Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor kjøper man en god ribbe?

#1

kokosbolle sa for siden:

I "vanlige" matbutikker altså. Meny, Ica, Rimi osv. Alle har jo, men hva er godt? Og hvor mye trenger man per hode?


#2

Niobe sa for siden:

Til julaften bestiller jeg ribben i delikatesseavdelingen på Coop Mega. Jeg har gjort det et par år nå, og har vært veldig fornøyd. Jeg foretrekker tynnribbe, og til fire voksne, en oldemor og to barn holder det hvertfall fint med 4 kg.


#3

Toffskij sa for siden:

I hvert fall Meny har vel ribbe fra Grøstad (frilandsgris). Det er godt, og grisen har hatt det fint også. :jupp:


#4

kokosbolle sa for siden:

Takk for svar, da blir det nok en tur innom Meny. :) Og tynnribbe.


#5

Michelle sa for siden:

Jeg har bestillt tynnribbe fra Meny :)


#6

Elisabet sa for siden:

Frossen ribbe kan bli like god som fersk ribbe. Det er bare kokken det kommer ann på. ;) Hvis en skal ha fersk ribbe til jul så tipper jeg det nesten er for sent å bestille i mange ferskvaredisker allerede for levering da 2-3 dager før jul. Nå vi skal ha fersk rippe på julaften så må jeg bestille 2-3 uker før jul på Menybutikken ved jobben min i alle fall.


#7

Zip sa for siden:

Har kjøpt tynnribbe fra Gilde i år. Langsteker den i minst 12 timer. :)


#8

Taien sa for siden:

Pass bare på at det er en god fettrand under svoren så denne blir sprø.


#9

Bomull sa for siden:

Vi har familieribbe fra Ultra for tredje året. Veldig fin ribbe det. Ellers har jeg pleid å handle på Meny.


#10

Fløyel sa for siden:

Jeg har de siste årene kjøpt fryst tynnribbe fra Gilde, i år betalte jeg 19,90 pr kg. Jeg tror nok tilberedningen har vel så mye å si som hvor man kjøper den.

Jeg tar opp ribben 19. desember, lar den tine i kjøleskap. 21. - 22. desember pakker jeg den inn i salt, pepper, anis, nellikspiker og fersk tynnskåret ingefær, pakkes godt inn i aluminiumsfolie og legger den med svorsiden ned i kjøleskapet.

  1. desember damper jeg ribben i 40 minutter på 250 grader, viktig at aluminiumsfolien er helt tett så ingen damp slipper ut, så steker jeg den på ribbe-rist i 1,5-2 timer på 180 grader, litt avhengig av hvor stor den er. Hvile på benken og skjærer opp. Pleier å ha en ribbe på ca 3,5 kg.

Ribben min er faktisk vanvittig saftig og god om jeg skal si det selv, gjestene pleier å samtykke.


#11

kokosbolle sa for siden:

Jeg endte opp med fersk ribbe fra kjøttdisken på Meny. 90 kr pr kg. :knegg: Den ligger i frysen nå. Det var det enkleste for meg akkurat nå.


#12

GinaK sa for siden:

Jeg drar frem denne igjen, jeg. :)
Jeg har kun kjøpt fersk ribbe fra ferskvaredisken, og fått en i kjøttdisken til å plukke ut, det er et styr når man skal ha mengder men det har hittil gått fint.
Og hvert år hører jeg man snakker om at nå er det snart tomt for ribbe...

Dere som kjøper fryst ribbe, hvordan kan du se om den er fin, sånn mht fett? :cool:
Supre tips, Fløyel. :)


#13

Nessie sa for siden:

Så ikke dum ut den.

Hvordan damper du den da? I langpanne med vann i bunn? :gruble:

Jeg tror også at de frossenribbene er lik så fine. :nikker:


#14

Bomull sa for siden:

Ca det samme her. Jeg kjøper fersk ribbe som jeg fryser ned selv. Onsdag kveld ble årets tatt opp og den har ligget i kjøleskapet for tining siden, og i morgen får den krydder til selskap. :jupp:


#15

Fløyel sa for siden:

Jeg har en ribbepanne, så når jeg damper den tar jeg ut risten.
Tømmer kokende vann i bunnen av pannen så den dekker svoren, +/-0,5 ltr, dekker godt til med ali.folie og setter den midt i ovnen. Når du tar ut ribba spriker svoren.
Legger i ribberisten og legger ribba på med svorsiden opp.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.