Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Krisehjelp til en feilblandet deig?

#1

isola sa for siden:

Mannen har visst også blitt rammet av pre-ammetåke... Ja, det er han som er bakemester her i huset. Han skulle lage en todelt kake i dag, hvorav den ene delen er en mørdeig. Den skal ha eggeplommer, den andre delen skulle ha hvitene. Så gikk det litt fort i svingene, og mørdeigen fikk hvitene. Det ble oppdaget før vi kom særlig lenger, så det ble lagd ny mørdeig, kaken er ferdig og i det hele tatt. Men! Den "mørdeigen" som ikke ble helt riktig, kan den fikses til å bli noe annet?
Den inneholder nå som følger:

175 g smør
1 ½ dl sukker
3 stk eggehviter
3 ss melk
6 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver

Vi måtte jo skille nye egg siden den andre delen skulle ha hvitene, så da kan jo plommene som skulle vært i denne blandes inn. Og kanskje noe mer? Kan dette bli til noe småkaker eller noe? :fnise:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.