Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Utdrikningslag - hvem skal inviteres?

#1

Martis sa for siden:

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare dette, men saken er den.

En god venninne av meg skal gifte seg og en felles venninne av oss er forloveren. Nå har hun sendt ut invitasjoner til utdrikningslaget og der har hun bare invitert oss som har kjent bruden i mange år.

Jeg trodde det var vanlig kutyme å invitere "alle" kvinnelige gjester i bryllupet? Hun har f.eks utelatt brudgommens søster, som brudeparet too be er ganske mye sammen med. Det samme gjelder alle konene/kjærestene til brudgommens venner. Mannen min er f.eks invitert i brudgommens utdrikningslag.

Jeg er redd venninnen min (bruden) blir såret og kommer i en lei situasjon, spes siden søsteren til mannen hennes ikke er inkludert.

Hvordan har det vært i de utdrikningslag dere har vært? Er dette kanskje helt vanlig? Jeg har ikke vært i så mange utdrikningslag, men de jeg har vært i har stort sett alle kvinnelige gjester i bryllupet vært med.


#2

polarjenta sa for siden:

Det har variert litt, men det vanlige er vel at alle de som er invitert i bryllupet blir spurt om de vil være med. Jeg gjorde iallefall det når jeg var forlover til min venninne.


#3

Sitron sa for siden:

Jeg syns det er riktig å invitere brudens nærmeste venner. Om søsteren til brudgommen er en av disse, bør hun inviteres. Det er ikke vits i å invitere en som man var venn med gjennom barndommen, om disse treffes hvert fjerde år, kun fordi de har kjent hverandre lenge.

Jeg syns forøvrig at det å invitere alle kvinnelige gjester er en litt dum regel, for enkelte har altfor store bryllup til at det går an. Dessuten foretrekker jeg intime utdrikningslag fremfor en gjeng på 30+.


#4

Martis sa for siden:

Her er det snakk om et stort bryllup med over 100 gjester, så når jeg snakker om alle kvinnelige gjester, så mener jeg bare venner, søskeen og søskenbarn. Ikke tanter, bestemødre, svigermødre eller mødre :knegg:

Forloveren i dette tilfellet, har altså utelatt alle som bruden har blitt kjent med de siste 2 årene (etter at hun ble kjærest med denne mannen), selv om hun er mye sammen med disse folkene.

Foreløpig er vi 12 som er invitert i utdrikkningslaget.


#5

Sitron sa for siden:

Har du snakket med forloveren?


#6

Martis sa for siden:

Ja, og det er litt my way or the high way der :rolleyes: Hun har bestemt seg. Vi fire som kjenner bruden best skal treffes i morra og planlegge, og da må jeg nesten ha noen veldig gode argumenter for at de andre og yter press på forloveren.


#7

Fluke sa for siden:

I vår gjeng er det vanlig å spørre bruden om hvem hun vil ha som gjester i utdrikningslaget sitt.


#8

MokkMokk sa for siden:

Det er da ikke forloveren som skal bestemme hvem som skal bes? :skeptisk:
I de utdrikningslagene jeg har hatt med å gjøre/ hørt om har bruden selv laget en liste med navn over hvem hun ønsker skal delta på utdrikningslaget - så er det forloverens oppgave å sørge for invitasjonene.


#9

Martis sa for siden:

Jeg har også tatt opp det med forloveren, men det vil hun ikke. Hun har fått gjestelisten fra brudgommen og fra den har hun plukket 12 stk som har kjent bruden fra barndommen/skole/høyskole. Nye venner og ny familie er helt utelatt.


#10

MokkMokk sa for siden:

Jeg ville spurt bruden direkte om hvem hun gjerne vil ha med seg under utdrikningslaget. Det skulle bare mangle at ikke hun skal få ha siste ordet her, det er jo hennes dag!


#11

Fluke sa for siden:

Teit forlover. Ta med hammer og spiker og heng henne opp på veggen til hun går med på å snakke med bruden.
Og ta bilder, sånn at vi får se! :hyper:


#12

Martis sa for siden:

Man henger ikke denne venninnen min på veggen :litt redd:

Hvis jeg ikke får omvendt henne, så blir jeg nok nødt til å snakke med bruden, men jeg syns det blir så utrolig teit. Forloveren kommer jo til å skjønne hva som har skjedd, når bruden plutselig begynner å ha meninger om utdrikningslaget.


#13

Pepper Lemon sa for siden:

Oi, den er kinkig. Å blande seg opp i forloverens planer er ikke nødvendigvis så heldig. Da kan du fort bli stemplet som den sjalu venninnen som ikke fikk bli forlover... :annenhåndserfaring: Jeg håper du klarer å overtale forloveren. Det er brudens dag, og det hadde vært trist om hun skulle bli skuffet. Lykke til!


#14

dharma sa for siden:

Jeg trodde iallefall det var vanlig at bruden hintet om hvem hun ville ha der.

Jeg har fått forespørsel fra forloveren min om hvem jeg vil ha med.

At alle kvinnelige gjester skulle inviteres har jeg aldri vært borti. Har vært i flere bryllup til kamerater av samboeren min, men ingen utdrikningslag.

Hva som er vanlig aner jeg ikke. Her blir det nok gamle venner og nye venner og svigerinner. De fordi jeg liker dem og har en del kontakt med dem.


#15

Gaia sa for siden:

Det første jeg ville gjort var å forhøre meg med forloveren om hva bruden har ytret av ønsker i forhold til hvem som bør delta i utdrikningslaget. Har hun ikke sagt noe spesielt bør man forholde seg til den listen som bruden har utarbeidet. Det er direkte ufint å utelate noen bare fordi forloveren ikke kjenner disse godt (syns jeg, da).


#16

Mei sa for siden:

Å invitere alle kvinnelige gjester (i passe alder) er ikke noe jeg har vært vant til. Jeg driver og arrangerer utdrikningslag i disse dager, og for å unngå sure miner og glemte fjes så spurte jeg bruden om hvem hun ville jeg skulle invitere. Og ba henne inkludere mailadresse :knegg:


#17

Martis sa for siden:

Bruden har ikke ytret noen ønsker eller gitt noen liste. Forloveren har fått gjestelisten fra brudgommen.

Jeg gruer meg til å ta dette opp igjen, i morra :rolleyes:


#18

Gaia sa for siden:

Da ville jeg sagt at det faktisk er viktig å ta en samtale med bruden om hun har noen forventninger til hvem som bør være tilstede i utdrikningslaget, eller om det er helt opp til forloveren å bestemme. Jeg er inderlig klar over at det er mye vanskeligere og krever en del mer jobb å planlegge et utrikningslag hvor det er flere av deltakerene man ikke kjenner, enn et utdrikningslag der alle som deltar kjenner hverandre godt. Men det man bør huske på når man er forlover er at dette er brudens dag. Det er bruden som skal føle at hun har fått en spesiell opplevelse, og da er det også viktig å ta hensyn til hennes ønsker og følelser.

I min omgangskrets blir bruden alltid bedt om å lage en liste over personer hun ønsker skal være til stede i utdrikningslaget. Det er faktisk ikke mulig for en forlover å ha oversikt over alle som en brud har et nært forhold til (slik som i dette tilfeller - søsteren til brudgommen).

Når man så har den listen så legger man opp planleggingen etter den.

Det er forloverens privilegum å bestemme hva selve dagen skal inneholde, og hvilke innspill man er villig til å ta hensyn til. Men jeg syns faktisk ikke den retten strekker seg til å bestemme hvem som får tilbud om å delta i utdrikningslaget.


#19

Anda sa for siden:

Lykke til - og hvis du er veldig glad i bruden, så bør du kanskje ta på deg jobben med å omvende forloveren ved å ta dette opp med bruden. Dersom hun er endel sammen med de hun har blitt kjent med etter at hun traff mannen, så er det vel naturlig å invitere dem med.

Synes forresten at det er litt pussig å velge noen fra listen brudgommen satte opp - et minimum burde vel vært alle dem?


#20

Martis sa for siden:

Det er dette jeg håper å greie å formidle til forloveren i morra. Hun har litt spesielle oppfatninger av hva en slik dag skal innholde og hvem som skal delta. Bla planlegger hun å invitere til fest på kvelden, der alle guttene vi kjenner også blir invitert.

Anda: Det er en totale gjestelisten forloveren har fått, med over 100 navn på. Ikke bare de som bruden ønsket å ha med på utdrikningslaget.


#21

Fluke sa for siden:

Det hadde jeg og det var knallgøy. Men jeg hadde også mange gutter som deltakere i utdrikningslaget mitt. :guttejente:


#22

Anda sa for siden:

Akkurat, ja. Det gjør jo det hele litt annerledes. :trekkerdeleravsvaretmitttilbake:


#23

Gaia sa for siden:

Jeg har vært i et utdrikningslag der arrangøren inviterte gutter på slutten av kvelden. Bruden har senere innrømmet at hun ble skikkelig skuffet av det, da hun ønsket seg en skikkelig kveld med jentene. Tonen blir en helt annen når det er gutter til stede. (Og dette var gutter som er veldig gode venner av henne).


#24

Misteri sa for siden:

Ville gått utenom forloveren og spurt bruden selv jeg da.


#25

Martis sa for siden:

Jeg er enig, det blir som en hvilken som helst fest da. Og vi har også en del gutter i gjengen vår.


#26

~TM~ sa for siden:

Jeg hadde ikke satt spesielt stor pris på å ha mine søskenbarn i utdrikningslaget mitt. Ikke svigerinnen min heller.

:ja: Slik er jeg også vant til at det gjøres.


#27

Ru sa for siden:

Jeg måtte pent hoste opp en liste over hvem jeg ville ha med;
navn, e-postadresse og mobilnummer på samtlige.

:knegg:


#28

Tallulah sa for siden:

Jeg syns det er skrekkelig uhøflig av forloveren å ikke sjekke med bruden. Hvis min forlover utelot alle jeg ikke hadde kjent fra barnsben av hadde jeg mest sannsynlig sparket henne fra jobben etter utrikningslaget.

Dessuten er det god kotyme å invitere brudgommens evt. søstre.

I de utrdrikningslagene jeg har vært i har også venninner som ikke er invitert i bryllupet blitt invitert. Det har vært veldig koselig.


#29

safran sa for siden:

Ooo, jeg har vært i et sånt utdrikningslag. Forloveren var en relativt ny venn som ingen av oss "gamle" kjente. Hun styrte og ordnet og irriterte på seg rubbel og bit. Det endte opp med å koste snautt tusenlappen, selv om jeg og en annen sto for hele middagslagingen. Hun fakurerte oss til og med for frimerker og konvolutter hun hadde brukt til å informere om seg selv. :gal:

Nå ble kanskje dette litt på viddene, men jeg fikk flashback her.


#30

Mams sa for siden:

Hadde jeg vært bruden og min forlover ikke hadde bedt de vennene jeg hadde fått de siste årene hadde jeg blitt litt fornærmet gitt.

Dessverre er det forlovere som overkjører alt og alle.
Det blir dessverre gjerne ikke like vellykket utdrikningslag da.


#31

Mandarin sa for siden:

I vår gjeng gir bruden en liste med navn til forlover. Så bestemmer bruden mao. hvem hun ønsker skal komme.
Jeg hadde bare med mine venninner og ikke mannens søster osv.


#32

Fluke sa for siden:

Hvordan gikk det når du snakket med henne Martis?


#33

Nessie sa for siden:

I vår vennekrets bruker bruden gi forloveren en liste med navn og tlfnr på de hun ønsker skal være med i utdrikkingslaget.

Her også er det litt sånn tradisjon på at det er de som er bedt i bryllupet som er med, men samtidig er det da også de som er på brudens alder og som hun kjenner.

Men jeg er enig i at et utdrikkingslag med noen særlig fler enn 15-20 blir litt mye.


#34

Lykken sa for siden:

Min forlover sjekket med meg om hvilke jeg ønsket skulle være tilstede. Hun følte at det kanskje var noen jeg ville ha med som hun ikke hadde oversikt over.
Jeg synes ikke det er nødvendig med alle kvinnelige gjester i bryllupet, f.eks hadde ikke jeg alle damene til mannens kompiser, det var mange der som jeg ikke har særlig kontakt med og da føler jeg heller ikke at det er naturlig at de er med i utdrikningslaget. Men med familie synes jeg det er spesielt å ikke be, ihvertfall hvis man har en viss kontakt. Min svigerinne og mannens kusine var selvsagt. Samme med min søster.


#35

Martis sa for siden:

Hun vil ikke snakke med bruden ang gjestelisten :rolleyes: Jeg tror allikevel hun er på gli ang søsteren til brudgommen. Det er 4 uker til utdrikkningslaget nå, så det er på tide å ha gjestelisten klar. Foruten om det, så tror jeg det blir veldig bra! Gleder meg.


#36

Fru Snurp sa for siden:

Jeg tror denne forloveren har sett for mange amerikanske filmer:rolleyes: Jeg har aldri vært på utdrikkingslag i Norge hvor man har blandet fest etterpå. Snakk med bruden. Hun har valgt forloveren, men bør ihvertfall få vite hva du tenker om dette. Særlig anng. gjestelista. Kjedelig hvis hun skulle savne noen. Lykke til;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.