Myrsnipa sa for siden:
I år tenkte vi gjøre noe mer ut av julemiddagen og lage forrett. Det har vi ikke brukt å ha.
Men hva passer på ha foran pinnekjøtt?
Og noen spreke dessertforslag?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Myrsnipa sa for siden:
I år tenkte vi gjøre noe mer ut av julemiddagen og lage forrett. Det har vi ikke brukt å ha.
Men hva passer på ha foran pinnekjøtt?
Og noen spreke dessertforslag?
Madicken sa for siden:
Jeg synes sitronfromasj er deilig etter pinnekjøtt, men særlig sprekt er det kanskje ikke. Vi bruker ofte risengrynssuppe før/sammen med pinnekjøttet, men det er vel heller sært enn sprekt. :knegg:
Toffskij sa for siden:
Hvis du skal ha både forrett og dessert, må de i hvert fall være fjærlette begge to (jeg blir stappmett bare ved tanken). Jeg har servert gravlaks til forrett og moltemoussekake til dessert en gang, og det ble helt klart litt overkill (men godt, for all del!). Moltesorbet? Vingelé? Noe slikt?
Anne sa for siden:
Jeg blir som Toffskiij mett ved tanken og ville nok heller bare satset på dessert. En liten stund etter middagen :)
Noe friskt og lett som sorbet, garantert. Hos oss er det nesten ingen som orker dessert etter pinnekjøttet.
skyfri sa for siden:
Jeg foreslår også bare dessert. Jeg tror mine gjester ville "nektet" å spise noen forrett til pinnekjøttet om jeg serverte det, all plassen skal dedikeres til hovedretten. :nemlig:
Myrsnipa sa for siden:
:knegg:
Vi er bare voksne rundt bordet i år, så vi trenger absolutt ikke ta desserten med en gang etterpå.
Ville bare gjøre noe litt ekstra ut av det, nettopp fordi vi er bare voksne..
Bomull sa for siden:
Den beste desserten jeg har smakt på lenge, og som er perfekt til pinnekjøtt, er som følger:
Appelsiner skrelles godt, få gjerne vekk så mye hinne du klarer. Kutt i terninger. Legg dette i en form, dryss over sukker, knuste valnøtter og skvett over litt Brandy (gjerne spansk, denne er brunlig og mer karamellisert). Appelsinbitene skal ikke svømme i brandy, men det skal være i bunnen slik at dette må vendes litt innimellom. La stå i kjøleskap over natten. Væsken vil øke på, men det blir en slags søtlig (ikke for søt) appelsinsaft.
Serveres rett fra kjøleskapet i dessertskåler med en dæsj pisket krem med sukker over.
Jeg var skeptisk, men fikk dette servert på julebord for en uke siden og det var fantastisk godt. Hvis du liker appelsin vel og merke. Alkoholsmaken er meget mild og det er friskt, lett og nydelig etter pinnekjøtt!! :jupp:
skyfri sa for siden:
Men pinnekjøttet er jo ekstra, helt i seg selv. :knegg:
Myrsnipa sa for siden:
Noterer. Hørtes veldig godt ut!!
Myrsnipa sa for siden:
Moltesorbet høres spennende ut. Vi har jo mye egenplukket molte...
Veronal sa for siden:
Vi skal ha jordbær romanov (romanoff?).
Toffskij sa for siden:
Her er en interessant molteoppskriftsside.
Blå sa for siden:
Veronal: oppskrift? :blafre:
Veronal sa for siden:
Mange varianter, vi lager sånn ca sånn:
Appelsinsaus (redusert appelsinjuice kokt med vaniljestang)
1/4 jordbær knuses i foodprosessor sammen med litt melis. Blandes med resten av bærene.
Krem
Filifjonka sa for siden:
Forrett til pinnekjøtt ville jeg ikke hatt, eller isåfall måtte det vært noe ekstremt lett og lite. Dessert bør være noe friskt. :)
Myrsnipa sa for siden:
Mange som ikke ville hatt forrett altså. Hmmm.
Er det fordi det er en mektig middag?
Noe morsomt tilbehør jeg kan ha istedet da?
Blå sa for siden:
Jeg ville hverken hatt forrett eller morsomt tilbehør. Beklager. Pinnekjøttmiddag er tradisjonell og tung og god i seg selv. Da ville jeg heller lagt penger og anstrengelse i godt pinnekjøtt og godt tilbehør.
Men en dessert kan absolutt gjøre seg. Kanskje med litt pause mellom middag og dessert.
Toffskij sa for siden:
Det er fordi den er så mektig, ja. Men det funket fint med et par tynne skiver gravlaks som forrett, altså.
Bomull sa for siden:
Enten dropper du forretten ja, eller så kan du servere gravlaks, evt. apsparges.
Filifjonka sa for siden:
Det er en mektig middag, og det er en middag jeg ikke spiser så ofte. Da vil jeg ha pinnekjøtt og ikke bli mett av noe annet først. :) For meg er det bare ikke noen "forrettmiddag".
Og jeg trenger ikke annet tilbehør enn en deilig kålrabistappe og evt. en potet eller to. Du kan jo ha noen gode grove pølser av ett eller annet slag hvis du vil.
Myrsnipa sa for siden:
Okei okei.. :knegg:
Jeg skjønner hva dere mener.
Dessert blir det iallefall. Om så etter en stund.
Filifjonka sa for siden:
Dessert er bra, alltid plass til det. :)
skyfri sa for siden:
Rødkål! Rødkål er nydelig tilbehør til pinnekjøtt i tillegg til kålrabistappe. Man skulle tro det var selvsagt å få det servert sammen med pinnekjøtt siden rødkål også er litt julete, men nei. :skuffet:
Myrsnipa sa for siden:
Det skal jeg jammen prøve. Takk.
Syrin sa for siden:
Hos oss blir pinnekjøttet servert veslejulafta - og vi skal rett og slett ha god gammeldags fruktkake til dessert. DET er :knirk: det!! Men med litt krem og espresso til blir det så bra så.
Vanlivis har vi moltekrem til dessert når vi har pinnekjøtt på julafta.
millact sa for siden:
Jeg har spist den årlige pinnekjøttlunsjen på jobb i dag, med dessert etterpå, kl 11.30 ca, og er enda mett! Har omtrent ikke spist noe etterpå (OK, drikker et glass vin nå og skal lage meg et par knekkebrød, er sulten nå).
Vi fikk servert pinnekjøtt for et par uker siden hos venner og fikk da forrett med reker, avokado og noen salatblad. Var sikkert noe mer også, men jeg husker faktisk ikke.
millact sa for siden:
På jobb i dag fikk vi en nydelig kålrot/gulerotstappe. Det er også godt med gode pølser til, men det fikk vi ikke på jobb. Vi fikk riskrem og diverse kaker til dessert, egentlig for mektig.
Zulu sa for siden:
Du kan jo gjøre litt ut av en drink du serverer som apéritif.
Interference sa for siden:
Jeg pleier å servere en liten tallerken med eksotiske frukter til forrett til pinnekjøtt.
Og så har jeg alltid rødkål, rødbeter, rørte tyttebær og kålrotstappe som tilbehør.
Og panna cotta med mangocoulis til dessert. :nam:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.