Jeg blir alltid i tvil - kan det ligge i romtemperatur/litt kjølig kjeller, eller bør det i kjøleskap? I butikken ligger det jo ikke i kjølerommet. Pinnekjøttet er ikke røkt, om det skulle ha noe å si, og det er pakket i sånne tetteplastbakker. Det står ikke noe på pakken om temperatur.
Hvis det ikke MÅ være i kjøleskap så har jeg i og for seg mye annet som trenger plassen.
Varer som ikke ligger kjølig i butikken, ligger ikke kjølig hjemme heller. Forutsetning at det ikke er åpnet da. Jeg ville latt pinnekjøttet ligge i romtemperatur.
Pinnekjøtt som ikke er av den gryteklare typen skal kunne ligge i romtemperatur. På vårt står det romtemperatur på eska. Vi oppbevarer den likevel kjølig da, men det er jo av andre årsaker.
Takk for svar. Jeg blir usikker på dette hver jul, og ender med å bruke en hel hylle i kjøleskapet for sikkerhets skyld. :) Men nå har jeg lagt det i en kjellerbod uten oppvarming. Det er ikke så veldig kaldt der nå som det er mildt ute, men kaldere enn i oppholdsrommene.
Jeg har heller ikke oppbevart det i kjøleskapet. Men en kollega av meg fortalte at den lokale slakteren hvor hun/vi pleier å kjøpe pinnekjøtt hos mente man burde oppbevare det i fryseren om man ikke skulle lage det innen et par dager. Det blir ikke ødelagt i romtemperatur, men det kan visst få en slags hinne på seg, siden det er skjært opp. Men mulig det kun gjelder det kjøttet som er nylig oppskåret og ikke plakket i plast som det man kjøper i vanlig butikk. :vetikke:
Det er sikkert forskjell på det som er vakumpakket og det som kjøpes hos slakter. Det kjøttet som ligger i butikken i sånne pakker ligger jo der mye mer enn et par dager.