Denne førjulstiden har jeg vært ekstremt tett i nesen, og med luktesansen borte forsvant sannelig evnen til å lage mat også. :sur: Jeg har nettopp kastet en gryte krystalliserte praliner og en annen gryte brent, brunt sukker.
Hva godt kan lage lage av restene? Jeg har masse nøtter, en boks vikingmelk, brunt sukker, lønnesirup, kakao, bakepulver, vaniljeekstrakt og andre vanlige ingredienser.
Jeg har akkurat laget kjempegode snowball cookies, det er 7 dl med grovmalte pecannøtter i oppskriften, vil du ha den?
Du kan jo også lage mini-pecan-paier og servere til dessert i jula?
Jeg ser ikke hermetisk gresskar og hvit sjokolade på oppskriftslista di, ellers ville jeg nok en gang ha pusha pumpkin-white chocolate-pumpkin-cookiene.
Jeg har søtet og krydret gresskarmos i fryseren, som basically er det samme som hermetisk gresskarmos, bare hjemmelaget. Kan jeg bruke noe annet enn hvit sjokkis?
Og jatakk til snowballoppskrift! Trenger ikke oversette om du har den på amerikansk.
Jeg oversatte den før i dag fordi jeg får fnatt av konseptet cup-mål på stivt smør. Det er omtrent like idiotisk som å oppgi hardt kokosfett i liquid ounces.
Disse er knallgode, og så er de veldig greie å lage med barn, fordi de er så enkle og de er lette å rulle. Bare del opp emner så de blir omtrent like store. :blunke:
Meridith's Snowball Cookies
Rør 450 gram smør og 5 dl sukker hvitt med 2 ts vaniljeekstrakt.
Bland 7 dl grovmalte pecannøtter, eller blanding av pecan og hasselnøtter, med 7 dl hvetemel og 1/2 ts salt. (Jeg tok nøttene raskt i kjøkkenmaskina, så fettet ikke begynte å komme ut.)
Bland alt sammen.
La deigen stå kaldt minst en time.
Rull ut valnøttstore rundinger og sett på bakepapir. De flyter litt utover, men ikke så veldig, så jeg satte 21 på en vanlig bakeplate.
Stek i 10-15 minutter på 180 grader til de er lysebrune i kantene.
La kjøle litt på plata, legg på gråpapir/tørkepapir, og sikte over melis mens de fortsatt er varme.
Legg i boks når de er helt kalde med litt melis mellom lagene.
Jeg lager dobbel porsjon av denne, og du kan selvfølgelig ha hakket hvit sjokolade og ikke chocolate chips. De kan sikkert lages uten den hvite sjokoladen, men det er en ganske sentral smak i dem, dessverre.
White pumpkin dreams
Mix ½ white and ½ cup brown sugar, and mix until fluffy with 2 sticks of butter.
Add one beaten egg.
Mix in 1 ts baking powder, 1 ts baking soda, ¼ ts salt, ½ ts nutmeg, 1 ts cinnamon, ½ ts cardamom.
Add 1 cup canned pumpkin.
Add 2 coups flour, a little at a time. Add 2 cups white chocolate chips and a cup of chopped pecans.
Set with teaspoon, 12 to a cookie sheet. Bake at 350 F for 12-14 minutes.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.