Så, jeg har servert det samme gamle. Surkål, kokt mandelpotet, erter, babygulrøtter og rosenkål.
I år hadde jeg tenkt å være litt mer dristig. Lage danske karamelliserte poteter, og ha rødkål/appelsinsalat. Jeg må ha litt kokte grønnsaker+poteter også pga en noe eldre slektning.
Hva med noe annet tilbehør som en kan servere kaldt? Jeg bruker alle kokeplatene, og har lånt en enkel "hybelplate" for de karamelliserte potetene.
Jeg kan steke epler og svisker. Men da er spørsmålet om kokeplatene der igjen. Ha det ferdigstekt og kaste i mikro'en kansje. Huff, håper sikringene holder.
Jeg har aldri lagt rødkålsalat, men denne fra frukt.no ser god ut. Ingredienser
1 stk finsnittet rødkål
1 stk eple i biter
1 stk appelsin i store biter
1 stk purre i tynne ringer
1 stk revet gulrot
1 dl grovt hakkede hasselnøtter
2 ss olje
1 dl appelsinsaft
flytende 1 ts honning
Fremgangsmåte
Pisk marinaden av appelsinsaft, flytende honning (eller lønnesirup om ønskelig) og olje. Bland rødkål, appelsin, eple, purre, gulrot og nøtter. Vend salaten og marinaden sammen og server.
Jeg spiser ikke verken ribbe eller svinestek uten stekt sopp, bacon og paprika. Alt kuttes fint, sopp og bacon stekes sammen til baconet er sprøtt, så slenger man i paprikaen og steker videre en liten stund. Kan stekes i forveien og bare varmes raskt i pannen før servering.
Jeg putter epler og svisker i stekovnen sammen med ribba på slutten... Sammen med kjøttkaker ( ungene nekter å spise medisterkake) og sosisser!
Også har vi potetgull med salt til, for det har vi alltid hatt. :p
Jeg pleier å bake rosenkål og hele småløk i ovnen til lys gylden farge. I mellomtiden koker jeg en slags sirup av balsamico og søtning. Til slutt har jeg tranebær oppi rosenkålen, heller over balsamicosirupen og blander. Yum!
Eh, jeg får satse på eple og svisker stekt med litt ribbesjy. Der går an å gjøre mye oppvarming/bruning mens ribba hviler, så lenge det ikke skal steke, bare bli litt gyldent.
Fibis mix høres godt ut som en egen rett, men litt for mektig ved siden av ribbe.
Tror jeg skal lage chutney, sånn eple eller pærechutney. Men det er så mange oppskrifter.
Denne fra Ultra er enkel og uten mange ingredienser. Siden jeg skal jobbe i morgen, kan jeg ikke sende gubben ut for å handle "sære" ingredienser som chili eller hel ingefær. Jeg synes jeg ser han!!:humre:
Pærechutney
4 pærer
1dlrosiner
4sscognac
2sssukker
2sshonning
4sslimesaft
Bløtlegg rosinene i cognac (helst over natten).
Skrell pærene og del dem på langs i fire biter. Brun dem i en kjele med litt smør.
Ha så i rosinene. Tilsett sukker, honning og limesaft og la putre til ønsket tykkelse. Fyll chutneyen på varme, rene glass. Legg på lokk og oppbevar chutneyen kjølig