Jeg har fått i oppdrag å handle sausage meat til førstedagsmiddagen. Dette er altså en slags kjøttdeig av svin. Vil det si at de er det samme som medisterdeig? De oppskriftene jeg har funnet kan tyde på at det er noe av det samme. :vetikke:
Om du er veldig nøye på hva det skal være må du nok til slakteren eller ta frem kjøttkvernen selv. Det er et generelt begrep som omfatter det man stapper i pølsene; grovmalt/finmalt, lav/høyt fettinnhold. Det kan variere ganske mye i forhold til hva det skal brukes til. Hva skal du lage?
Du kan fint bruke rundbiff eller renskåret svinekjøtt av ett eller annet slag og kjøre det gjennom en kvern. De kan også kombineres. Jeg vet noen insisterer på bacon for å gi mer smak til kalkunkjøttet. Dessverre har jeg aldri vært spesielt trofast mot en bestemt oppskrift når det gjelder kalkun, så jeg har ingen bestemt å dele. For mange er stuffingen veldig viktig og serveres også ekstra i en skål ved siden av. Her har stuffingen av og til blitt ignorert og ingen ville spise den. En av mest vellykkede kalkunforsøkene jeg har hatt var en oppskrift hvor kalkunen ble kunstferdig avbeinet og satt sammen igjen med stuffing som fylte det hele ut. Kalkunen fikk fin form og lettere å få stekt riktig.
Det vil vel ikke bli helt det samme? For det første er det som regel en del fett i sausage meat, renskåret kjøtt vil jo bli veldig tørt og få helt feil konsistens. For det andre er det en del krydder i sausage meat, gjerne salvie og/eller muskat, så bare kjøtt høres litt tamt ut.
Her er en oppskrift som høres ut til å gi sausage meat som jeg har smakt det. :)
Salt og krydder må man selvsagt tilsette, og selv liker jeg de magre variantene vel så bra. Trikset er å tilsette akkurat nok væske og kanskje ett egg til stuffingen. Det er ingen strenge regler for stuffingoppskriftene.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.