Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Haster: male mandler

#1

Isprinsessen sa for siden:

Kan jeg male mandler til hjemmelaget marsipan i kjøkkenmaskinen?


#2

Filifjonka sa for siden:

Nei, det er for hard behandling og fettet slås ut av mandlene slik at massen kan bli litt grå og ulekker. Det beste er manuell mandelkvern.


#3

Flubby sa for siden:

Jeg oppdaget i dag hva det beste er, og det er finmalt mandelmel fra helsekostbutikk. Aldri før har marsipanen blitt så bra som i år, anbefales på det varmeste :)


#4

Mei sa for siden:

Bare sørg for at du ikke kjøper fettredusert mandelmel. :skuffet:


#5

Filifjonka sa for siden:

Kommer an på hvordan en liker marsipanen. Jeg syns den er bedre når den er litt grov. :)

Og jeg har også tabbet meg med makroner av fettredusert mandelmel engang. De måtte bare kastes.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Vel, jeg har gjort det mange ganger og synes marsipanen blir god. Fettet dras ikke ut av mandlene før de har kjørt en stund.


#7

Flubby sa for siden:

Den ble akkurat passe grov. Mestparten av melet er helt finmalt, men det er litt grovere biter også.


#8

Mei sa for siden:

Det går veldig kjapt å male i manuell kvern - særlig om storebror er i nærheten og insisterer på å gjøre det for meg. :knegg:


#9

Flubby sa for siden:

Joda, malinga er nå så, men det er så k-j-e-d-e-l-i-g å skolde mandler.


#10

Mei sa for siden:

Sett ungene til det også. Storebror synes det er kjempegøy! :D


#11

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skolder ikke heller. :knegg: Men jeg liker rustikk marsipan.


#12

Bluen sa for siden:

Jeg har malt i (Kenwood) kjøkkenmaskin, og synes det både ble godt og ser lekkert ut. Den blir temmelig grov, da, men det synes jeg er ok.


#13

Dixie Diner sa for siden:

Mhm, grov, rustikk marsipan er best!


#14

Isprinsessen sa for siden:

Ungene sover så malte selv i kvern, fikk styrketrening samtidig.
Jeg er utrolig svak i overkroppen. :(


#15

arrow sa for siden:

Jeg har prøvd å male mandler i ulike fodprocessorer og blendere, men det har bare klumpet seg sammen og vært helt ubrukelig. Jeg har i alle år endet opp med å bruke den gamle håndsveivede. I fjor fikk jeg tak i mandelkvern til min kjøkkenmaskin og likte den så godt at jeg kjøpte i gave til min søster og mine foreldre i førjulsgave. Det er et sett med ulike raspetromler og den fineste er for mandler og nøtter. Den er litt dyr men er vel verd det om man lager marsipan, kransekake og slikt; og er å få til Kenwood, KitchenAid og Assistent.


#16

Flubby sa for siden:

Når jeg maler mandler for hånd, bruker jeg multikverna fra Tupperware, den er kjempegod! Også er det alfa og omega at mandlene er helt tørre før de males. 2 timer på 70 grader i steikovnen gjør som regel susen hvis man ikke har tid til lufttørking i 2-3 døgn som er alternativet. For oss som skolder mandler altså :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.