Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Wtf?


#2

Ru sa for siden:

Hvilken del av artikkelen er det du vil diskutere/kommentere? :gruble:

(Jeg er ingen akademiker, jeg skjønner ikke hva som var galt med den. )


#3

Tallulah sa for siden:

Jeg har lest artikkelen, og skjønner hva du reagerer på (etter å ha lest kommentarene). Men det hadde vært mye lettere å få til en konstruktiv diskusjon her inne om du
a) hadde en overskrift som sa noe som helst om innholdet.
b) hadde et hovedinnlegg som sa noe som helst om innholdet, og gjerne hva det er ved det du ønsker å diskutere.


#4

Meissa sa for siden:

:vetikke: Er det noe gærnt?


#5

Katta sa for siden:

Var ikke det der mest svada-bla-bla?


#6

Syrin sa for siden:

Eg kan godt like meiningar og eksperiment rundt det å snu opp ned på alt og sjå ting frå ein heilt annan vinkel. Dog fører det sjeldan til særlig konstuktive og brukandes resultat, og blir lite meir enn ei morsom øving, eller eit spennande filosofisk eksperiment. Første kommentar til artikkelen syns eg var bra.



#8

Ulvefar sa for siden:

..and that pretty much answered my qustion.
Was afraid of that.
Thanks!





#12

Tangina sa for siden:

Var det til mitt innlegg? :confused:


#13

Ulvefar sa for siden:

Nei, sorry, ikke til deg. Og ikke negativt ment. Jeg var med vilje vag i HI.

Greia er at jeg jobber med en artikkel om Sheldrake og hans "kritikk av vitenskapen". Slik jeg leser den er artikkelen jeg lenket til en ganske horribel greie, men jeg var interessert i hvorvidt den virket som et plausibelt innlegg i en debatt om vitenskapens vesen for folk uten mitt nerdefokus. Og naar selv FPere interesserte nok til aa titte paa den stort set gaar "what's the big deal?" saa forteller det meg at jeg maa gaa saktere frem naar jeg forklarer hva jeg mener om saken enn jeg trodde. Fordi dere er ikke dumme, saa naar dere ikke ser noe galt med dette saa er det ikke lett aa se, og det maa jeg ta innover meg.


#14

Nenne sa for siden:

Artikkelen var stappteit og full av svada. Ja, vi som er forskere bør greie å tenke utenfor boksen og se nye sammenhenger. Av og til bør vi ha tid og penger til å tenke store tanker og lange linjer, ikke bare kople forskningen til kasseapparatet, men fra den type håp for fremtiden til å si at materie har bevissthet og generelt la fornuften gå av hengslene én gang for alle, det er noe helt annet.


#15

Harriet Vane sa for siden:

Hvorfor var du med vilje vag? Jeg gadd ikke sjekke ut denne tråden i første omgangm siden den hadde en intetsigende tittel og det ikke var noe interessant i hovedinnlegget. WTF, lzm?

Jeg er ikke naturviter, men jeg er akademiker og opptatt av vitenskapshistorie, sterkt kritisk til new age og all dets alternative vesen. Jeg syntes artikkelen var ustrukturert og dårlig, og jeg ville ha vinklet den annerledes om jeg skulle ha skrevet den eller var redaktør. Å se nærmere på hvordan all jallavirksomheten i samfunnet, all avvisning av forsking, sunn fornuft og hardt tilegnet viten, naturlig nok gir seg utslag i forskingen, ville vært interessant. Er det ikke slik at Akademia blir påvirket av eller er i samtale med samfunnet? At alternativmatematikere og hva_har_du får gjennomslag, slik Snåsakallen får gjennomslag blant folk flest? Er det en underliggende kritikk av elfenbenstårnet som ligger i denne spiringen? Et forsøk på å bringe vitenskap til et folk som elsker engler og alternativ medisin, og ikke kan akseptere vitenskap eller Akademia om det ikke er pakket inn i vår tids antivitenskapelige kappe?

Jeg er veldig enig i dine synspunkter i debatten, Ulvefar, men jeg synes ikke måten du vil fremme interesse for dette temaet er den mest inkluderende, kanskje.


#16

Tallulah sa for siden:

En annen ting, er når du innleder slik gidder ikke jeg annet enn å skumme artikkelen, og når jeg ikke kjenner igjen navn på folka nevnt så setter jeg meg kanskje ikke så veldig inn i temaet heller. Jeg tror ikke denne lille undersøkelsen din sier noe som helst om noe som helst.

(Og av nysgjerrighet og en smule irritasjon; hva er greia med å skrive engelsk? Jeg har selv bodd i statene ett år, men greier meg fint på norsk fremdeles. Til og med med norske bokstaver.)


#17

veobra sa for siden:

Spennende forelesningsrekke på det emnet. De bruker mange realister som klarer nå frem i media.


#18

Ru sa for siden:

Akkurat hva jeg skulle til å spørre om, dog av annen årsak:
Det er himla irriterende å lese når man er sånn passe dyslektisk, og det gjør at jeg, for å være helt ærlig, knapt leser innleggene dine, Ulvefar. :sparke:


#19

Ulvefar sa for siden:

Beklager, jeg hadde ekstremt daarlig tid naar jeg skrev HI, saa jeg var mindre gjennomtenkt og velformulert enn jeg burde vaert.

Skjoenner ikke helt hvordan jeg ikke var inkluderende, men fortell meg gjerne (ikke at jeg proevde, jeg var i "spoerreundersoekelsesmodus" ikke "pedagogmodus").

Greia med engelsk er at jeg ikke har et norsk tastatur for haanden vanligvis, og ikke skriver norsk saa ofte utenfor FP at jeg har giddet baere rundt paa et. Derfor, fordi jeg tenker mye paa engelsk og bytter mellom spraakene i hverdagen, og ogsaa fordi jeg ogsaa blir lei ae oe og aa hender det jeg skriver litt paa engelsk.


#20

Tallulah sa for siden:

Du kan vel bare installere et norsk tastatur, du trenger vel inne et eksternt et? Dette var jo ikke akkurat noe du drev med før året i USA, selv om jeg regner med at mye gikk på engelsk ellers da også.


#21

Ulvefar sa for siden:

Naar jeg setter tastaturet paa min amerikanske laptop som jeg fikk i USA og ennaa bruker paa Norsk blir alle tegntaster tilfeldig fordelt (jeg skriver ikke touch) saa det ender med aa se enda vaerre ut. Men er det virkelig et problem at jeg skriver noen setninger paa engelsk innimellom?


#22

Tallulah sa for siden:

Nei, det er ikke problematisk for forståelsen, jeg syns bare det virker litt barnslig.


#23

Ulvefar sa for siden:

Greit nok. Jeg er litt barnslig.


#24

Ru sa for siden:

Det er slitsomt å lese. Og jeg er ikke vanligvis den som veiver rundt med dyslektikerflagget.

I og for mine øyne er det i samme kategori som sms-språk, dialekt og råsa comic sans. Jeg ender opp med å ikke lese det.


#25

Ulvefar sa for siden:

Hva er vaerst, engelsk eller ae/oe/aa ?


#26

Ru sa for siden:

Ae/oe/aa, vil jeg tro.

Engelsken min er det ingenting i veien for, men om du har tenkt å bare poste engelsk midt i diskusjoner på norsk vil du nok forvirre langt flere brukere enn dyslektikerene.

Det går an kjøpe klistremerker til å ha på tastaturet som gjør at det er lettere å håndtere flere språk. :nikker:


#27

Lykken sa for siden:

Det går helt fint for min del. :)


#28

Kanina sa for siden:

Jeg leste kronikken og tenkte vel egentlig bare "javel..?". Den hadde noen relevante poenget om deling av forskningsdata og betydningen av anerkjennelse som vitenskapens kapital. Men det var vanskelig for meg som ikke kjenner til disse New Age-greiene å skjønne hva hun mente med det. For meg er det ikke noen nyhet at positivismen mykes opp, i alle fall ikke innenfor fag utenfor realfagene. Det betyr ikke at man ikke anerkjenner materialisme ( i motsetning til "åndelighet" eller paranormalitet) som grunnlaget for "alt" til syvende og sist. Hvor "fri" vitenskapen er synes jeg er et interessant tema, men når det sauses sammen med "mer mellom himmel og jord"-dogmet, blir det et sidespor, synes jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.