Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Karamellpuddingen du alltid lykkes med

#1

Nenne sa for siden:

Kan jeg få oppskriften på den? :blafre:


#2

Nenne sa for siden:

Er det ingen som lager karamellpudding som blir vellykket? Eller vil ingen dele oppskriften?


#3

Myrsnipa sa for siden:

Jeg lager en vellykket, men har bare iPhone å skrive på. Og vet ikke hvor oppskriften er... Skal ikke lage i år...


#4

Toffskij sa for siden:

Du kan få min, slenger den inn om en liten stund. :jupp:


#5

Myria sa for siden:

Denne blir alltid vellykket og er den beste som finnes. :jupp:

500 g sukker
2 dl vann

125 g sukker
5 dl kremfløte
5 dl Vikingmelk
6 eggeplommer
4 hele egg
1 vaniljestang

Bland sukker og vann i en kasserolle og smelt på høy varme. La koke til det har karamellisert og fått en fin brunfarge. Hell i en 2 liters form og snu litt på formen slik at sausen dekker bunn og sider av formen. Sausen vil stivne og bli hard.
Kok opp fløte, Vikingmelk, sukker og splittet vaniljestang. Visp eggeplommer og egg lett sammen i en bolle. Visp gradvis inn den varme fløteblandingen. Sil og ha i formen. Stek i vannbad ved 125 grader i 1½-2 timer. Avkjøl karamellpuddingen helt i formen (kan gjerne lages dagen før og avkjøles over natten) før den hvelves over på fat og serveres med pisket fløte.


#6

Marit K sa for siden:

Denne.
Den er enkel og grei, og blir like fantastisk god hver gang. To slike står nå til avkjøling på kjøkkenbenken. :nam:


#7

Frøydis sa for siden:

Denne bruker jeg. Kan bytte ut vaniljestanga med vaniljesukker, og erstatte melk med bare fløte. Jeg legger også et kjøkkenhåndkle i bunnen på langpanna, for det har jeg lært er lurt for å få jevn steking.


#8

eka sa for siden:

2 bokser fløte + H-melk opp til 1 liter.
Dette kokes opp sammen med 6 ss sukker og en delt vaniljestang.
Når det er avkjølt tilsettes 8 egg.

Dette siles og helles i en brødform med karamellsaus i bunnen og settes midt i ovnen i vannbad på 125 grader i 3 timer.

Denne oppskrifta er alltid en slager her.


#9

Dali sa for siden:

Bruk ekte vaniljestang og dropp vikingmelka. Mannen som lager hos oss, så jeg har ikke oppskrifta. Tror den fins på tine.no


#10

Erica sa for siden:

100 gram sukker smeltes og brukes til å glasere en brødform.

125 g sukker
6 egg
1 liter melk
1 vaniljestang

Varm melken med vaniljestangen, skrap ut frø fra vaniljestangen. Avkjøl melken litt. Rør inn sukker. Pisk lett sammen eggene og ha de i melkeblandingen. Sil blandingen i brødformen.

Stekes i vannbad, ca 110-120 grader i 2-3 timer. nb! Vannet i vannbadet må ikke koke.


#11

Agent Scully sa for siden:

Jeg syns jeg lukter en utfordring her. :knegg:
Jeg skal love at om noen gir meg en oppskrift så skal jeg nok klare å mislykkes.


#12

Harriet Vane sa for siden:

5 dl fløte
5 dl vikingmelk
1 vaniljestang
125 g sukker

6 eggeplommer (fin bruk av overskudd etter kransekake- og marsipanproduksjon)
4 egg

500 g sukker
2 dl vann

Brødform på 2 liter eller porsjonsformer.

Begynn med det siste først. Ha sukker og vann i en stor panne. Ikke en liten panne, slik jeg gjorde først, for da koker sukkerblandingen kanskje over og så brenner du deg kanskje når du skal redde pannen, tørke av komfyren eller helle karamellen oppi en større panne. Hold i så fall hånden under kjølig rennende vann så lenge du orker og litt til.

Når karamellen bobler og begynner å bli brun heller du den oppi en brødform på to liter. Noen brødformer er tynne, andre er tykke, sjekk om du trenger grytekluter når du skal snu rundt på formen, så du ikke brenner deg. Karamellen skal oppover kantene på formen.

Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og ha frø og stang i en kjele med sukkeret, fløten og vikingmelken. Varm opp til sukkeret er smeltet og avkjøl litt igjen. Jeg bruker brunt sukker (demerara). I en annen bolle pisker du egg og eggeplommer lett sammen. Når melke-fløte-blandingen er lunken, heller du den forsiktig oppi eggeblandingen mens du rører. Det er veldig viktig at ikke melke-fløte-blandingen er for varm, da lager du nemlig eggerøre.

Hvis du er litt nøye av deg, så kan du sile blandingen før du heller den over i formen. Ta i hvert fall ut vaniljestangen. Det bør være noen centimeter "fribord" opp til kanten av formen. Jeg fordelte en doblet porsjon på tre former. Egg hever litt og det er greit å ikke få oversvømmelser inni ovnen.

Sett formene i en langpanne og ha i varmt vann. Vannet skal ikke koke, for da blir karamellpuddingen full av "piper". Den blir litt hard og får hull, fremfor å bli myk og kremete. Den skal bare stivne og sette seg.

2 - 3 timer på 125 C pleier å være passe. Det er et tricks å fukte baksiden av en spiseskje og klappe litt på puddingen. Når den kjennes som en myk mormors overarm er den passe.

Karamellpudding må gjerne lages i god tid. Dagen før eller tidlig på dagen er best.


#13

Acino sa for siden:

Her var det mange fine oppskrifter. Jeg er egentlig ikke så begeistra for karamellpudding men smakte en engang som var hakket mer fløyelsmyk i konsistens og smak, litt mindre pudding men ikke helt creme brule heller. Er det noen av disse oppskriftene som gir litt slik konsistens tro?


#14

Frøydis sa for siden:

Den jeg la ut er som fløyel og smelter på tunga. :nemlig:


#15

Nenne sa for siden:

Tusen takk alle sammen! :blomster: Det ser ut til at HV og Myria har samme oppskrift, så da blir det nok den jeg prøver tenker jeg. :)



#17

Isolde sa for siden:

Jeg bruker Dinochef her inne sin (bare 1/3 del av den til en brødform). Og den blir fantastisk god hver gang. Og inneholder bare H-melk så den trenger ikke mye innkjøp heller.


#18

Pelen sa for siden:

Vikingmelk lur en ytlenning hva det er for noe. Kondensert melk? Hvor i butikken finner jeg den? Kan man bruke helmelk i stedet?

Jeg har brukt en oppskrift tidligere som jeg ikke finner igjen, så jeg trenger en ny.



#20

Toffskij sa for siden:

Altfor seint inne her, men her er min (min bursjoase husmordronning av en farmors oppskrift):

4,5 dl h-melk
1,5 dl kremfløte (varierer hvilket blandingsforhold jeg bruker, bare h-melk er også godt)
5 egg
1 vaniljestang
2 ss sukker

Splitt vaniljestangen og ha den og sukkeret i melk-/fløteblandingen. Kok opp, avkjøl litt. Pisk eggene lett sammen og bland dem med fløtemelkblandinga. Smelt en god slump sukker i stekepanne (farmor sier 200 g, men jeg tror ikke jeg bruker så mye), glasser en liten brødform med karamellen. Sil røra ned i den glasserte formen. Stek i vannbad på nederste rille – i min ovn går det bra (= koker ikke, det er døden for karamellpudding) på 140–150 grader til den er ferdig. Det tar mer enn en time, men ikke så mye som to, tror jeg. Jeg gjør som Harriet og kjenner på toppen om den kjennes passe myk. Den skal i hvert fall ikke skvalpe.


#21

Frøydis sa for siden:

Jeg lagde min nå i dag og fikk en prøvesmak når jeg hvelvet den over i serveringsfatet. Helt perfekt. :nam:


#22

Wix sa for siden:

Går det bra å lage karamellpuddingen to dager før servering også? (dvs ca to døgn) Eller MÅ den lages dagen før?


#23

Toffskij sa for siden:

Det går kjempefint å lage den to dager før.


#24

Erica sa for siden:

Det går fint, Wix.


#25

eka sa for siden:

Du kan fint lage den to døgn før servering. :nikker:


#26

Kula sa for siden:

Ok. Denne har verken vaniljestang eller vikingmelk,men har kun kjedelige vanlige ingredienser.Men det er the karamellpudding.

Dekk bunnen på to brødformer med sukker, og sett de på ovnen slik at de smelter.

12 egg
12 ss sukker
6 ts vaniljesukker.
6 ss sukker
1,8 l melk

Bland sammen, men ikke visp slik at det kommer bobler.

Sil blandingen.

Stek på 125 g i varmbad. Puddingene er ferdige når en skje ikke henger igjen på toppen. De skal være vobbeli bobbeli når de tas ut av ovnen. De må lages dagen før servering slik at de får "satt seg". Enkelt penkelt.


#27

Toffskij sa for siden:

Uten vanilje?! :skingrestemme:


#28

Kula sa for siden:

Ohh shoot...Kan jeg skylde på litt for mye Amarone til middagen i dag?


#29

007 sa for siden:

Jeg skal lage den du linker til Frøydis, men hva skjer med vanlijestangen? Løser den seg opp?



#31

Kula sa for siden:

:natta:


#32

Marit K sa for siden:

Vaniljestangen må du plukke ut, før du setter puddingen i ovnen.


#33

Nenne sa for siden:

Jeg kan rapportere om at oppskriften med vikingmelk og fløte med veldig god.


#34

007 sa for siden:

Ja, det var det jeg trodde, men damen på filmen gjorde ikke det.

#35

Kanina sa for siden:

Jeg er litt impulsiv, og har karamellpudding i ovnen , til dessert i dag! Går det også bra?

Også synes jeg det er veldig vanskelig å bedømme om den er ferdig? Hvor langt ned skal man liksom kunne dytte den? Den lager ikke akkurat bølger, men den er definitivt ikke fast.


#36

Marit K sa for siden:

Jeg tror i grunnen at den må stå ca ett døgn for å sette seg, og så skal den jo få karamellsmak fra det brunede sukkeret, så for at den skal bli god så må jo det få tid til å skje. Jeg tror ikke jeg ville tatt sjansen på å servert den i dag, men det kan jo hende det går. :vetikke:


#37

Nextlife sa for siden:

Det blir nok mer som en slags Cremè Brulèe, men funker helt sikkert fint å spise i dag.


#38

Kanina sa for siden:

Ingen fare. Jeg "stekte" den altfor lenge, så den er mer som en kake/omelett uansett. :mumle: Men da må jeg nesten lage en til om ikke så lenge, så jeg vet når den skal tas ut! Det at den kjennes litt ut som en vannseng er altså et tegn på at den faktisk er ferdig. Akk, ja.


#39

elli sa for siden:

Kanskje litt sent ute å svare angående når den er ferdig, men for andre kan det jo være nyttig.

Jeg kjenner på karamellpuddingen med baksiden på en skje, når puddingen ikke sitter fast på skjeen, er den ferdig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.