Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kålrabistappe med hvit saus

#1

Frøy sa for siden:

Kan noen gi meg en idiotsikker fremgangsmåte på dette?


#2

Fibi sa for siden:

Skrell og del kålrabi (og evt gulrot) i terninger, kok møre i usaltet vann. Hell av kokevannet, dryss over et par ss mel, smør og hell over litt melk eller fløte. Mos mos mos. Tilsett mer melk/smør/mel til du når ønsket konsistens, og smak så til med salt og pepper.

Jeg gidder aldri lage hvit saus ved siden av, så jeg lager alt i samme gryte. :jupp: Begynn med en dl eller to av melken, og ha i litt og litt slik at den ikke blir for bløt.


#3

Señora sa for siden:

Lag tykk hvit saus, gjerne med fløte og bland det i stappet kålrabi.


#4

Toffskij sa for siden:

Men hvorfor? :skeptisk:


#5

Frøy sa for siden:

For det er den beste, tror jeg? Hvordan lager du din da Toffen?


#6

Toffskij sa for siden:

Jeg bruker bare kålrabi, smør, fløte, salt og pepper, jeg. Kjempegodt. :nam:


#7

Frøy sa for siden:

Da mangler du jo bare hvetemel så har jo du også hvit saus såvidt jeg kan se av forslagene her. Jeg har laget den slik som du men følt liksom at jeg har manglet litt på konsistensen.


#8

Bloppy sa for siden:

Jeg lager den som toffen. Den blir himmelsk god! :nam:


#9

Filifjonka sa for siden:

Jeg lager den også som Toffskij, og det er virkelig mye, mye, mye bedre enn sausevarianten.


#10

Eia sa for siden:

Nesten likt. Jeg putter i en gulrot og kutter ut fløte. Bruker Rørossmør, salt, pepper og litt muskat, og moser fint med stavmikser. Heller i litt av fettet til kjøttet til riktig konsistens. Blir som regel steike god. Senest brukt i går. :nam:


#11

Toffskij sa for siden:

Jeg gleder meg skrekkelig til julemiddagen. :nam:


#12

løve70 sa for siden:

Jeg gjør også som Toffen, men har i en søtpotet også. Det blir veldig godt:)


#13

Erica sa for siden:

Vi bruker kålrot, noen poteter, fett fra pinnekjøttet og salt/pepper.


#14

C.D sa for siden:

Gjør også som Toffskij men jeg har et par tre gulrøtter og poteter oppi i tillegg.


#15

konsulenten sa for siden:

Jeg pleier å dampe kålroten istedet for å koke den, synes smaken blir mindre "utvannet" da. Men det kommer kanskje an på hvor mye vann man koker i. Jeg tåler ikke melkeprotein og dropper derfor fløte, men det blir godt likevel. Jeg har i en klatt klarnet eller fermentert smør og en liten skvett kraft fra pinnekjøttet. Og salt og pepper. Nam!


#16

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg er dypt, dypt uenig.

Lag en enkel hvitsaus på fløte og mel. Du fyller på med fløte litt og litt til du får den tykkelsen du selv ønsker, den bør ikke være for tykk, da blir den vanskelig å få sammen med kålroten. Rør ivrig så det ikke brenner seg. Krydre med salt og pepper.
I Kålroten har du noe klatter smør. Hell over sausen. Mos.

Jeg synes denne stappen balanserer måltidet bedre enn ren kålrotstappe fordi den med hvitsaus blir litt søtere og matcher det salte kjøttet perfekt.


#17

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har aldri smakt hvit saus-varianten, tror jeg. Sikkert god den.
Jeg pleier å lage den med kålrabi, et par gulrøtter og en potet. Litt smør, salt og pepper og kanskje litt melk eller fløte. Men av og til syns jeg den blir litt vassen, jeg vil ha den TYKK og kraftig på smak, vet ikke helt hva jeg gjør feil.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.