Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Må jeg servere dessert?

#1

Einhyrningur sa for siden:

Jeg kan ikke fordra dessert på julaften og ikke lager vi grøt på formiddagen. Må jeg likevel lage riskrem til dessert eller holder det at de får julekaker til kaffen etterpå?

Og ja, det er bare ett rett svar..


#2

polarjenta sa for siden:

Man MÅ ingenting. VIl du ikke lage dessert så gjør du ikke det. Men det må jo heller ikke være riskrem.;)


#3

Mei sa for siden:

Julaften uten dessert? :tullerdu: (Men det trenger ikke være riskrem nei - det har ikke vi)

(Hilsen hun som har minst tre ulike desserter på julaften - og som gleder seg aller mest til desserten)


#4

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns det må være dessert, men ikke riskrem. Det er altfor mektig etter de fleste julemiddager.


#5

Einhyrningur sa for siden:

Hva annet en riskrem kan jeg servere da? Det burde vel være veldig julete, kjenner jeg gjestene rett.


#6

Kanina sa for siden:

Du ingenting, men selv om du selv ikke liker dessert, kan det jo godt hende at noen av de andre gjestene gjør? Det trenger ikke være så avansert. Vi skal ha is, sammen med den deilige karamellsausen fra hobbyjulekalenderen! En annen mulighet er multekrem (av multesyltetøy hvis du ikke finner frosne multer i butikken), det er veldig kjapt og greit, og veldig julete! Passer dessuten godt sammen med julebkasten.


#7

Mei sa for siden:

Karamellpudding, is, multekrem og krumkaker, fruktsalat, sjokoladefondue, sjokolademousse... eller noe helt annet.



#9

Einhyrningur sa for siden:

Multekrem er jo godt. Må man ha krumkaker da? Har ikke krumkakejern, dessverre.


#10

Bloppy sa for siden:

Siden du får gjester synes jeg du bør ha dessert på julaften ja.
Kjøp ferdig risgrøt fra fjordland, og ferdig saus. Kremen er da en smal sak å blande inn i den ferdige kalde grøten.

Enkelt penkelt!


#11

Martis sa for siden:

Du må ingenting! Og hvis du velger å ha dessert, så trenger det ikke å være så avansert. F.eks is og frukt.


#12

Kanina sa for siden:

Neida, man må ikke ha krumkaker til.


#13

Einhyrningur sa for siden:

Ja, men det smaker guffent! :barnslig:

Nå får jeg kanskje lånt meg et krumkakejern så da går jeg for multekrem og krumkaker, og is med karamellsaus.

Takk for alle tips, selv om jeg ønsket at alle skulle si nei ;)


#14

LittLemen sa for siden:

Du MÅ jo ikke, men det hører liksom med. Selv synes jeg karamellpudding er et bedre, og like julete, valg enn riskrem. :) De som selges frosne i ringform er veldig gode hvis du ikke vil lage selv.


#15

Einhyrningur sa for siden:

Selges dette på alle butikker?


#16

LittLemen sa for siden:

Det vet jeg ikke, men de pleier å ha det på Meny og andre velassorterte butikker i hvertfall. Har sett det på Rema av og til også.


#17

Nenne sa for siden:

Du kan jo kjøpe krumkaker da, hvis du vil slippe å kjøpe jern og lage dem nå.


#18

Sissel sa for siden:

Jeg synes vel at man må ha dessert på julaften. :)


#19

Teofelia sa for siden:

Vi har aldri hatt dessert på julaften. Det er rett og slett ingen av de voksne som orker etter å ha stappet oss med pinnekjøtt, og ungene er mer enn happy med å starte med gavene, så de klarer seg fint uten dessert.

Vi har julekaker til kaffen, samtidig med gavene i stedet.

Og ærlig talt: du er vertinne. Du bestemmer. Så enkelt er det.


#20

Filifjonka sa for siden:

Ja, det er jeg enig i. Du bestemmer hjemme hos deg selv. Men for meg hører det med med en liten dessert, og jeg ville nok tenkt at det muligens gjorde det for noen av gjestene.


#21

Guttemammis sa for siden:

Jeg er ikke kjempeglad i riskrem, men på julaften MÅ jeg ha det.
Det er tradisjon og hører med!:nemlig:

I tillegg har vi gele til barna.


#22

Input sa for siden:

Jeg hadde servert fruktsalat om jeg skulle bestemt på julaften. Vi skal bort, så da får vi heller ta det vi får, som er riskrem.


#23

astrid_d sa for siden:

Ja, jeg hadde blitt kjempeskuffet om jeg ikke fikk dessert på julaften.
Og for meg er riskrem et must.


#24

gullet sa for siden:

Vi spiser sjeldent og aldri dessert, men Far gleder seg hele året til julens riskrem, og han elsker at det står en stor skål i kjøleskapet hele julen(vi lager i flere omganger og fyller opp)!

I år har min venninne med seg riskremen(vi skal til henne og spise grøt i morgen formiddag, og hun kommer hit for å feire jul med oss)til julaften og jeg lager en liten skål med multekrem fordi det er hun så glad i.


#25

Elise sa for siden:

Jeg har kjøpt ferdig-sjokoladepudding med ferdig-vaniljesaus, det blir desserten her i år. Det er jo easypeasy å få til, og godt. :jupp:


#26

Filifjonka sa for siden:

Men hvis en skal feire jul hos andre og det er ting en absolutt MÅ ha, så bør en jo snakke med vertinnen om dette, og tilby seg å ta det med selv. Ellers må en jo regne med å få servert det som er tradisjon hos vertskapet, og det kan jo være veldig mye forskjellig. Vi har aldri hatt riskrem på julaften.


#27

vixen sa for siden:

Fruktsalat med saus av krem og vaniljesaus er jo enkelt og godt. Ikke så mektig heller.


#28

Lhi-My sa for siden:

Jeg får huset fullt av gjester i morgen, men har ikke tenkt å spørre hver enkelt hva de MÅ ha. Jeg bestemmer menyen og gjestene får spise det de får. Det blir riskrem til dessert og kaker til kaffen. Slik er det hos meg.


#29

Acino sa for siden:

Vi bruker ikke dessert julaften. Istedet så avslutter vi kvelden, etter gaveåpning, med delfiakake, julemuffins, lefser osv - og kaaanskje iskake.


#30

liefje sa for siden:

Vi har alltid riskrem eller multekrem eller is (eller ofte alle tre tingene) servert til julekaker sent paa kvelden etter at alle gavene er aapnet. Da smaker det. Rett etter pinnekjöttet er det ingen som har lyst paa dessert.


#31

Chanett sa for siden:

Man bør egentlig ha dessert hver dag.


#32

Skilpadda sa for siden:

Det synes jeg er en litt tøysete innstilling dersom man har takket ja til å spise julemiddag hos noen andre. Å spørre om man kan ta med et bidrag til middagen, som Filifjonka foreslår, er jo en måte å sikre at man får det man vil ha, men egentlig synes jeg man bør være innstilt på å delta i den julemiddagen vertskapet ønsker å servere, ellers får man spise hjemme hos seg selv og heller gå på besøk en annen dag.

Til HI: Jeg synes i alle fall ikke man er forpliktet til å lage og servere riskrem dersom man ikke engang liker det selv! Julekaker og kaffe rett etter middag er fint; om du vil servere multekrem, så kan du jo gjøre det sammen med kakene - det trenger ikke være krumkaker. :)


#33

isola sa for siden:

Jepp. En må ta ansvar selv, for jeg kan jo skjønne om noe blir helt "feil" også. Nå har min og mannens familie såpass like tradisjoner at det egentlig aldri har vært noe tema, men hadde det f.eks vært lutefisk på julaften hos mannens side, så hadde jeg stekt ribbe selv, tror jeg.. Dersom de hadde hatt pinnekjøtt på julaften og ribbe 1. juledag, som er motsatt av hva jeg er vant til, tipper jeg at jeg hadde tatt det som det var. Dessert er en større "greie" der da. Mamma serverer riskremen/multekremen (det varierer fra år til år) sammen med julekakene, til kaffen, og så spiser man det man vil. Svigermor serverer den rett etter middag, ved bordet, ferdig fordelt i skålene.. Det er liksom ikke så aktuelt å ikke spise den da, og jeg er IKKE glad i riskrem.


#34

Hondacrv sa for siden:

Min kropp er laget slik at uansett hvor masse pinnekjøtt som inntas, så må man ha dessert, for den går i en annen mage. Jeg hadde blitt litt forundra og kjent meg litt snurt om jeg ikke fikk dessert på julaften. vi skal ha multekrem. Uten kromkaker, men med småskader og kaffe til.


#35

LittLemen sa for siden:

De fleste ulykker skjer i hjemmet, men det er sjelden jeg hører om planlagte småskader til julemiddagen. :knegg:


#36

Robyn sa for siden:

Akkurat julaften syns jeg man bør servere dessert, selv om det selvsagt er vertskap som bestemmer meny.
Jeg er vokst opp med riskrem etter julemiddagen, men vi har endret dette til fruktsalat de siste årene siden vi syns det passer bedre etter tung julemat.

I morgen skal vi til min søster på tradisjonell ribbe med alt tilbehør, og siden min mann ikke er glad i dette overhode tar vi med pinnekjøtt og kålrabistappe. Det er liksom noe med det at alle bør få noe de liker på julaften.


#37

rine sa for siden:

Riskrem er ganske mye jul for meg altså, men jeg forventer det jo ikke når jeg feirer jul hos andre, bortsett fra hos foreldre som har samme tradisjon. En eller annen form for dessert hadde jeg nok forventet etter en såpass stor/viktig middag, men det ville ikke spilt så stor rolle hvilken. Noen ganger har vi laget til dessertbord etter at vi har pakket ut gavene. Da er det få som har orket dessert rett etter middag og så setter vi fram julekaker, konfekt, fruktsalat m/krem og riskrem m.m. sammen med kaffen. Funker også. :jupp:


#38

TwinFusion sa for siden:

Vi pleide å ha fruktsalat med råkrem til dessert da jeg var barn. Det er juledesserten for meg. Enkelt og godt.:)


#39

Hondacrv sa for siden:

Damned iPad. Litt småkaker fører ofte til litt småskader :knegg:


#40

Blå sa for siden:

Du er vertinne og du bestemmer. Jeg synes ikke at det er nødvendig med dessert. Det er strålende med kaker og konfekt til kaffen.

Vi skal ha sjokolademousse. Men det er fordi vi har lyst på det selv. :D


#41

Joika sa for siden:

Karamellpudding er best.

Det må du ha. :nemlig:


#42

TwinFusion sa for siden:

Men sånn for å svare på spørsmålet, man må ingenting, men tror du gjestene blir glade for dessert er det jo bare å servere noe veldig enkelt.


#43

Xian sa for siden:

Vel talt.

Vi hadde riskrem til dessert på julaften da jeg var liten, men avviklet det for mange år siden, uten at noen, hverken små eller store savnet det. For meg var det en stor lettelse; alle er jo stappmette etter pinnekjøttet, og nokså raskt etter middagen går vi til kaffe og presangåpning, med alt huset har å by på av julegodter. Jeg husker jeg syntes det var ille som barn å endelig å ha fri tilgang på marsipan, kaker, konfekt, og brente mandler, men nesten ikke orke noenting. :knegg:

Vi har diskutert det hjemme her i år, for vi har besøk av mine svigerforeldre for første gang (i julen). De vil muligens bli overrasket over at det ikke er dessert - de er dessuten sunnmøringer, så kanskje jeg må fortelle dem det allerede i kveld, så de er forberedt. :knegg: Men nå er vi hos oss, og da gjør vi det som vi pleier her.

(Det er jo ikke som at jeg elsker å spise tunge middager klokken 13 om formiddagen heller (dog ikke på julaften), men jeg gjør det jo uten å kny når vi er på besøk der.)


#44

nokon sa for siden:

Det må vere riskrem med mandel på julaften! :trasser: Det går fint an å bruke fjordlandgrøt, men det må vere mandel i desserten. (Dette hadde ikkje svigerfamilien skjønt, første år eg feira jul med dei. Kva er poenget med riskrem utan mandel!?)


#45

Madicken sa for siden:

Samme hvilken dessert, men putt en mandel oppi. :nemlig:


#46

isola sa for siden:

Hva er egentlig poenget med riskrem i det hele tatt? Grøt er ikke godt. Krem er ikke godt. Minus og minus blir ikke pluss.


#47

Teofelia sa for siden:

Må og må. Vi spiser risgrøt med mandel til middg på lillejulaften. Jeg holder på å koke den as we speak, faktisk.

Jeg synes det er pussig at så mange har meninger om hva andre skal gjøre i julen. At man synes egne tradisjoner er hellige, er jo helt greit, men det er jo fint få juletradisjoner som er universelle og som man får en mindreverdig jul uten.


#48

Simone sa for siden:

Vi har aldri dessert på julafta. Vi ventar heller eit par timer og så tar vi moltekrem, krumkaker og kransekake til kaffien.


#49

Anuk sa for siden:

Må og må. Jeg synes det er godt med litt avrunding på en tung middag. Fruktsalat synes jeg er best etter ribba. Riskremen sparer vi til en dag det er litt lettere mat.


#50

Einhyrningur sa for siden:

Det ordnet seg helt fint. Jeg og svigermor bytter likt. Hun får hjemmelaget surkål av meg og jeg får riskrem og saus hos henne. Og så kjøper vi karamellpudding. Dette blir nok bra!


#51

ingling sa for siden:

Vi har aldri hatt dessert på julaften, ikke svigerfamilien heller. Vi spiser oss stappings på julemiddagen, så rydder vi unna og setter i gang med gaveåpning, og underveis der tar vi en pause og lager kaffe og setter frem kaker, multekrem og denslags som vi spiser mens vi åpner flere gaver. Jeg har ikke lyst på dessert rett etter middagen, så det passer meg veldig fint. Riskrem har vi aldri brukt, bortsett fra de årene jeg var sammen med en danske som gjerne ville ha det. Vi har risengrynsgrøt julaften formiddag, i år tror jeg ikke vi putter noen mandel i den heller, vesla er for liten til å skjønne at hun ikke skal svelge den eller noe.


#52

Nasse sa for siden:

Man må ikke ha dessert på julaften, hvis en ikke vil. Du er vertinne. Du bestemmer.



#54

Nelly Nickers sa for siden:

Det gjør vi også - er vel dessert det?


#55

Xian sa for siden:

Vi har visst like tradisjoner; her spiser vi også julegrøt lille julaften, til manges bestyrtelse. (Og i år fikk jeg mandelen! :D )

Er ellers enig med Skilpadda i at er man invitert bort, får man nesten være innstilt på å spise den middagen vertskapet serverer. Og jeg blir lattermild av voksne mennesker som får sammenbrudd ved tanken på å spise noe annet enn de er vant til på julaften.

Her hadde vi en liten episode der svigermor fikk nyss om at vi ikke hadde kjøpt inn surkål til pinnekjøttet, kun rødkål. (I tillegg kålrabistappe, naturligvis.) Det ble det gjort et nummer ut av, hun skulle gjerne betale for den (! en pakke koster vel en femmer), men det måtte vi ha. Et enkelt ønske å etterkomme, men jeg fniste litt inni meg altså.

:nemlig:


#56

trøtt sa for siden:

Jeg hadde nok syns det var litt "rart" uten dessert på julaften, men jeg forventer ingenting når jeg skal på middag hos andre. Her hjemme er det utenkelig med en julaften uten riskrem. Vi har som regel en dessert til ved siden av riskremen siden noen ikke er så glad i det.


#57

celebelen sa for siden:

Hos oss hører dessert med til julemiddagen, men det er veldig sjelden riskrem. Fruktsalat er vel det vi har oftest, det er godt med noe lett og friskt etter tung middag.

Men som andre har sagt - det er vertinnen og kokken som bestemmer. :)


#58

IzziCreo sa for siden:

Vi har alltid moltekrem, men sjelden med krumkaker til. De kommer til teen :jupp: Moltekrem er best bar :nemlig: Kjenner jeg gleder meg allerede :hyper:

Vet mange bruker riskrem, men jeg tror jeg kan telle på en hånd de gangene jeg har spist det... Og det hadde vært uaktuelt å servere det på selveste julaften i dette hjemmet. Heller is da, hvis vi mot formodning ikke hadde funnet molter :nemlig:


#59

Teflona sa for siden:

Vi har sluttet med dessert rett etter pinnekjøttet, har heller pavola og andre kaker litt senere på kvelden, selv om vi strengt tatt ikke orker da, heller. Før hadde jeg alltid moltekrem og krumkaker til dessert. I år har jeg ikke laget krumkaker, engang. :sukk:


#60

Simone sa for siden:

Eg kallar det ikkje dessert når det blir servert minst to timar etter middagen er ferdigspist. Men moltekrem kan godt serverast som dessert rett etter middagen også.


#61

Mei sa for siden:

For meg er det ikke noe enten eller når det kommer til dessert etter middagen, snop til gavene og kaker til kaffen. :hehehe:


#62

Acsa sa for siden:

Vi har fruktsalat, og jeg synes det er veldig godt med en avslutning og noe friskt etter ribba. Jeg hadde syntes det var litt "feil" å ikke avslutte måltidet med litt dessert.

(Men lettvint er det nå ikke, det tar jo en halv evighet å lage god småskåret fruktsalat til 8-12 mennesker. Hos oss er det moren min sitt bidrag, jeg eller svigermor steker ribba.)


#63

Chanett sa for siden:

Vår dessert er etter pakkene og likefullt dessert.


#64

nokon sa for siden:

:humre: Akkurat det eg meinte!


#65

Einhyrningur sa for siden:

Men vi driver ikke på med mandel! Et sted går grensen! :snurt:


#66

nokon sa for siden:

Det er jo ingen grunn til å spise dessert på julaften, viss ein ikkje skal leite etter mandla, vel. :snurt:


#67

polarjenta sa for siden:

Joda, man har da vel gjort det når man har spist julegrøt.


#68

Nelly Nickers sa for siden:

Ah, i så fall synes jeg ikke dessert er nødvendig. Rett etter maten, altså. Jeg foretrekker å innta noe søtt (gjerne "typisk" dessertaktig som mousse, pudding, fruktsalat) etter middagen, men det kan gjerne gå en times tid + bytte bord. Dessert er best i sofaen. Ellers så er jeg selvsagt enig i at man tar skikken dit man kommer, sånn må det jo alltid være. De fleste voksne mennesker klager da ikke på serveringa når de er bortbedt.

Håper dere får en god jul!


#69

Pebbles sa for siden:

Jeg ville ikke forberedt mange forskjellige varianter av alt for å sikre at alle får akkurat det de vil, men "vi gjør som vi vil i vårt hus" blir helt i den andre enden igjen? Om jeg ikke selv ville ha dessert, men visste at gjestene ville bli veldig glade for det, så hadde jeg laget en dessert. Velge noe lettvint (is og bær), la være å forsyne seg så veldig selv og glade gjester på julaften - vinn-vinn-situasjon, tre ting på én gang & alt det der!


#70

OlleVia sa for siden:

Vi pleier å ha is til dessert som spises i sofaen med kaffe og gaveåpning. I år blir det derimot riskrem, teste noe nytt. Hehehehe.... ;)


#71

Candy Darling sa for siden:

Vi har alltid hatt riskrem, og det er aldri noen som orker. Jeje.


#72

nokon sa for siden:

Hos oss spis alle til mandla er lokalisert. Så gir vi oss. Endå ein god grunn til å ha mandel i.


#73

Charlie sa for siden:

Må ha dessert på julaften. Hvis det ikke er blir jeg ikke sint. Bare veldig, veldig skuffet :sukk:

Og mandel. Absolutt. Uansett. Om vi så sprekker :ja:


#74

Input sa for siden:

Jeg vet ikke helt om jeg ser på det som en god ting å spise masse etter at man egentlig ikke orker, men... :knegg:


#75

Candy Darling sa for siden:

Her ligger risgrøtrestene fremdeles i kjøleskapet, uten krem. Ingen orket i år heller.


#76

polarjenta sa for siden:

Det gidder jeg ikke. Jeg hadde uansett spist en liten porsjon og ferdig med det. Så viktig er ikke den mandelen.


#77

Polyanna sa for siden:

Jeg syns dessert hører med, både for tradisjonens del og fordi det rent fordøyelsesmessig er fint å avslutte et tungt, fett og salt måltid med noe søtt. Det er derfor vi har fått dessertmage*. :nemlig:

Hos svigers spiser de aldri dessert, men venter litt og tar heller et større kakebord etter en stund. For meg er ikke kake dessert (altfor tungt) og jeg savnet veldig dessert de årene vi feiret jul der.

  • Det er faktisk sant. Kroppen vil gjerne avslutte et måltid med litt søtt, for fordøyelsens skyld, og har derfor utstyrt oss med dessertmage: når magesekken er full så vil den utvide seg bittelitt om vi spiser noe søtt, for å få plass til dette. Dessertmage finnes faktisk.

#78

Filifjonka sa for siden:

Vi har som vanlig spist fruktsalat etter ribba, helt perfekt dessert etter en kraftig middag. Og jeg er enig med Polyanna når det gjelder dessertmagen. :)


#79

Gaia sa for siden:

Ikke orke dessert?! Her har alle spist ribbe og pinnekjøtt med alt tilbehør, julekaker og så to porsjoner riskrem med rød saus. :mett: (For øvrig syns jeg det er vertskapet som bestemmer menyen.)


#80

Einhyrningur sa for siden:

Ingen orket dessert etter middagen, men vi spiste riskrem og karamellpudding etter en stund. Passet godt med noe søtt i pakkeåpningen.


#81

Polyanna sa for siden:

Riskrem er vel i tyngste laget etter fet mat (fett på fett), men karamellpudding eller fruktsalat er søtere og med mindre fett, og jeg syns det funker bedre.


#82

nokon sa for siden:

Ikkje til kvardags, men på julaften er det det.

Det høyrer liksom med.

Dessutan fekk eg mandla i år. :tøff: Det var verdt all riskremen.


#83

polarjenta sa for siden:

Jo selvsagt hører det med, om det er det man er vant til.:) Jeg er ikke det, men jeg regner med at jeg ville gjort det samme som jeg gjør når vi har julegrøt, spiser til jeg ikke orker mer, mandel eller ikke mandel.:knegg:


#84

Husfruen sa for siden:

Vi pleier ikke ha dessert på julaften. Vi hadde det før, men det blir for masse. Vi har heller dessert 1.juledag. Da har vi lutefisk og det er så mye lettere enn den ribba, så da er dessert greit.

Vi feirer nå hjemme hos oss selv, og har sjelden gjester til middag, men det har hendt seg. Ingen klager over manglende dessert.
Jeg er oppvokst med dessert på julaften, men har ingen problemer med å gjøre endringer der.


#85

Candy Darling sa for siden:

Det er ikke mangel på søtt som er problemet her, selv uten dessert. :hehehe:


#86

Toffskij sa for siden:

Riskrem er jo ikke noe godt. Hvis man har god dessert til julemiddagen, orker man den uten problemer. :jupp: :karamellpuddingjunkie:



#88

Bluen sa for siden:

Jeg synes ribbe er døll mat, men ville jo ikke ha unnlatt å servere det på julaften av den grunn. Synes det er en rar tanke å skulle droppe desserten bare fordi en ikke liker det selv.


#89

Input sa for siden:

Skal man ikke servere mat man liker altså? Jeg kommer aldri i verden til å servere ribbe om det er jeg som skal være vert på julaften, er folk helt avhengige av det får de feire jula hjemme hos seg selv. Og jeg må innrømme jeg hadde synes det var innmari trist om de inviterte valgte bort hyggelig samvær og julekos fordi de ikke fikk ribbe altså.


#90

Bluen sa for siden:

ikke på julaften, nei. :knegg: jeg er ikke glad i noen former for tradisjonell julemat (og ribbe er det minste ondet), men følger jo selvfølgelig tradisjonen og de andres ønsker akkurat den dagen. Og ja, jeg vil alltid servere dessert til gjester ved en såpass formell anledning.


#91

GinaK sa for siden:

Må ha dessert på julaften, synes jeg. Vi har innimellom, som i år, fruktsalat og is. Det er friskt og man får alltids plass til litt..
Nå får jeg alltid plass til god dessert da. Det går mest i karamellpudding på julaften her.

Tidligere år hadde vi riskrem. Da ble vi mette, gitt.


#92

liefje sa for siden:

Vi har enda ikke orket dessert denne julen. Ikke har vi spist noe saerlig sött eller smaakaker, heller. Til gjengjeld har vi hatt forrett baade 1. og 2. dag.


#93

Input sa for siden:

Jeg er ikke grei nok til å følge andres ønsker og tradisjoner bare fordi det er julaften, jeg gidder ikke bruke masse penger og tid på å servere mat jeg ikke liker selv, uavhengig av hvilken dag det er.


#94

Teofelia sa for siden:

Jeg synes også ribbe er dølt, så det har vi ikke på julaften.

Og når 20 års erfaring viser at ingen i familien har lyst på dessert etter julemiddagen, så serverer jeg ikke det, selv om flertallet på internett synes at jeg er kjip som ikke gjør det.


#95

Elise sa for siden:

Det er det vel ingen som har sagt? Det som sies er at det er litt kjipt når man vet at gjestene ønsker og har lyst på dessert. Det er en ganske annen ting. :nemlig:


#96

Filifjonka sa for siden:

Hvis ingen i familien har lyst på dessert så er det jo ikke noe poeng å ha det. Hvis jeg skulle hatt gjester på julaften, som jeg ikke visste noe om dessertvanene til, så ville jeg servert en eller annen dessert likevel siden det er et festmåltid og mange syns dessert hører med.

Og ribbe er virkelig ikke døllt, så det så. Veirkro/hotelljulebordsribbe og posesurkål er definitivt døllt, men ikke en ordentlig julemiddagribbe med alt deilig tilbehør.


#97

Bluen sa for siden:

:jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.