Har fått julegave av jobben, en Christmas Hamper fylt til randen med diverse mat og drikke, deriblant en flaske Grey Goose vodka. Nå drikker vi lite her i huset så jeg lurer på om jeg kan lage noe gøy som inneholder vodka og gi bort i gave? Ikke nødvendigvis julegave altså.
Du kan lage vaniljeekstrakt.
Kutt opp noen vaniljestenger og la de stå i vodka i 4-6 uker. Rist jevnlig. Hvis du googler finner du mer eksakte mål. Kjempefint til kaker, muffins osv.
Herrefredogfader, bruk for all del ikke de edle dråpene (det er jo en ekslusiv og ekstremt god vodka) til fjas og likører og paraplydrinker.
Drikk den til julematen på samme måte som man drikker akevitt eller gjem den i skapet til en fin anledning.
hvis man egentlig ikke liker vodka er det vel greiere å bruke den til eggelikør enn at den bare blir liggende (sier damen som har drukket av den samme vodkaflasken på fest i 5år)
Den er jo faktisk ganske dyr ser jeg nå. Litersflaske og greier! Men nå er ikke jeg typen til å drikke vodka bar, og jeg kjenner vel heller ingen som gjør det. Du får ta deg en tur til England så skal du få vodka.:blunke:
For en besynderlig gave! Vodka! Samme hvilken kvalitet det er snakk om, så er vel det en veldig "smal" ting å gi? Det er vel ganske få som setter pris på kvalitetsvodka, det er vel noe som stort sett drikkes for fylla sin del? :lufter fordommer:
Jeg synes egentlig ikke det er så merkelig, for det første var det i en julekurv, og jeg gjetter vilt på at det andre som lå i kurven var av samme høye kvalitet og status. Grey Goose er en typisk hipp og kul-vodka på samme måte som Voss vann og Cristal champagne og er typisk drikke i kjendis,- og høystatusmiljø.
En god vodka drikkes som akevitt. De klassifiseres etter fruktighet, smak, farge og ettersmak.
Vodka er enklere å like, og personlig tar jeg heller kvalitetsvodka enn en akevitt til julemiddagen, og jeg drikker det ikke for fylla, for å si det sånn. :knegg:
Jeg, derimot, har blitt overbevist. Jeg liker ikke akevitt og ser nå at kvalitetsvodka kan bli min greie i stedet. Ikke for fyll, men fordi det kan være greit å ha noe å skåle i.
(Ikke julemiddagen da, den holder jeg alltid alkoholfri av tradisjon.)
Du kan lage likør, hvis du bestemmer deg for å lage noe med den.
Fyll opp et norgesglass med frukt/bær, fyll helt opp. Fyll så helt opp med sukker og så fyller du helt opp med vodka. Snu glasset en gang om dagen til bærene/frukten er godt skrumpet inn. Tar ca 3 måneder. Sil innholdet og hell på egnede flasker.