Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erstatning for fløte

#1

konsulenten sa for siden:

Har sett litt etter fløteerstatning for melkeallergikere også ramlet jeg over Odense Erlet fløteerstatning som inneholder:

Vann, herdet vegetabilsk fett, E422, E435, E491, E464, E407, E466, E160a, salt og aroma.

Wtf?! :tullerdu: Den inneholder ikke en enerste ting jeg vil kalle "matemne", dette er da ikke egnet til å putte i munnen i det hele tatt! Blir litt skremt og veldig provosert når jeg ser hva for slags erstatninger som tilbys allergikere. Fy og skam! Jeg får holde meg til kokosmelka mi.


#2

arrow sa for siden:

Jeg orker ikke slå opp alle de E-ene. Forhåpentligvis er de to andre vegetabilske "fløtene" bedre (husker ikke hva de heter). Den laktoseredusert fløten er ganske bra.


#3

konsulenten sa for siden:

Jeg synes egentlig soya- og havrealternativet følger hakk i hæl også, og da finnes det vel ikke noe annet? Hva bruker folk, egentlig?

Jeg bløtla mandler i natt som jeg skal lage mandelmelk av, det bør ihvertfall funke til risgrøten.


#4

konsulenten sa for siden:

Skal ikke påstå at det er gift, altså. Men jeg synes ikke stabilisator og emulgator kvalifiserer til "næring". Jeg så forresten en tvilsom ingrediens i farta, karrageenan.


#5

konsulenten sa for siden:

Det er bra det finnes noe slikt, så har ihvertfall de med laktoseintoleranse et alternativ. Men denne er antagelig ikke egnet for dem som reagerer på proteiner i melka.


#6

Input sa for siden:

Vi bruker Visp fra GoGreen. Den inneholder en del rart den også, men jeg tenker "Jaja, det er ikke hver dag". Vi bruker den to ganger i året; til kaken på podens bursdag og til riskrem på julaften. Jeg orker ikke tenke så mye over hva det inneholder når det er noe som skal spises så sjelden.


#7

gullet sa for siden:

Fløten er laktosefritt, ikke redusert, og fungerer akkurat somvanlig fløte.


#8

Erica sa for siden:

Men funker fortsatt ikke for melkeallergikere, som reagerer på proteinet i melka. For laktoseintolerante er den genial.


#9

Lhi-My sa for siden:

Stemmer det. Det hjelper dog ikke for de som ikke tåler melkeprotein. Laktosefri betyr ikke melkefri og melkeproteinallergikere eller -intolerante blir like syke av denne fløten som av vanlig fløte.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har ikke prøvd Erlet, men synes Alpro sin piskefløte er fantastisk og har ikke lest så mye på hva den inneholder. Spiser den uansett ikke ofte, og riskrem på julaften og bløtkake på 17.mai er must.


#11

ingling sa for siden:

Vi bruker Vispi fra GoGreen, har i grunnen ikke lest så veldig nøye på den annet enn for å sjekke at den er ok for ene søsteren min. Det er ikke så ofte vi bruker den, så det tar vi neppe skade av. Er mye e-stoffer her og der.


#12

gullet sa for siden:

Jeg er klar over det, men det er forskjell på redusert og laktosefritt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.