Storm sa for siden:
Dette må kartlegges. Poll kommer.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Storm sa for siden:
Dette må kartlegges. Poll kommer.
polarjenta sa for siden:
Jeg svarte svineribbe, for det er det jeg spiser, men vi har pinnekjøtt også.
ingling sa for siden:
Pinnekjøtt. :nemlig:
Milfrid sa for siden:
Hos mor er det kalkun. Hos svigers var det alltid pinnekjøtt. Det laget vi også selv de tre årene vi feiret i USA.
Ekorn sa for siden:
Torsk!
Frøy sa for siden:
På min side og når jeg lager julemiddagen er det pinnekjøtt, hos svigers er der ribbe.
kamp sa for siden:
Torsk
Martis sa for siden:
Vi spiser ribbe annethvert år og rype de andre årene. I år blir det ribbe. :jupp:
Fibi sa for siden:
Pinnekjøtt! Det er ikke jul uten pinnekjøtt! (Svigers hadde opprinnelig kalkun på julaften, men etter at jeg og en svigerinne kom inn i familien har de lagt til pinnekjøtt. :knegg: )
polarjenta sa for siden:
Hos oss har det alltid vært ribbe, men når broren min gifta seg var kona vant med pinnekjøtt, ikke snakk om at noen ga seg, så nå har vi begge deler.;) Og av en pussig grunn ble det opp til meg å kjøpe pinnekjøttet i år, jeg som ikke spiser det.:knegg:
Palmen sa for siden:
Jeg har vokst opp med svineribbe, men har konvertert til pinnekjøtt. Om brødrene mine eller pappa er hos oss har vi begge deler..
Taien sa for siden:
Her er det ribbe.
Så har vi pinnekjøtt på nyttårsaften. Slik har det vært så lenge jeg kan huske. :glis:
Toffskij sa for siden:
Jeg har konvertert fra ribbe til pinnekjøtt i voksen alder, for pinnekjøtt er jo så mye bedre!
Storm sa for siden:
Vi spiser ribbe. Spurte faren min om det var ok at jeg kjører en Hellstrøm-variant, men det ble tradisjonsbrudd og derfor altfor provoserende. :knegg:
IzziCreo sa for siden:
Kalkun :hjerter: Det har jeg vokst opp med og fortsatt med i voksen alder.
Smoothie sa for siden:
Pinnekjøtt. Heldigvis hele familiens favoritt. :D
Toffskij sa for siden:
Jeg gleder meg skrekkelig til julemiddagen. Jeg er så fryktelig glad i både pinnekjøtt og kålrabistappe. :nam:
Syrinx sa for siden:
Pinnekjøtt og vigramør.
GinaK sa for siden:
Ribbe her.
Chablis sa for siden:
Pinnekjøtt
Pepper Lemon sa for siden:
Ingen fast middag. I år skal vi ha and.
Jeg er vokst opp med kalkun. Min mann med ribbe. Ingen av oss er interessert i å fortsette tradisjonen. Pinnekjøtt skulle jeg gjerne hatt, men min mann blir dårlig av det. Til neste år snakker vi om å prøve lutefisk.
Hobbes sa for siden:
Svarte svineribbe og annet. Hos mamma og pappa er det også skinkesteik og pølser.
arrow sa for siden:
Jeg er stort sett vant med pinnekjøtt fra barn av, og det har vi endet opp med som voken også. Jeg husker mine besteforeldre snakket om juletorsk, som var fersk fin vintertorsk. Vi hadde det noen få ganger når vi var barn, men det gikk over til å bli pinnekjøtt hvert år. Fiskemiddagene er nå forskjøvet til en av juledagene; oftest enten røketorsk eller klippfisk. De minste spiser fersk torsk og røketorsk med glede, men klippfisk synes de er uvant, lutefisken også. Det er bare to i familien som presser litt på for å få lutefisk et par ganger i året. Poenget mitt er at de tradisjonelle måltidene er der fremdeles, bare litt forskjøvet.
Ellisiv sa for siden:
Vi er åpenbart litt uvanlige vi. Vi har sursteik på julaften. Det har vi hatt fra jeg var liten, og jeg har ingen planer om å endre på det. Namnam.
Pinnekjøtt og ribbe, som også er kjempegodt, er det ørten sjanser til å spise andre dager i julen, på julebord etc, så vi får både i pose og sekk. :D
Neket sa for siden:
Pinnekjøtt og ribbe.
Alexa sa for siden:
Ribbe og pinnekjøtt annethvert år. I år ribbe.
Dixie Diner sa for siden:
Som sikkert den eneste her, har jeg vegetarisk jul. Her er bilder av det vi hadde i fjor hvis noen skulle lure på hvordan en slik jul ser ut, blir det samme igjen i år, med små variasjoner. Helt nydelig mat, gleder meg fordervet. :nam:
Blånn sa for siden:
Pinnekjøtt. :mumle:
Callisto sa for siden:
Pinnekjøtt!
Elis sa for siden:
Ribbe. :)
Patsy sa for siden:
Ribbe, men jeg skulle gjerne byttet den ut med kalkun.
Sneglo sa for siden:
Er østlending som bor på vestlandet, så her er det pinnekjøtt også ett lite ribbestykke til meg. :p
Pøblis sa for siden:
Jeg er vokst opp med ribbe, men når vi har julaften hjemme hos oss selv har vi kalkun og etter at pøbelgemalen fikk en ekte vestlending til svigersønn, har vi pinnekjøtt også. Annenhver jul er vi hos foreldrene mine, da spiser vi ribbe, medisterkaker og julepølse.
Esme sa for siden:
Har variert mellom ribbe, pinnekjøtt og kalkun. Har lyst på gås eller and neste år.
Pelen sa for siden:
Ribbe eller kalkun avhengig av hvem vi er sammen med.
Selma sa for siden:
Hos oss er det alltid ribbe på julaften.
Jeg vokste opp med lutefisk. Den ble etterhvert byttet ut med kalkun en eller annen gang på 80-tallet. Vi spiste alltid ribbe 1. juledag. Ribbe på julaften har vi nok hatt de siste 15 årene
konsulenten sa for siden:
Vi har ribbe på julaften (og kun da). Det er en fin ting for det er egentlig pinnekjøtt jeg elsker og da kan jeg spise pinnekjøtt så ofte jeg vil uten å risikere at julemiddagen blir "hverdagslig". :D
D'Arcy sa for siden:
Ribbe! Av det du ramser opp, så er det faktisk det eneste som er spisende. Alt det andre spiser jeg faktisk ikke hvis jeg ikke absolutt må. Lutefisk skjer ikke.
Señora sa for siden:
Pinnekjøtt, men i år blir det kalkun hos svigers.
Tangina sa for siden:
Svineribbe, men når vi feirer på sambos hjemsted, spiser vi torsk.
Filifjonka sa for siden:
Jeg er veldig glad i pinnekjøtt, men på julaften er det ribbe som er det eneste riktige. Når det begynner å lukte deilig hjemmelagd surkål og jeg står og kutter opp frukt til fruktsalaten og hører musikken til Tre nøtter til Askepott, da er det jul. Jeg tror ikke jeg hadde klart å kode den følelsen om til pinnekjøtt etter så mange år. Pinnekjøtt spiser jeg heller i romjula og en gang eller to før jul. :)
Jeg syns ribbe med sprø svor er kjempegodt, og den må ha det riktige tilbehøret: Poteter, hjemmelagd surkål, medisterkaker med halvparten karbonadedeig/medisterdeig, sossiser, nyrørte tyttebær, svisker og epler, rosenkål stekt med honning og valnøtter, grønnsaker og saus.
Og desserten må være fruktsalat med bittelitt krem og litt hakkede mandler. Alle andre desserter er for mektige etter julemiddagen syns jeg.
Og ja, jeg er nok veldig tradisjonsbundet akkurat når det gjelder dette. Julemiddagen er julemiddagen! :)
Hondacrv sa for siden:
Altså, hjemme hos oss er det pinnekjøtt, hos svigers, som er østlendinger er det svineribbe, hos mamma og pappa er det lutefisk. Det kommer an på hvor vi feirer. I år blir det pinnekjøtt.
Rabbit sa for siden:
Vi spiser ribbe.
Bloppy sa for siden:
Vi spiser ribbe med hjemmelaget surkål, mandelpotet, medisterpøler og god sennep.
Jeg kunne lett byttet ut ribbe med pinnekjøtt, men mannen er ikke enig.
Vi spiser lutefisk før jul, og pinnekjøtt i romjulen. Så vi får litt av alt. :nam:
krystallklart sa for siden:
Pinnekjøtt. :D
MokkMokk sa for siden:
Ribbe og pinnekjøtt, med tradisjonelt tilbehør. :nam:
Både mannen og jeg har vokst opp med ribbe på julaften, men fått sansen for pinnekjøtt de seneste årene. Ungene liker også pinnekjøtt godt, så egentlig kunne vi klart oss fint bare med det. Men siden vi blir mange til bords her julaften og flere av gjestene foretrekker ribbevarianten går vi for begge deler.
rine sa for siden:
Pinnekjøtt, alltid! :hjerter: Med kålrabistappe, poteter og litt ribbefett. Og riskrem til dessert. :nam:
Einhyrningur sa for siden:
Pinnekjøtt og ribbe, pluss at jeg og serverer medisterkaker og julepølser.
vixen sa for siden:
Ribbe, pølser og medisterkaker her. Og karamellpudding til dessert.
løve70 sa for siden:
Kalkun er julemiddagen vår. Jeg er vant med det, og LøveMannen har heldigvis kapitulert;) Han er vant med ribbe, det er jeg ikke noe glad i...
Sissel sa for siden:
Pinnekjøtt.
IOA sa for siden:
Veldig enig! Vi har ribbe, og det kommer det nok alltid til å være. Sammen med medisterkaker og julepølser. Moltekrem og jordbær og krem til dessert.
Skremmern sa for siden:
Alle rundt meg spiser pinnekjøtt, bortsett fra storesøs som spiser tomatsuppe og jeg som spiser laks.
Avelonia sa for siden:
Jeg har ikke noe annet valg enn å spise tørstekt kalkun annen hvert år, da jeg ikke spiser svinekjøtt og de vi er sammen med ikke lager annet.
Kalkunen er stekt på trass bare for min del...
Tjorven sa for siden:
Vokst opp med ribbe, men spiser nå pinnekjøtt hvis det er vi som velger.
I år blir det noe helt annet.
Maysen sa for siden:
Her er det kun ribbe som teller som julemiddag:)
pippo sa for siden:
Vi spiser ribbe - alltid. Både mannen og jeg, og våre foreldre, er vokst opp med ribbe julaften. Så her har det aldri vært diskusjoner om julemiddagen. Barna er også blitt glade i julemiddagen, så nå bare gleder vi oss til i morgen!
Anne C sa for siden:
Sammen med min familie er det bare ribbe. Hvis vi er alene eller sammen med mannen sin familie er det pinnekjøtt, og gjerne litt ribbe også.
Syrinx sa for siden:
Her heter forresten pinnekjøttet ribbe og svineribbe heter svineribbe. Så sånn sett har vi ribbe på julaften.
Skilpadda sa for siden:
Vi er annet hvert år hos mine foreldre og spiser lutefisk, og annet hvert år hos svigers og spiser ribbe. Lutefisk er min juletradisjon så jeg svarte det.
Hjertensfryd sa for siden:
Her er det pinnekjøtt. Det er ikkje lov til å jukse, å ha det før julafta. I tillegg har me pinnekjøtt på nyttårsafta. 2. juledag er den dagen då me har pleid å lage til østlandsk jul. Med ribbe, medisterkaker, julepølser og alt som høyrer med.
Unicorn sa for siden:
Vi har både svineribbe og pinnekjøtt.
Mirmell sa for siden:
Pinnekjøtt.
Acsa sa for siden:
Ribbe, med pølser og medisterkake. Det er tradisjonen både i min og mannens familie, så her er det ingen kompromisser eller tradisjonsbrudd.
Men i fjor spiste vi spare ribs, siden det var det nærmeste vi kom i Hippieland. :humre:
TwinFusion sa for siden:
Vi skal være hos svigers i morgen så da blir det engelsk julemiddag. Svigermor er ikke så fryktelig god på å lage mat så det blir nok tørt kjøtt og overkokte grønnsaker, men det går da ned! Det er nå uansett hyggelig å bli invitert på middag.
I barndommen var det enten pinnekjøtt eller ribbe da min mor er fra Stavanger og far er fra Oslo, men som oftest pinnekjøtt av en eller annen grunn.
Hondacrv sa for siden:
Det var sterke julemat-meninger :knegg:
ingling sa for siden:
Vi har forresten vigramør og tørrmør til pinnekjøttet, og når vi er hos min familie har vi også rullepølse (varm lammerull). Pinnekjøttet er den faste bestanddelen uansett om vi er her eller der. Begge er oppvokst med det, praktisk nok. :humre: Jeg har spist andre ting på julaften før altså (and, gås, gnu, villsvin og pasta :humre:), det er fullt mulig, men pinnekjøtt er det jeg liker best.
Nasse sa for siden:
Vi spiser pinnkjøtt, medisterkaker, medisterpølser, vossakorv, kålrabbistappe og potet. Til dessert har vi hjemmelaget karamellpudding. Gleder meg til i morge.
Honda sa for siden:
Kalkun.
Liker ikke ribbe :stolt: Og pinnekjøtt = nyttårsaften :fnis:
Robyn sa for siden:
Ribbe når vi feirer med min søster eller mannens søster, pinnekjøtt når vi feirer med pappa/svigers/mannens bror.
carmenzita sa for siden:
Vi spiser ribbe.
Lhi-My sa for siden:
Vi spiser ribbe, men pinnekjøtt er bedre. Det spiser vi minst en gang senere i jula.
Siwa sa for siden:
Her blir det både ribbe og pinnekjøtt. :)
Gri sa for siden:
Pinnekjøt og svineribbe når vi er heime eller hos mamma og pappa. Pinnekjøt når vi er hos svigers. Og diverse tilbehør av mørpølser, varm lammerull (også heime og hos mine foreldre), og sjølvsagt rabbestappe, surkål, raudkål og poteter og slikt.
Kims sa for siden:
Jeg er vant til svineribbe og mannen min vokste opp med pinnekjøtt. De siste årene har vi feiret jul hos foreldrene mine. Vi spiser svineribbe, men det blir også laget pinnekjøtt slik at mannen min (og andre som ønsker) kan spise det. Når vi begynner å feire jul hos oss selv kommer vi til å lage begge deler.
Dansma sa for siden:
Pinnekjøtt og svineribbe :)
Synnemor sa for siden:
Jeg kommer fra en svineribbefamilie, men siden jeg har giftet meg med en bergenser må det også serveres pinnekjøtt på julaften. Jeg kan ikke spise pinnekjøtt selv (klarer ikke fordøye det og kaster opp hver gang jeg har prøvd å spise pinnekjøtt), så jeg er pent nødt til å lage begge deler på julaften. I tillegg serveres det julepølse, medisterkaker og sunnmørsmorr.
Desserten varierer litt. Ofte har jeg laget en iskake av noe slag, i morgen skal jeg prøve en ny oppskrift på en sjokolademousse med hvit og brun sjokolade med bær til. Til kaffen senere på kvelden blir det pavlova og småkaker.
Harriet Vane sa for siden:
Pinnekjøtt og svineribbe, medisterpølse, surkål, rødkål, kålrabistappe (med gulrot, fløte og vaniljestang), øl, hjemmelaget øl og akevitt.
I år skal vi prøve ut noen viner til maten, bla en musserende til pinnekjøttet.
Dessert: tiramisu og pannacotta med molte.
Carrera sa for siden:
Pinnekjøtt, selvfølgelig.
Fløyel sa for siden:
Svineribbe, medisterkaker, hjemmelaget pølse, poteter og surkål, med rørte tyttebær, sylteagurk, lefse og akevittgele som tilbehør.
Torsk, pinnekjøtt og kalkun spiser vi i romjulen/nyttårsaften.
Lutefisk har jeg aldri smalt, det er noe med luten som byr meg i mot. :rødme:
Mannen elsker det og får det servert hos mamma en gang før jul.
Primrose sa for siden:
Vi har ribbe. Pinnekjøtt på første juledag.
Syrinx sa for siden:
Spørsmål: Hva spiser du på julaften?
Svar: For mye.
Mett, nøgd og trøtt.
Pegasus sa for siden:
Gjestene og familien min har spist ribbe- jeg er ikke glad i ribbe, og har spist vossakorv og komle istedenfor. Jeg er vant med lutefisk på julaften, men i familien jeg har giftet meg inn i, er ribbe-tradisjonen urokkelig. ;)
nolo sa for siden:
Pinnekjøtt! Og i de senere årene har det vært Dronning Maud-pudding til dessert.
Husfruen sa for siden:
Vi spiser alltid ribbe på julaften.
iben sa for siden:
Pinnekjøtt og nordmør!
Pepper Lemon sa for siden:
Vi skal konvertere fra riskrem til Dronning Maud til neste år. Riskrem har vært min eneste hangup på matfronten i julen, men jeg begynner å bli voksen nok til å se at vi bør ha en dessert ungen min også liker. Så fra neste år drar vi inn en haugesundstradisjon i julefeiringen.
SpetakkelRandi sa for siden:
Vi spiser egentlig svineSTEK, med svor, rødkål og poteter. Men i år ble det pinnekjøtt pga noen endringer.. Godt med pinnekjøtt, men er veldig glad i den steken. får barndomsminner av den. :D
Til dessert har vi hjemmelaget fruktsalat.
Smash sa for siden:
Jeg er vokst opp med pinnekjøtt og mannen med ribbe. Så det har vi spist annethvert år.
De tre siste årene har vi feiret hjemme hos oss selv og da har vi gått for lammesteik med fløtegratinerte poteter, rødvinssaus, fløtesaus og grønnsaker. Vi kommer til å fortsette med det og heller spise ribbe og pinnekjøtt ved andre anledninger.
Lenam sa for siden:
Saus og potet til nød en medisterkake. Resten av svigerfamilen spiser ribbe da. Hos farmor pleide vi å ha svinestek i tilegg til ribba, da spiste jeg det.
Morella sa for siden:
Pinnekjøtt og ribbe blir servert. Jeg spiser pinnekjøtt.
Tangerine sa for siden:
Pinnekjøtt og hjemmelaget mør. :hjerter:
Gerbera sa for siden:
Det står ribbe, medisterkaker og pølser på menyen. Jeg spiser ikke ribbe, men kan ta en liten pølsebit. Lurer på om jeg skal begynne å steke med meg et kalkunbryst, spise pølse er ikke festmat for meg.
Anne C sa for siden:
Jeg blir faktisk like skuffa hver jul jeg må spise ribbe. Det er bare en vanlig søndagsmiddag for meg.
Señora sa for siden:
I dag blir det julaften her i huset, vi skal ha pinnekjøtt og dronning Maudpudding i dag siden vi ikke fikk det på julaften.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.