Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan jeg koke opp igjen krystalliserte karameller?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg skulle lage pekanpraliner i går, og jeg har kokt sukkerblandingen for lenge slik at det hele har krystallisert seg.

Kan jeg varme det opp igjen og håpe at det blir seigt eller mer knekkaktig?

Ingrediensene er sukker, sirup, smør, fløte, vanilje og pekannøtter.


#2

Nenne sa for siden:

Det pleier å gå greit, men karamellen blir hardere og hardere for hver gang den er kokt opp igjen.


#3

Tallulah sa for siden:

Det gjør ikke noe, så lenge den tar fast form isteden for krystallisert. Noe tips for at den ikke skal krystallisere?


#4

Nenne sa for siden:

Jeg tror kanskje jeg ville prøvd med litt mer smør, men nå tenker jeg høyt altså.


#5

Tallulah sa for siden:

God ide. Det er ganske lite i originaloppskriften. Jeg kan sammenlikne dn med en vanlig karamelloppskrift og tweake den litt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.