Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pålegg til julefrokostene?

#1

Lhi-My sa for siden:

Hva slags pålegg pleier dere å ha i jula?

Vi skal ha gjester på juleaften og noen blir til frokost på første juledag. Jeg pleier å ha kald ribbe og sylte til frokost, men må jo ha noe mer enn det. Hva slags pålegg kjøper dere ferdig og hva lager dere eventuelt selv? Jeg er så matlei for tiden at jeg ikke klarer å finne på noe som friste


#2

Palmen sa for siden:

Må ha: lefse, egg, tomatsild og varm sjokolade. Og gode rundstykker.


#3

Røverdatter sa for siden:

Jeg skal ha gjester til brunsj første juledag og har tenkt til å servere typisk koldtbordmat blandet med julemat. Det blir nok spekemat, bayonneskinke, røkelaks, gravlaks, diverse ost, sylte, diverse sild, kylling av noe slag, potetsalat, eggerøre, leverpostei, eggesalat og oppskårne grønnsaker. Og sikkert noe mer også. Ja, også har jeg stekt masse karbonader som jeg varmer opp ved servering.


#4

Fløyel sa for siden:

Lager alltid en kabaret, 2-3 spekepølser, ett lite fat med ulike oster 2-3 typer, i tillegg til vanlig edamer og brunost. Skinke, sylte og krydderskinke. Rørte jordbær og bringebær.


#5

Pamina sa for siden:

Kald svensk juleskinke, waldorfsalat, gravlaks, sild, lammerull, edamer og litt annen ost,


#6

Pingis sa for siden:

Sursild, kald juleskinke, sylte, kjøttrull, lammelår, røykelaks. Lager silda sjøl, og får hjemmelaga sylte og rull av faren min.


#7

Svanen sa for siden:

Julefrokost er nesten viktigere enn middagen julaften. I alle fall den maten ungene gleder seg mest til.
Vi har sylte og lefse, hjemmelaget leverpostei, egg og laks, sild (2-3 typer), ansjos, edamer og formost (Heidalsost) og i år med ny samboer blir det også kald juleskinke og waldorfsalat. Kakao og god jus til drikke. Gjerne hjemmebakte rundstykker, men det går mye lefse.
Vi blir vel 8 til frokost i år tror jeg.


#8

Fløyel sa for siden:

Sild og laks står her også ja. Og leverpostei med baconbiter. Rødbetsalat, italiensksalat o.l.
Jeg serverer også dette til kveldsmat i romjulen.


#9

millact sa for siden:

Laks, eggerøre, god skinke og ribbe MÅ jeg ha.


#10

Pegasus sa for siden:

Vi har ikke noe bestemt vi MÅ ha. Men ender ofte opp med laks, eggerøre og reker. Kjøttrull. Julekake og geitost. Kakao. Og nystekte rundstykker.


#11

Bomull sa for siden:

Gravlaks, eggerøre, peppermakrell, fleskepølse, sylte, diverse oster (nøkkelost, brie, gräddost), kald svinesteik i skiver etc. Nam!!


#12

maggypop sa for siden:

Tomatsild, bayonneskinke, brunost og røkelaks. Og veldig gjerne lammelår, men usikker på om jeg får det i hus før jul.


#13

nokon sa for siden:

Lammelår, bayonneskinke, røykelaks og edamer vere med.


#14

rine sa for siden:

Vi skal også ha frokostgjester 1.juledag og skal ha: Eggerøre og laks, varme rundstykker (speltrundstykker fra Hattings synes jeg er godt) div. salater, oster og godt kjøttpålegg. Jeg lager ikke noe pålegg selv, men kjøper inn litt ekstra godt fra ferskvaredisken.


#15

polarjenta sa for siden:

Ingenting jeg må ha, men kommer nok til å ha røket laks, egg, graddost, servelat, og ellers vanlig pålegg.


#16

Mirmell sa for siden:

Egg, røkelaks, gräddost og spekeskinke må jeg ha, i tillegg til "vanlig" pålegg.


#17

Selma sa for siden:

Julepålegget hos oss er stort sett lammerull, badsturødt lammelår, bayonneskinke, røkt laks, varmrøkt laks, eggerøre, edammerost, brie og spekeskinke. Hjemmebakte rundstykker, saupkaker (tjukke, søte "lefser" som svigermor baker) og lefser med gomme.


#18

Røverdatter sa for siden:

Jeg lurer litt på hva slags brød jeg skal ha. Bake gidder jeg ikke og rundstykker er så mektig i seg selv. Lurer litt på sånn firkantet, skivet loff og så riste den i ovnen. :gruble:


#19

Novla sa for siden:

Man må jo ha julebrød til julefrokost! :) Jeg synes det er så godt med litt søtlig brød til salt pålegg som kjøttrull (lammerull) og sylte. Og grovbrød til sildepålegget.


#20

Røverdatter sa for siden:

Hva er julebrød?

Her er det noen hensyn å ta i forhold til allergier og ting så jeg kan ikke være for eksperimentell.


#21

rine sa for siden:

Julebrød er vel et slikt bollelignende (i smaken) brød med rosiner og sukat? Jeg synes ikke det er noe godt, da tar jeg meg heller en bolle, bokstavlig talt.




#24

rine sa for siden:

Ohoi, for et stort bilde, vent litt. :sjokk:


#25

Røverdatter sa for siden:

Du har ikke et større bilde? Jeg får ikke sett. :trenger briller:

:knegg:

Nei, sånn kake skal vi definitivt ikke ha. Jeg syns mat er mat og kake er kake og de passer ikke på samme tallerken. :niks:


#26

frksnupp sa for siden:

Vi har ribberull, evt kalde rester fra julemiddagen, edamerost, brie, hvitløksost og andre gode oster, eggerøre, oppskåret frukt og grønt, hjemmebakt brød og fletteloff, roastbiff, skinke, evt noe spekemat, godt syltetøy- kort sagt litt av alt som er godt.

Da bror min og jeg var små måtte vi ha dansk sjokoladepålegg, sånn i plater, men det går veldig fint uten nå.


#27

frksnupp sa for siden:

Pluss røkelaks og gjerne lefser!


#28

rine sa for siden:

:dulte: Veldig enig i det. Julebrød med kjøttpålegg? Jeg grøsser ved tanken. :skremt:


#29

Frøy sa for siden:

Jeg innser at dette blir den første julen min på 11år uten dravle og kjøttrull på bordet. Kanskje jeg må tigge oppskrift av svigermor.


#30

Acino sa for siden:

Jeg "må" ha: Lokalprodusert hjemmefra sylteflesk eller pappa sin hjemmelagde sylteflesk, fenalår, juleskinke,røykt laks, kokt egg i skiver, italiensk salat(uten kjøtt), meierismør, hvitost og brunost(til julebrødet). I tillegg for de andre i huset og gjester: Julepostei av noe slag, sild, majones, kaviar, sennep, ribberull/tunge eller noe sånt.


#31

Acino sa for siden:

Og på julebrødet er det bare enten hvitost eller brunost. Alt det andre pålegget nytes fra hjemmebakte, nystekte rundstykker. :jupp:


#32

maggypop sa for siden:

Julebrød med smør og brunost etter at rundstykket/brødskiva med kjøttpålegg er fortært da serru. Det er godt, det!


#33

Novla sa for siden:

Julebrød er da ikke kake!:snurt:Men vi bruker ikke sukat i, da, kun rosiner, så da blir det ikke så fryktelig søtt.

Når det gjelder pålegg pleier vi å ha: Kjøttrull, sylte, tomatsild, sursild (alt hjemmelaget, men unntatt tomatsilden ikke av meg ;)), røkelaks, et par oster, egg/eggerøre, samt sånt som tomat, agurk, majones, sylteagurk og rødbeter.


#34

Erica sa for siden:

Vi pleier å ha:

Juleskinke
Sylte
Røkt laks
Hjemmelaget tomatsild
Rund gulost
God brunost
Hjemmelagd rørt syltetøy
julepostei
Egg
Ansjos
Suragurk
Rødbeter
Gode tomater, agurk og paprika

Også har vi:
Vørterbrød
Julebrød
Gode rundstykker
Lefser

Og ikke minst - godt smør.


#35

rine sa for siden:

Jeg liker heller ikke smør og brunost. Eller sukat. Eller rosiner. :sparke:


#36

Røverdatter sa for siden:

Jeg liker heller ikke brunost, og trodde jeg var den eneste i hele Norge og verden og universet. :tullerdunisse:


#37

Novla sa for siden:

Når det gjelder brunost går vel det ut på omtrent det samme? :knegg:

#38

rine sa for siden:

Hvis du nå går over til å elske julegudstjenester, kan vi lage en klubb:

"For oss som hater brunost, og er bittelittegranne julekristne." :jupp:


#39

Røverdatter sa for siden:

Nå tror jeg du har røyka sokka dine på ordentlig. :tullerdunisse:


#40

Toffskij sa for siden:

Jeg gleder meg vilt til julefrokostene hos svigermor, hvor vi får røkt fårelår, juleskinke, hodesylte, gravlaks, sursild og tomatsild, alt hjemmelagd. Og ansjoooos! Og vidunderlig julevørterbrød. Og deilige oster. Og litt spekepølse og -skinke. Osv. Ah! :hjerter:


#41

Katta sa for siden:

Sild, laks, eggerøre, godt kjøttpålegg.


#42

løve70 sa for siden:

Gode oster må til; Edamer, Brie og en blåmuggost.


#43

Niobe sa for siden:

Vi skal servere julefrokost 2. juledag. Planen er:

Hjemmebakte rundstykker, grove og fine
Halvgrov foccacia eller langpannebrød
Flatbrød

Fenalår
Spekeskinke
Spekepølse
Karbonader
Ribbe
Roastbiff
Rørte jordbær
Hjemmelaget eggesalat
Hjemmelaget sjokoladepålegg
Surkål
Karamellisert løk
Hardkokte egg
Tomater
Agurk
Paprika
Rødløk
Brunost
Edamer
Brie
Karamelliserte valnøtter


#44

Blåbær sa for siden:

Jeg steiker som regel en steik som jeg deler opp og har til pålegg sammen med surkål (som jeg bør lage selv neste gang, ikke kjøpe ferdig). Eggerøre og røkelaks, rørte jordbær, sjokoladepålegg (julepålegg her i huset), grov leverpostei og sylteagurk, sild i ulike former, kokte egg, sylte og ribberull.


#45

Nessie sa for siden:

Her er det ingen som liker sild i huset, og jeg er den eneste som liker eggesalat. Men det tror jeg at jeg skal få fiksa meg likevel. Så det så! :snurt:
Ellers blir det vel kokt egg og ganske «vanlig» søndagsfrokost tror jeg.


#46

IzziCreo sa for siden:

Sylte, juleskinke, bayonneskinke (men mulig vi sløyfer den i år), Reimes reker i lake, eggerøre, røket laks, gräddeost og hjemmelagde rundstykker er noe jeg kommer på i farten :nikker:


#47

Myria sa for siden:

Vi har koldtbord som følger oss som frokost og kveldsmat hele julen (fyller bare på ettersom det går tomt). Der har vi bl.a. hjemmelaget potetsalat, hjemmelaget rødbetesalat, sylte, spekeskinke, ulike spekepølser, kokt juleskinke, fenalår, god postei, flere gode oster, hjemmelaget majones, røkelaks, diverse grønnsaker, forskjellige kjeks til ostene samt brød eller grove og fine baguetter til. Gleder meg allerede. :)


#48

millact sa for siden:

Ikke jeg heller. Det har aldri vært brunost i dette huset og kommer ikke inn heller så lenge jeg bor her.


#49

Mandino sa for siden:

Lammerull, Bayonne-skinke, kald svinesteik, tomatsild, rømmesild, egg, ansjos, leverpostei, rødbetsalat, røykalaks, godt smør, majones, rødbeter, sylteagurk, greddost, tomat og agurk.


#50

ming sa for siden:

Saltkjøtt (kokt fenalår), lammerull, hjemmelaget gomme, eggesalat, leverpostei, rødbetsalat, greddost, laks, kokt egg, nugatti (!) rundstykker, sjokomelk og juice. Sånn ca. :nam:


#51

Polyanna sa for siden:

Det er noen ting som er spesifikt for jul, og så er det en total som er "full pott av alt som er godt".

Jul: Litt sylte og rull som nesten ingen spiser, men det "hører med"
Ansjos og sild

Annet som bare er godt:

  • Roastbiff
  • Flere typer spansk og italiensk skinke - i år har jeg kjøpt to typer italiensk, økologisk skinke. :nam:
  • Noen skarpe pølser, som chorizo
  • Masse gode oster, en supermoden brie, blåmuggost som stinker skikkelig, et par mer eksperimentelle
  • Litt gode og spesielle marmelader
  • Noen majonesbaserte salater (kjøpte, ja)
  • Leverpostei fra slakteren
  • Noen typer rogn
  • Eggerøre og laks

Hjemmebakte rundstykker

Vi pleier å ha disse frokostene førstedag og tredjedag, og de dagene spiser vi faktisk ikke middag, vi lever på denne sene frokosten hele dagen. :knegg:


#52

Polyanna sa for siden:

Og i år er utvalget litt preget av et ekstatisk besøk på Mathallen. :knegg:


#53

isola sa for siden:

Grov leverpostei, rødbeter og nøkkelost er det jeg MÅ ha. Selv om jeg spiser det ellers i året også, og det ikke er julepålegg i seg selv. De senere årene har jeg begynt å like ribberull. Mannen vil ha sylte, og så kjøper vi en edamer. Julebrunost ble det også i år. Ellers vanlig pålegg, og diverse egg.


#54

elli sa for siden:

Må ha følgende på bordet

  • Ribberull
  • Saltkjøtt
  • Eggesalat med reker
  • Skinkesalat
  • Tomatsild (fysj å fy, men gubben og svigermor må ha...)
  • Røykalaks
  • Eggerøre
  • En god brie
  • Hjemmelaga multesyltetøy
  • Gräddost

Gode hjemmelaga rundstykker, grovbrød og julebrød


#55

Molo sa for siden:

lammerull
ribberull
sylte
gräddost
brunost
røkt laks
egg/eggerøre
ansjos
leverpostei
rødbetsalat
tomatsild
hjemmebakt brød
hjemmebakt julekake
lefse


#56

Røverdatter sa for siden:

Jeg har nesten hele julefrokosten i boks etter at mannen fikk en diger eske med deilig mat i julegave på jobben i dag. :D


#57

Mjau sa for siden:

Julefrokost er godt og vel halve julekosen for meg. Den er kjempeviktig! Hele jula! Sitte lenge ved bordet og spise sakte og mye. :skulleværtdansk:

Hjemmelaget eggsalat
Hjemmelaget rekesalat, evt bare reker
Roastbeef
Rull av noe slag
God sennep
Majones
Sylteagurk og rødbeter
Tomater
Ridderost
Greddost
Vellagret norwegia
Kokte egg
Hjemmelaget syltetøy
Ribberester etter julemiddagen
Og hjemmelagede horn, godt brød og kanskje rundstykker i tillegg.

Og like viktig er det med serviset som brukes. :jupp:


#58

Nessie sa for siden:

:dulte:

Vi er nok ganske kjedelige der. Både jeg og mannen. :nemlig:
Jeg klarer jo ikke så mye heller. Det er jo mye jeg har lyst på når jeg er ved slike deilige frokostbord, men jeg blir så fort mett av den type mat.

Men jeg skal få bakt rundstykker iallefall ;)


#59

Tåtti sa for siden:

Hvetekake og
Eggost, som begge må lages på julaften formiddag!
Sylte
Tunge
Waldorfsalat
Røkelaks
Eggerøre
Lefser
Gräddost
Tomat og agurk
Kald skinkestek eller ribbe
Vanlig hverdagspålegg fordi mannen ikke liker julepålegg
Melk å drikke til når det er "hverdagsjul" og ingefærøl når det er gjestebud (brunch 2. juledag)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.