Hei
Har fått tildelt ansvar :) med nyttårsaften i år, og har bestemt meg for å lage en dessert ( i lys av tråden "må jeg lage dessert?") i tillegg til kalkun. Men akkurat nå mangler jeg litt fantasi... så jeg trenger litt innspill. Gjerne noe som er enkelt og servere mange mennesker.
Riskrem er uaktuelt da ingen av barna liker det + noen av de voksne - vi er forresten 12 voksne og 5 barn.
NB. En voksen har glutenallergi og ett barn har intoleranse mot melk og smør.
Den enkleste og mest imponerende (og beste!!!) voksendesserten på nyttårsaften er sitronsorbet med musserende vin: du tar en kule sitronsorbet i en skål/glass og heller over ca en dl musserende vin. Utrolig friskt og godt!!
Men det kan man ikke lage melkefritt, for det finnes ikke noe som kan erstatte kremosten. I hvert fall ikke noe som smaker godt og er lett tilgjengelig.
Jeg har med stort hell lagd is/sorbet av skogsbær og frukt og servert med havrevaniljesaus og varme bær. Kan også bruke litt raspet, mørk sjokolade (melkefri). Det tror jeg det blir til dessert her også på nyttårsaften. :nemlig:
Vi får også besøk av glutenallergiker på nyttårsaften, så jeg har bestemt meg for å lage pavlova, samt gele med (hjemmelaget) vaniljesaus siden ikke alle barna er overbegeistret for pavlova. Jeg lager pavlovaen med druer og fersk ananas, og pensler bunnen med smeltet hvit sjokolade, samt har pisket krem og hjemmelaget TYKK vaniljesaus som helles over. :nam:
Vi skal prøve oss på klementinsorbet en eller annen gang i romjulen, som vi så på "Kvelden før kvelden". :knirk: Du presser klementiner, tilsetter litt sukker, og setter det i fryseren. Rører det litt med gaffel før du serverer.
Jeg bruker Toffskijs oppskrift, og bytter ut hvetemelet med Toro lys glutenfri melblanding. Det blir perfekt!
Og et generelt fondant-tips: la røra bli kald før man steker den, da er det lettere å få den flytende inni og stekt utenpå. Det oppdaget jeg etter å ha fryst ned tiloversbleven røre en gang, og stekt den mens den var helt nytint!
Denne skal vi gå for, fikk bekreftet at johannesmel ikke er med gluten så da er sorbet innkjøpt. Kjøpte en boks med pasjonsfrukt i tillegg til sitron. Barna får sørlands-is med tilbehør (sjokolade-, -jordbær og karamellsaus+ daimstrø)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.