Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Nytt" tilbehør til ribbe

#1

Mrs. S sa for siden:

Så, jeg har servert det samme gamle. Surkål, kokt mandelpotet, erter, babygulrøtter og rosenkål.

I år hadde jeg tenkt å være litt mer dristig. Lage danske karamelliserte poteter, og ha rødkål/appelsinsalat. Jeg må ha litt kokte grønnsaker+poteter også pga en noe eldre slektning.

Hva med noe annet tilbehør som en kan servere kaldt? Jeg bruker alle kokeplatene, og har lånt en enkel "hybelplate" for de karamelliserte potetene.

Er rødbetsalat helt sært til ribbe?


#2

Niobe sa for siden:

Jeg har tenkt å steke epler til ribben i år. Jeg kunne tenkt meg noe litt "friskt".


#3

Mrs. S sa for siden:

Jeg kan steke epler og svisker. Men da er spørsmålet om kokeplatene der igjen. Ha det ferdigstekt og kaste i mikro'en kansje. Huff, håper sikringene holder.

Jeg har aldri lagt rødkålsalat, men denne fra frukt.no ser god ut.
Ingredienser

  • 1 stk finsnittet rødkål
  • 1 stk eple i biter
  • 1 stk appelsin i store biter
  • 1 stk purre i tynne ringer
  • 1 stk revet gulrot
  • 1 dl grovt hakkede hasselnøtter
  • 2 ss olje
  • 1 dl appelsinsaft
  • flytende 1 ts honning

Fremgangsmåte

Pisk marinaden av appelsinsaft, flytende honning (eller lønnesirup om ønskelig) og olje. Bland rødkål, appelsin, eple, purre, gulrot og nøtter. Vend salaten og marinaden sammen og server.


#4

Katinka sa for siden:

Hellstrøms vinterfruktkompott.


#5

Fibi sa for siden:

Jeg spiser ikke verken ribbe eller svinestek uten stekt sopp, bacon og paprika. Alt kuttes fint, sopp og bacon stekes sammen til baconet er sprøtt, så slenger man i paprikaen og steker videre en liten stund. Kan stekes i forveien og bare varmes raskt i pannen før servering.


#6

Filifjonka sa for siden:

Epler og svisker kan du putte i stekeovnen en liten stund.


#7

amanas sa for siden:

Vi pleier ha mandelpoteter, rosenkål, gulrøtter, snittebønner og waldorfsalat. Waldorfsalat er jo kaldt og veldig godt til.



#9

M&amp;M sa for siden:

Jeg putter epler og svisker i stekovnen sammen med ribba på slutten... Sammen med kjøttkaker ( ungene nekter å spise medisterkake) og sosisser!
Også har vi potetgull med salt til, for det har vi alltid hatt. :p


#10

veobra sa for siden:

Vi har alltid epler og svisker, varmet. Vi har både surkål og rødkål, og tyttebær.

Gulrøtter og erter er ikke så dumt.


#11

konsulenten sa for siden:

Jeg pleier å bake rosenkål og hele småløk i ovnen til lys gylden farge. I mellomtiden koker jeg en slags sirup av balsamico og søtning. Til slutt har jeg tranebær oppi rosenkålen, heller over balsamicosirupen og blander. Yum!


#12

konsulenten sa for siden:

Eh sorry, det var jo ikke akkurat kaldt tilbehør. :rolleyes:


#13

Nessie sa for siden:

Mannen er oppvokst med salt potetgull til han også ;)

Vi tenker å ha rosenkål - sammen med bacon. Kanskje teste epler også?


#14

Mrs. S sa for siden:

Men godt, etter beskrivelsen... :lalala:

Eh, jeg får satse på eple og svisker stekt med litt ribbesjy. Der går an å gjøre mye oppvarming/bruning mens ribba hviler, så lenge det ikke skal steke, bare bli litt gyldent.

Fibis mix høres godt ut som en egen rett, men litt for mektig ved siden av ribbe.

Tror jeg skal lage chutney, sånn eple eller pærechutney. Men det er så mange oppskrifter.
Denne fra Ultra er enkel og uten mange ingredienser. Siden jeg skal jobbe i morgen, kan jeg ikke sende gubben ut for å handle "sære" ingredienser som chili eller hel ingefær. Jeg synes jeg ser han!!:humre:

Pærechutney

  • 4 pærer
  • 1dlrosiner
  • 4sscognac
  • 2sssukker
  • 2sshonning
  • 4sslimesaft

Bløtlegg rosinene i cognac (helst over natten).

Skrell pærene og del dem på langs i fire biter. Brun dem i en kjele med litt smør.
Ha så i rosinene. Tilsett sukker, honning og limesaft og la putre til ønsket tykkelse. Fyll chutneyen på varme, rene glass. Legg på lokk og oppbevar chutneyen kjølig


#15

Malama sa for siden:

Chili og hel ingefær får man på Kiwi og Rema altså, det er ikke sære greier det vel?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.