Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken kake spiser dere på julaften?

#1

Frøy sa for siden:

Ja, hvilken kake er det dere har på julaften?

Jeg innser at det kanskje ikke holder med bare middag og dessert?


#2

Krem sa for siden:

Pepperkaker, berlinerkranser, peppernøtter, brune stenger, kransekake og cookies.


#3

Hobbes sa for siden:

Julekaker, kransekake og delfiakake hvis noen har laget det.


#4

Hondacrv sa for siden:

Potetlefser, småkaker, julekake, og godteri. Kaker må til etter pakkeåpninga.


#5

millact sa for siden:

Aldri kake på julaften. Det holder med middag, dessert og julekaker senere på kvelden.


#6

Kanina sa for siden:

Etter middag og dessert er det helt uaktuelt med noe mer her i huset. :hehehe: Noen modige sjeler tar sjansen på en småkake eller noe konfekt. Det er mer enn nok. :nemlig:


#7

-Nj- sa for siden:

Samme her :knegg:
Her spiser vi desserten under pakkeåpninga. Ikke engang det klarer vi å få i oss etter ribba.


#8

Matilda sa for siden:

Kneppkake! Ja, i flertall, strengt tatt. :nam: Og så litt pepperkaker og kanskje, kanskje et lite stykke delfiakake. Stort sett er jeg mett av pinnekjøtt og riskrem.


#9

polarjenta sa for siden:

Jeg er sannelig ikke sikker på om vi har noen annen kake enn småkaker på julaften.


#10

Joy Stark sa for siden:

Etter pinnekjøttet har vi en pause og så går vi rett på kakene. Jeg har tenkt å lage Oreokake, i tillegg skal vi ha de julekakene vi har laget og litt godterier på bordet.


#11

Tangina sa for siden:

Julekaker - vi pleier å ha en 8-10 slag på julaften og 15-16 på 1. dag. Inkludert kransekake som vi alltid har til kaffen etter middag og karamellpudding. Det er strengt tatt ikke nødvendig med mer. :julemania:


#12

Myria sa for siden:

Noen ganger har vi pleid å ha fyrstekake, noe vi bare spiser i julen. Sverre Sætre sin oppskrift er den beste. :jupp:


#13

Enhjørning sa for siden:

Kake!? :what:

Her spises det så mye ribbe, pinnekjøtt, riskrem, sjokkis og småkaker at kake blir totalt overflødig. Sånn var det alltid hjemme hos mamma og pappa også, så den ene gangen mamma hadde tatt helt av og bakt ei diger bløtkake på toppen av det hele, var jeg så forspist at jeg tilbragte natta på badegulvet. :knegg:


#14

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skal faktisk lage kake. Krydderkake, en liten langpanne. Men vi spiser rester utover juledagene, må ikke spise alt samme kveld.


#15

venla sa for siden:

Holder med noen få slag julekaker og sjokolade på bordet. Ingen som orker noe særlig mer etter ribbe og riskrem hos oss.


#16

Teofelia sa for siden:

vi har verken kake eller dessert. Det er det ingen som orker etter pinnekjøttet.

Vi har julekaker til kaffen, sammen med gavene i stedet.


#17

Nenne sa for siden:

Småkaker har vi og kanskje kransekake, men ingen annen type kake nei. I jula er det julebaksten som gjelder.


#18

Mirmell sa for siden:

Pinnekjøtt til middag, riskrem til dessert og så er det julekaker til kaffen etter hvert. Ingen andre kaker.


#19

Bloppy sa for siden:

Kun litt julekaker til kaffen etter pakkene ja. Det holder gjerne i massevis etter ribbe og riskrem.


#20

Señora sa for siden:

Ikkeno kake nei.


#21

Mirasol sa for siden:

Kake!? :what:

Holder lenge med julemiddag, riskrem og godis! :D


#22

Pepper Lemon sa for siden:

Ingen kaker her heller. Men det hender jeg spiser riskrem en fem-seks ganger utover julekvelden. :sparke: Jeg er vokst opp med iskake og noen ganger marsipankake etter gaveåpning. Det har jeg aldri egentlig sett behovet for. Svigerfamilien min fikk sjokk første gang de feiret med min familie, og så alt som ble satt på bordet den gangen. :vestlending: :knegg:


#23

Chablis sa for siden:

Småkaker og kransekake til kaffen.


#24

Acino sa for siden:

Delfiakake er det eneste som virkelig må frem, ellers kanskje muffins, kanskje lefser, kanskje iskake - og mengder med klementiner og sjokolade.


#25

Niobe sa for siden:

Jeg har tenkt å komponere en yoghurtiskake. Mamma tar med Dronning Mauds til dessert, men jeg liker bedre noe litt "friskt".


#26

GinaK sa for siden:

Jeg vokste opp med marsipankake på julaften. :eek: Og vi sluttet ikke med det før vi barna var godt voksne..
Nå går det i småkaker og delfiakake mens vi åpner gavene.


#27

Dronningen sa for siden:

Sarah Bernard tar vi nok fram i år, og tradisjon tro tårnkåke (som de her kaller kransekake). Pleier ellers å ha lefser også (krinalefse), men det får vi først i januar denne gangen.
Ellers er det mer sjokolade og sånt. Marsipan. Vi har ikke dessert julaften. Klarer rett og slett ikke alt.


#28

isola sa for siden:

Utenom julekakene har det kanskje vært noe is.


#29

Acsa sa for siden:

Ribbe, fruktsalat til dessert, og så julekaker (7-10 slag) til kaffen under pakkeåpning. Delfiakake, fruktkake, kransekake, berlinerkranser, serinakaker, sjokoladesnipper, kolakaker, pepperkaker, snøballer og chocolate cherry delights ser det ut til å bli i år.


#30

Tjorven sa for siden:

Vi har dessert, men den pleier alle å være for mette til å spise noe særlig av, så kake er det i hvert fall ikke plass til. Det blir satt frem julekaker og konfekt som man småspiser litt av utover kvelden.


#31

maggypop sa for siden:

Kaffe og kaker etter gavene. Da står det gjerne Kvæfjordkake, krinalefse, sirupssnipper, krumkaker og risboller på kakebordet. Mm (med mer, altså).


#32

Miromurr sa for siden:

Vi har ikke tradisjon på å spise kaker på julaften, men i fjor hadde vi sitronpolentakake med mascarponekrem til dessert etter middagen. I år har ungene bestilt kroneis til dessert.


#33

Miss Norway sa for siden:

Jeg holder av plass til multekrem etter rypene. Fast takst, og noe av det beste jeg vet.

Kake? Hakke slått meg en gang.

(Men nå pakker vi jo opp gaver neste morgen, og DA er det varm sjokolade med krem som gjelder. Men småkaker hopper vi over, til nød noen pepperkaker.)


#34

Lenam sa for siden:

Er det en dag jeg virkelig ikke trenger kake så er det på julaften. Da er jeg som regel så stappet at jeg er spyklein.

Mat, dessert, diverse konfekt og gjerne noe salt utpå kvelden. Så ruller jeg i seng!


#35

arrow sa for siden:

Når pakkene åpnes er det dekket på med småkaker og kaffe/te alt etter hva man drikker. Det er stettefat med hjemmelaget marsipan konfekter, og småkaker fint lagt på to etasjes fat. I år er det mini-fyrstekaker (bakt i sandakeformer), berlinerkranser, delfiakake (oppskjært på forhånd), julebrød, sirupssnipper og muligens Sarah Bernhart. Det kommer litt an på hva som dukker opp, vi bytter småkaker alt etter hva vi lager så vi får litt flere sorter. Det pleier å være kromkaker og hjortebakels også. Når jeg tenker etter alltid krumkaker !! Når vi sitter der å teller etter er der ofte 7 sorter alt i alt.

På nyttårsaften pleier vi alltid å ha stor kake av en eller annen grunn, eller iskake med fyrverkeri, aldri Julaften.


#36

Smoothie sa for siden:

Alle her i huset spiser seg så stappmette på pinnekjøtt at vi tenker ikke på noe mere å spise før langt utpå kvelden.
Da blir det gjerne noe yndlinsgodteri/konfekt som hører julen til, f.eks likørkonfekt av noe slag eller lignende for min del.:elsker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.