg har Get, har internett, tv med dekoder og sånn opptaksboks og fasttelefon. Betaler rundt 500 kr mnd.


#5

Daisy sa for siden:

Vi hår bredbånd til ca 300, abonnement på tv2 og netflix. Betaler altså da 500 i mnd og slipper tvlisens.


#6

Wingman sa for siden:

jo men i CD grunnpakke finnes jo ikke ligafotball vel noen untakk med et par kamper i uka en fra Serie A canal9 og en la liga på max. hvordan disse fra tippeligaen fra 2013 og utover blir distrubiert på C-more kanalene vet jeg ikke, men norsk og engelsk fotball vil tilsi to ekstra pakker.


#7

Sola sa for siden:

Jeg tror jeg kommer til å satse på dette jeg også.


#8

mrc sa for siden:

Hvis dere betaler 1500 kr, så må det vel være ekstrakanaler/fotball som drar en del av kostnaden. For 60/60, IP-telefoni, TV og PVR er det akkurat tusenlappen hos Altibox for vår del.

En del slike ekstrakanaler for fotball vil koste en del uansett hva man velger av aktører ellers - hva andre betaler for grunnpakkene er ikke så relevante. Pris på grunnpakke og bredbånd er ikke så forskjellig hos Get, CD, Altibox osv. Både Get og CD er vel oppe på ca. 350 kr for deres grunnpakke fra over nyttår.

Hvis det er at dere har 100/100-linjen som drar opp prisen, tror jeg ikke dere vil merke spesielt om dere går ned til 60/60.


#9

Sola sa for siden:

Du har rett, fotballpakken koster ekstra. Vi har TV og internett i samme pakke, mener at vi fikk litt ekstra fart når vi bestilte begge deler. Går det an å bestille en og en fotballkamp en og en kamp i tilfelle vi ikke får gått på kampen?


#10

mrc sa for siden:

har dere ip-telefoni også inkludert i regningene på 1500 kr? Er det 60/60-linje dere har, eller er det raskere?

Sånn i utgangspunktet virker det som det er lite å spare på å bytte til en annen aktør, men at spørsmålet kanskje mer er hvor mye fotball man er avhengig av ;-) Løsninger der man ser enkeltkamper blir ofte slik at det ikke skal mange kampene til før det lønner seg med en pakke.


#11

Sola sa for siden:

Jeg tror vi har 100/100-linje, fikk noen MB ekstra fordi vi har både internett, tv og telefon. Det er nok fotballkanalene som suger mest penger i forhold til hva vi bruker ja, kanskje si opp Premier League. Norsk fotball må jeg ha!


#12

mrc sa for siden:

Hos vår AIB-leverandør er vel 60/60 kr. 499 per mnd om man har tv i tillegg. Totalt ender vi da på 988 inkl. tv og ip-telefoni. Om man skulle ha hatt 100/100 inkludert totalpakkerabatten hadde det gått opp til 1338. Har inntrykk av at det ikke er de store prisforskjellene mellom AIB-partnerne.

Vi har krevende bruk, men jeg hadde ikke gidda å betale 350 kr ekstra per måned for 100/100 kontra 60/60.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.