Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sausage meat på norsk

#1

Gaia sa for siden:

Jeg har fått i oppdrag å handle sausage meat til førstedagsmiddagen. Dette er altså en slags kjøttdeig av svin. Vil det si at de er det samme som medisterdeig? De oppskriftene jeg har funnet kan tyde på at det er noe av det samme. :vetikke:


#2

arrow sa for siden:

Om du er veldig nøye på hva det skal være må du nok til slakteren eller ta frem kjøttkvernen selv. Det er et generelt begrep som omfatter det man stapper i pølsene; grovmalt/finmalt, lav/høyt fettinnhold. Det kan variere ganske mye i forhold til hva det skal brukes til. Hva skal du lage?


#3

Gaia sa for siden:

Stuffing til kalkun. Har du oppskrift på hjemmelaget?


#4

arrow sa for siden:

Du kan fint bruke rundbiff eller renskåret svinekjøtt av ett eller annet slag og kjøre det gjennom en kvern. De kan også kombineres. Jeg vet noen insisterer på bacon for å gi mer smak til kalkunkjøttet. Dessverre har jeg aldri vært spesielt trofast mot en bestemt oppskrift når det gjelder kalkun, så jeg har ingen bestemt å dele. For mange er stuffingen veldig viktig og serveres også ekstra i en skål ved siden av. Her har stuffingen av og til blitt ignorert og ingen ville spise den. En av mest vellykkede kalkunforsøkene jeg har hatt var en oppskrift hvor kalkunen ble kunstferdig avbeinet og satt sammen igjen med stuffing som fylte det hele ut. Kalkunen fikk fin form og lettere å få stekt riktig.


#5

Novla sa for siden:

Det vil vel ikke bli helt det samme? For det første er det som regel en del fett i sausage meat, renskåret kjøtt vil jo bli veldig tørt og få helt feil konsistens. For det andre er det en del krydder i sausage meat, gjerne salvie og/eller muskat, så bare kjøtt høres litt tamt ut.

Her er en oppskrift som høres ut til å gi sausage meat som jeg har smakt det. :)


#6

Gaia sa for siden:

Jeg har sett den oppskriften og det virker som om jeg rett og slett kan blande medisterdeig og kjøttdeig av svin med salvie og muskat. :vetikke:


#7

Tallulah sa for siden:

Ja, sausage meat er ferdig blandet og krydret kjøtt, som regel grovere enn farse. På mathallen får du kjøpt det på glass på Delikatysk.


#8

Gaia sa for siden:

Ah, takk! :blomster: Da kjøper jeg det der.


#9

arrow sa for siden:

Salt og krydder må man selvsagt tilsette, og selv liker jeg de magre variantene vel så bra. Trikset er å tilsette akkurat nok væske og kanskje ett egg til stuffingen. Det er ingen strenge regler for stuffingoppskriftene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.