Bomull sa for siden:
Jeg har aldri laget riskrem før og har veldig lyst på tips til en god, luftig krem jeg kan servere etter julemiddagen i morgen. Noen?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Bomull sa for siden:
Jeg har aldri laget riskrem før og har veldig lyst på tips til en god, luftig krem jeg kan servere etter julemiddagen i morgen. Noen?
konsulenten sa for siden:
Her er min variant, og den er supergod om jeg skal si det selv:
Jeg koker risengrynsgrøt med en vaniljestang i, skrap ut frøene. Jeg pleier alltid å koke grøt til 4 personer (i følge oppskriften på pakka), men så får ungene alltid litt av grøten så jeg antar mengden som går til riskrem er til ca 2-3 personer. Grøten må avkjøles (jeg lager den gjerne kvelden før og lar den stå i kjøleskapet over natten).
Riskrem:
3 dl fløte
2 ss sukker
kald risgrøt
1/2 boks creme fraiche
Pisk bløt krem av 3 dl fløte og sukker, sett til side. Den kalde grøten piskes opp med 1/2 boks creme fraiche. Vend inn kremen til slutt. Sett kaldt til den skal fortæres. Det gjør seg veldig med litt syrlig creme fraiche i, synes jeg.
Kirsebærsaus:
1 dl vann
150 g sukker
0,5 dl sherry (kan sløyfes)
400 g frosne kirsebær
1/2 sitron (kan sløyfes)
Kok opp vann, sukker og evt. sherry. La koke til sukkeret har løst seg. Ta kjelen av plata og la kirsebærene tine i sukkerlaken. Ha i saften av 1/2 sitron om du vil (jeg synes det blir friskt og godt, men det er godt uten også). Mos sausen med stavmikser eller i kjøkkenmaskin og sil den gjennom en melsikt. Tilsett evt. melis om den ikke er søt nok.
Server riskremen kald med lunken kirsebærsaus og et dryss mandelflak på toppen.
Filifjonka sa for siden:
Jeg lager også kirsebærsaus (med portvin) og har hakkede mandler på toppen. :nam: Bruker ikke oppskrift til riskremen, men det hørtes ikke dumt ut med Creme Fraiche i.
Robyn sa for siden:
Fjordland grøt blandes med pisket krem med litt vaniljesukker og vanlig sukker. Det enkle er ofte det beste. :knegg:
Filifjonka sa for siden:
Jeg bruker også litt frø fra vaniljestang.
arrow sa for siden:
Min mor bruker eggekrem (tykk vaniljesaus) i tillegg til pisket krem og grøtris, den er veldig god. Man kan fjuske litt og bruke Tines vaniljekrem, men det er jo ikke helt som hjemmelaget med fløte/melk og eggeplommer.
amylin sa for siden:
Jeg bruker pisket krem til den er passe, men har i frø fra vaniljestang og melis oppi kremen for å få smak. Jeg bruker ikke kirsebærsaus, men derimot tar jeg frosne jordbær fra i sommer og lager en saus av det.
Lhi-My sa for siden:
Riskrem er enkelt og det blir stort sett supergodt så lenge du holder deg langt unna mandelessens! :skremt: Jeg fikk servert riskrem på en juletilstelning forrige uke og den smakte nesten bare mandelessens og det er virkelig, virkelig bare ekkelt.
Jeg bruker grøt, pisket krem, litt vaniljesukker (ordentlig, ikke vanilin) og sukker eller melis. Jeg lager saus av fryste bær, enten jordbær, bringebær eller en blanding.
Robyn sa for siden:
Viktig. Kommer aldri til å glemme skuffelsen første gang jeg smakte svigermors riskrem. :skuffet:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.