Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppbevaring av pinnekjøtt

#1

Filifjonka sa for siden:

Jeg blir alltid i tvil - kan det ligge i romtemperatur/litt kjølig kjeller, eller bør det i kjøleskap? I butikken ligger det jo ikke i kjølerommet. Pinnekjøttet er ikke røkt, om det skulle ha noe å si, og det er pakket i sånne tetteplastbakker. Det står ikke noe på pakken om temperatur.

Hvis det ikke MÅ være i kjøleskap så har jeg i og for seg mye annet som trenger plassen.


#2

Millen sa for siden:

Varer som ikke ligger kjølig i butikken, ligger ikke kjølig hjemme heller. Forutsetning at det ikke er åpnet da. Jeg ville latt pinnekjøttet ligge i romtemperatur.


#3

løve70 sa for siden:

Så lenge det ikke ligger kjølig på butikken, ville jeg tatt det som en selvfølge at man kunne gjøre det samme hjemme.


#4

Blå sa for siden:

Jeg legger mitt sånn "halvkjølig", på loft eller i kjeller. Men det er like mye fordi jeg ikke har så mye oppbevaringsplass på kjøkkenet.


#5

Candy Darling sa for siden:

Det er jo saltet, så det kan ligge lenge uten kjøling. Jeg pleier å la det ligge i garasjen i ca. 10 grader.


#6

Stellebord sa for siden:

Pinnekjøtt som ikke er av den gryteklare typen skal kunne ligge i romtemperatur. På vårt står det romtemperatur på eska. Vi oppbevarer den likevel kjølig da, men det er jo av andre årsaker.


#7

Robyn sa for siden:

Romtemperatur eller kjølig bod. :nemlig:


#8

Acino sa for siden:

Vi oppbevarer i kjelleren.


#9

Ru sa for siden:

Kjellerkjølig. Ikke for fuktig, i hvert fall.


#10

Bayone sa for siden:

Det pinnekjøttet som ligger i fryser da, det må vel fortsatt ligge i frys hjemme?


#11

Hyacinth sa for siden:

Du trenger ikke ha det i kjøleskap. Det er godt saltet. Men ha det gjerne i en litt kald bod, hvis du har.


#12

Filifjonka sa for siden:

Takk for svar. Jeg blir usikker på dette hver jul, og ender med å bruke en hel hylle i kjøleskapet for sikkerhets skyld. :) Men nå har jeg lagt det i en kjellerbod uten oppvarming. Det er ikke så veldig kaldt der nå som det er mildt ute, men kaldere enn i oppholdsrommene.


#13

Sola sa for siden:

Jeg fikk beskjed om å ha det i frysen frem til det skulle brukes. Jeg har pinnekjøtt som de skjærte opp for meg på butikken.


#14

LaBanga sa for siden:

Jeg har heller ikke oppbevart det i kjøleskapet. Men en kollega av meg fortalte at den lokale slakteren hvor hun/vi pleier å kjøpe pinnekjøtt hos mente man burde oppbevare det i fryseren om man ikke skulle lage det innen et par dager. Det blir ikke ødelagt i romtemperatur, men det kan visst få en slags hinne på seg, siden det er skjært opp. Men mulig det kun gjelder det kjøttet som er nylig oppskåret og ikke plakket i plast som det man kjøper i vanlig butikk. :vetikke:


#15

Filifjonka sa for siden:

Det er sikkert forskjell på det som er vakumpakket og det som kjøpes hos slakter. Det kjøttet som ligger i butikken i sånne pakker ligger jo der mye mer enn et par dager.


#16

Candy Darling sa for siden:

Tilgang til luft vil selvsagt påvirke, ja, vi fryser alltid det som er igjen i pakken hvis vi ikke koker alt.


#17

tinkadott sa for siden:

Vi har fått fra min far som leverer til slakt, det kom fryst til oss og oppbevares i fryser.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.