Jeg kokte karameller i dag. Den ene porsjonen ble steinhard, den andre er passe myk og fin. Kan jeg redde den harde på noe vis? Jeg rakk heller ikke rute den opp før den ble som betong. Kan jeg feks varme den forsiktig i stekeovnen, skjære den opp når den er litt myk og håpe den er spiselig? Eller er det bare å kaste den med en gang?
Knuse, blande med krem - krokankrem. Har ikke prøvd, men har det i en kokebok og det høres jo digg ut da. Eller krokan til andre ting.
Den blir ikke mykere i romtemperatur da? Det pleier mine å bli.
Forma har stått i romtemperatur hele tiden og karamellen er hard som skøyteis. Men jeg kan godt forestille meg at den smaker godt, så kanskje jeg skal gi den en runde i blenderen og bruke det som strø(sand) på is og annen dessert.
Strøsand på dessertis hørtes langt bedre ut enn å sløse det bort på rogalendinger, som vel og merke nok kan trenge noe, men ikke gode karameller altså! Ikke til slikt bruk.