Vi har fått et helt fenalår i gave, og gledet oss som småunger da vi skulle pakke det opp. Men det er tørt og plastaktig selv litt innover, og nå lurer jeg på hva vi kan bruke det til? Det eneste jeg kommer på, er å renskjære det og koke kraft, og lage ertesuppe, men hva med kjøttet?
Finnes det eventuelt en måte vi kan redde det på slik at det blir spiselig?
Del opp kjøttet, kok og spis ved siden av ertesuppa. Eller lag betasuppe med kjøttbiter i. Eller lapskaus. Du verden hva jeg har lært av mamma. :knegg:
Jeg skulle også til å foreslå å koke (både kjøttet og knoken) som basis for ertesuppe. Og det blir mye ertesuppe med et helt fenalår! Om kjøttet smaker godt etter koking, kan du ha det i suppa. Ellers bruker du bare kraften.
Jeg syns oftest det som er tørket litt ekstra er det beste, men det skal jo ikke være plastaktig? Lurer på om man kan legge det i vann og så dampe det omtrent som pinnekjøtt. Riktignok lages fenalår etter annen oppskrift.
Et helt fenalår er ikke akkurat det rimeligste man handler inn. Om du har mulighet å stikke innom der det var kjøpt, hadde du sikkert fått noe bedre i bytte.
Jeg ville nok også prøvd å se om det gikk an å reklamere på det. Det skal jo ikke være sånn, og giveren ønsker vel helt sikkert ikke at dere skal sitte igjen med dårlig kvalitet?
Vi har kjøpt fenalår i gave og betalte over 600,- for herligheten, så dersom det er dårlig håper jeg virkelig vi får beskjed så vi får reklamert. Ellers blir det en fryktelig dyr ertesuppe. :leppe: