Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal vi ha til dessert nyttårsaften?

#1

Pope sa for siden:

Hei
Har fått tildelt ansvar :) med nyttårsaften i år, og har bestemt meg for å lage en dessert ( i lys av tråden "må jeg lage dessert?") i tillegg til kalkun. Men akkurat nå mangler jeg litt fantasi... så jeg trenger litt innspill. Gjerne noe som er enkelt og servere mange mennesker.

Riskrem er uaktuelt da ingen av barna liker det + noen av de voksne - vi er forresten 12 voksne og 5 barn.

NB. En voksen har glutenallergi og ett barn har intoleranse mot melk og smør.


#2

Hobbes sa for siden:

Karamellpudding.


#3

Palmen sa for siden:

Den enkleste og mest imponerende (og beste!!!) voksendesserten på nyttårsaften er sitronsorbet med musserende vin: du tar en kule sitronsorbet i en skål/glass og heller over ca en dl musserende vin. Utrolig friskt og godt!!


#4

shute sa for siden:

Vi har mad muff pie og fruktsalat. Det funker bra til å mette mange i hvert fall. :nikker:


#5

Tjorven sa for siden:

Vi skal ha glutenallergiker på besøk og har funnet ut at creme bruleé vil fungere. Mannen synes det er litt kult å styre med brenneren også.

Vi serverte det samme til kalkun i fjor og vet at det blir bra.

Ungene får is med sjokoladesaus.


#6

Pope sa for siden:

Høres veldig sprekt ut! Kanskje noe å velge til de voksne?


#7

Pope sa for siden:

God idé da vi har allergikere også, kan mannen din komme å brenne? :jupp: Nyttår, sånn ca kl 21? :D


#8

Pope sa for siden:

Har ikke hørt om mad muff pie? Den blir ikke for tung mat til dessert?


#9

shute sa for siden:

Her. Den er mektig, som Oreokake uten bunn. Fruktsalaten letter det hele.


#10

IzziCreo sa for siden:

Moltekrem og evt is til de barna som ikke vil ha :) Crème brûlée er alltid en hit for voksne synes jeg.


#11

Input sa for siden:

Men det kan man ikke lage melkefritt, for det finnes ikke noe som kan erstatte kremosten. I hvert fall ikke noe som smaker godt og er lett tilgjengelig.


#12

Flubby sa for siden:

Jeg skal lage en ekte enkelsk trifle (aner ikke hva det heter på norsk:


#13

ingling sa for siden:

Jeg har med stort hell lagd is/sorbet av skogsbær og frukt og servert med havrevaniljesaus og varme bær. Kan også bruke litt raspet, mørk sjokolade (melkefri). Det tror jeg det blir til dessert her også på nyttårsaften. :nemlig:


#14

Fibi sa for siden:

Vi får også besøk av glutenallergiker på nyttårsaften, så jeg har bestemt meg for å lage pavlova, samt gele med (hjemmelaget) vaniljesaus siden ikke alle barna er overbegeistret for pavlova. Jeg lager pavlovaen med druer og fersk ananas, og pensler bunnen med smeltet hvit sjokolade, samt har pisket krem og hjemmelaget TYKK vaniljesaus som helles over. :nam:


#15

Hobbes sa for siden:

Vi skal prøve oss på klementinsorbet en eller annen gang i romjulen, som vi så på "Kvelden før kvelden". :knirk: Du presser klementiner, tilsetter litt sukker, og setter det i fryseren. Rører det litt med gaffel før du serverer.


#16

mamsen74 sa for siden:

Varme bjørnebær og vanlijeis. Mmmm :jupp:


#17

løve70 sa for siden:

Sjokoladefondant med vaniljeis. Mener jeg så en glutenfri her inne. Så kan det eventuelt serveres sjokoladesaus til de barna som ikke liker fondant.


#18

Kanina sa for siden:

Jeg bruker Toffskijs oppskrift, og bytter ut hvetemelet med Toro lys glutenfri melblanding. Det blir perfekt! Og et generelt fondant-tips: la røra bli kald før man steker den, da er det lettere å få den flytende inni og stekt utenpå. Det oppdaget jeg etter å ha fryst ned tiloversbleven røre en gang, og stekt den mens den var helt nytint!

#19

ingling sa for siden:

Vaniljeis funker jo litt dårlig for en som ikke tåler melk og smør... Men hvis du får tak i ris- eller havreis er det veldig gode alternativer.


#20

tinkadott sa for siden:

Kjøpes sitronsorbet på de første matbutikker? Tips til hvilken muserende vin eller champange som passer til?


#21

gnuri sa for siden:

Det lurer jeg også på


#22

Palmen sa for siden:

Jeg kjøper sitronsorbet i butikken ja.

Av musserende har jeg brukt hvilken som helst tørr cava eller prosecco.


#23

Apple sa for siden:

Å, vet heller ikke hva jeg skal lage. Serverer dere kake i tillegg senere på kvelden?


#24

ingling sa for siden:

Kake? Nei vettuhva, dessert får være nok. Vi har julekaker da, så setter evt. frem det utpå kvelden, tenker jeg.


#25

Pope sa for siden:

Denne skal vi gå for, fikk bekreftet at johannesmel ikke er med gluten så da er sorbet innkjøpt. Kjøpte en boks med pasjonsfrukt i tillegg til sitron. Barna får sørlands-is med tilbehør (sjokolade-, -jordbær og karamellsaus+ daimstrø)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.