Myrsnipa sa for siden:
Fikk klar beskjed i en annen tråd at man ikke har forrett til pinnekjøtt, så nå jakter jeg på forrett til kveita på første juledag. Forslag?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Myrsnipa sa for siden:
Fikk klar beskjed i en annen tråd at man ikke har forrett til pinnekjøtt, så nå jakter jeg på forrett til kveita på første juledag. Forslag?
isola sa for siden:
Det har vi aldri hatt. Kveite er mektige saker.
Storm sa for siden:
:fnis: Stakkars Myrsnipa.
Myrsnipa sa for siden:
Nei, nå altså!!
Anne sa for siden:
:rofl:
isola sa for siden:
:knegg:
Jo men altså, treretters middag er noe vi kanskje har på nyttårsaften, ikke ellers i jula. Det blir for mye!
Acsa sa for siden:
Jeg ville tatt noe veldig lett, noe vegetarisk (f.eks en gresk eller italiensk salat litt fint dandert på porsjonstallerkner) eller noe skalldyr - krepsehaler med fetaostkrem på et salatblad.
Benzo sa for siden:
1/2 avocado, fylt med rømmedressing (rømme,hvitløk, dill, litt sitronsaft, bittelitt sukker, hvit pepper og litt salt) toppes med reker.
ElinM sa for siden:
Jeg er vokst opp med kveite som middag på julaften, og den serveres alltid med den nydeligste fiskesuppe først, laget av kokevannet til kveita.
Toffskij sa for siden:
Til kveite ville jeg definitivt hatt forrett, jo. Skalldyr. Kamskjell eller sjøkreps eller noe. :jupp:
Syrinx sa for siden:
Gratinert gullsprø med fenalårchips. Det er ridderost og fenalår i retten, men den er ikke spesielt mektig likevel.
ingling sa for siden:
Forrett til kveite har vi aldri hatt vi heller, da blir det jo mindre plass til kveite. :nam: Men hvis du vil ha, synes jeg noe lett av skalldyr høres utmerket ut.
Myrsnipa sa for siden:
Takk dere. :-))
Filifjonka sa for siden:
Kamskjell høres bra ut.
Novla sa for siden:
:nikker: Jeg planlegger kamskjell med nøtteskorpe og jordskokkpuré som forrett til kveitemiddagen (men vi skal ha stekt kveite, da).
Egentlig synes jeg ikke det skal være sjømat eller kjøtt til både for- og hovedrett, men siden jeg har så skrekkelig lyst på den forretten, og siden det er få av de andre julemiddagene det passer med forrett til, så blir det slik.:D
liefje sa for siden:
Man kan da ha forrett til alt. Selvsagt spiser man da litt mindre av hovedretten, men maaltidet i sin helhet blir jo mye mer spennende om man serverer mer enn en rett.
Eneste gangen jeg dropper forretten hvis det er en "finere middag" er dersom det er pinnekjött, men det er ikke fordi det ikke passer med forrett, men fordi jeg elsker pinnekjött saa höyt at jeg vaere mest mulig sulten naar det kommer paa bordet.
Toffskij sa for siden:
Høres deilig ut! Jeg synes rene sjømat-/fiskemiddager er helt knall (evt. en sekvens av skalldyr–fisk–kjøtt), men bare kjøtt synes jeg blir tungt.
Veronal sa for siden:
Denne kombinasjonen:
www.foreldreportalen.no/forum/showpost.php?p=2739919&postcount=7
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.