Er det slik at holdbarheten til fløte er den som er oppgitt på pakken selv om den er brukt i mat/til baking? Altså selv om den er oppvarmet og blandet med andre ingredienser? Tenker da i dette tilfellet når de er blandet med sjokolade for å lage trøfler. Blir trøflene sure etter holdbarheten på fløten? :blånn:
Nei, evig forstår jeg at de ikke holder seg. :knegg: Saken var at jeg tenkte å lage sjokoladetrøfler for å gi bort, men på butikken hadde de ikke fløte med lengre holdbarhet enn til den 22. og da jeg handlet tenkte jeg ikke på at da går kanskje trøflene ut på dato da også.
Oj, hva gikk galt? Jeg fikk fløte med holdbarhet til den 31. i dag (snek meg til å ta en lengst bak til trøffelmassen). Jeg pleier å ha 200 gr sjokolade, ca. 1 dl fløte, og av og til enten sitronskall, grand marnier, cognac, amaretto, champagne, bringebærlikør (om der er noe av det i huset).
Jeg tror det ble for lite sjokolade denne gangen også, på tross av at det denne gangen ble like mye som jeg endte opp med sist etter jeg varmet den opp opp på nytt og smeltet i nu plate. Jeg hadde ikke nok sjokolade denne gangen til å varme opp en gang til. Vel vel, bedre lykke neste gang. Nå er den sikkert derimot hard nok, for jeg har glemt den i kjøleskapet. :humre:
Når den er varmebehandlet får den ny holdbarhetsdato. Holdbarhetsdatoen som er stemplet på kartongen gjelder for ubehandlet produkt slik det kommer fra produsent.