I dag tenkte jeg å forsøke meg på å lage sjokoladetrøfler siden hadde en boks fløte og kokesjokolade til overs. Dette har jeg aldri laget før. Nå har massen stått i kjøleskapet i 4 timer og jeg tenkte nå å lage kuler av de. Det står at de skal avkjøles i 2-3 timer. Massen er klissete og umulig å trille kuler av. Har jeg rett og slett mislyktes/gjort noe galt eller er det håp at den stivner mer om den står til i morgen? Jeg varmet opp fløte som desverre rakk å koke bittelitt mens jeg var litt for opptatt med å hakke sjokolade. Brukte ca 200g kokesjokolade og en liten boks fløte. Smaksatte med vaniljeessens, dette var kanskje det som gjorde at den ikke stivner?
Jo, det var vel 3 dl. Ok, men da vet jeg i alle fall grunnen. Pytt, pytt. Jeg gjorde i det minste et førsøk på å få brukt om fløten og sjokoladen, men nå blir jeg nesten litt ivrig på å prøve på nytt i morgen fordi jeg hadde gledet meg sånn til å smake. Og jeg som fortsatt har igjen ei sjokoladeplate, skulle visst bare hatt i den også.
Du kan bare varme opp igjen og smelte i den siste sjokoladeplata, det går fint. Jeg varmet opp igjen min batch fordi jeg plutselig fant ut at jeg ville ha den i små konfektformer isteden for å rulle kuler.
Massen er nok tykkere enn saus, men skal nok sannelig prøve den til is like vel, kom på at det står igjen is i fryseren etter selskapet til vesla forrige helg. :riktig:
Det ble forresten suksess å varme massen opp og røre inn mer sjokolade. jeg har gomlet fantastisk gode trøfler i flere dager nå, best ble de rullet i hakkede peanøtter. :nam:
Meeen, en ting jeg ikke har tenkt over. Det er jo selvsagt fløte i de, hvordan er da holdbarheten? Skal jeg gå ut i fra holdbarheten på fløten, det forandrer seg ikke selv om fløten er varmet opp og blandet med annen ingrediens? Har nemlig ny masse i kjøleskapet da jeg tenkte å lage for å gi bort i julegave, men det går vel da selvsagt trolig ikke. :blånn: Fløten de hadde igjen på butikken hadde nemlig ikke lengre holdbarhet enn 3 dager... Da blir det visst mer trøfler på meg og må finne på noe annet i gave.
Avkjøl i fryseren. :jupp: Trøfler er bedre jo bløtere massen er - da blir de delikat myke i romtemperatur - men vanskelige å rulle, ja. Hvis du har massen i fryseren før rulling, så stivner dessuten sjokoladen du dypper i veldig fort, uten å smelte trøffelmassen og blande seg med den.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.