Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg trenger en ny stekepanne - kan du anbefale en?

#1

Pelen sa for siden:

Vi har kjøpt induksjonstopp og dermed trenger vi ny stekepanne. Jeg syns det finnes mange dårlige der teflonet (eller lignende) løsner etter en tid til tross for at vi kun bruker plast- eller treredskap.

Noen som har Eva Trio?
Noen annen stekepanne du kan anbefale?


#2

Erica sa for siden:

Serien Woll har veldig gode stekepanner, sautepanner og gryter/kasseroller. De har slippbelegg av typen som tåler metall. 5 år garanti på belegg og 20 år på resten.

De er dyre, men utrolig gode! (jeg har sautepanne, koster vel 11-1200 kr med lokk)


#3

Pelen sa for siden:

Vi har faktisk en slik på hytta, om jeg bytter ut den, mot den jeg ikke kan bruker her hjemme så slipper jeg å kjøpe :danse: Jeg trodde av en eller annen grunn at ikke den gikk på induksjon heller. Takk!

#4

Tallulah sa for siden:

Jeg er veldig glad i Le Creuset. De er i støpejern, det funker vel på induksjon.


#5

Pelen sa for siden:

Bare de ikke riper induksjonen så går det vel bra, tror jeg.

Hvor får man fatt i dem?


#6

Tallulah sa for siden:

Hm, litt rundt om kring. Jeg har kjøpt mine på Glasmagasinet og på Rafens.

Det som er fint er at man kan få dem i masse forskjellige farger. Mine er i rød-oransj. Jeg har en helt svart støpejernspanne som er fantastisk god, en stor panne med slippbelegg, trehåndtak og rød emalje, og en emaljert hjertegryte sambo og jeg fikk av foreldrene hans når vi flyttet sammen. :hjerter:


#7

Ru sa for siden:

Vi har fra Tefal.


#8

daffy sa for siden:

Scanpan er genialt, den får du på Glassmagasinet for eksempel. Den har titanbelegg, og har en kjempepraktisk funksjon i at du med et enkelt trykk tar av håndtaket og kan bruke pannen i stekovnen.

Veldig praktisk når du f.eks steker kyllingfileter, fisk og kjøtt. Da bruner du kjøttstykket i pannen så det får fin stekeskorpe, for så å dytte pannen inn i stekovnen og ettersteke. Resultatet er mye saftigere kjøtt, uten at det blir mer oppvask!

Den er også svært solid, og slår seg ikke i bunnen selv om den eksponeres for stor varmeveksling.

Av de andre pannene som er nevnt, så sikler jeg også på Le Creuset. Men jeg ville ikke hatt det som den daglige stekepannen. Til det er den altfor (bly)tung syns jeg.

Eva Trios stekepanner tror jeg ikke jeg ville valgt. Av en eller annen grunn har de valgt å ha teflon og ikke titanbelegg i dem. Titan er jo mye mer solid og holdbart, og jeg syns det er et merkelig valg av et ellers supert merke. Stål og slipp beleggrytene til Eva Trio er jeg derimot strålende fornøyd med!


#9

Pelen sa for siden:

Det var jeg ikke klar over!

Takk for veldig flott info så langt!


#10

meisje sa for siden:

Jeg må innrømme etter å ha flere forskjellige panner med belegg av både dyr og billig kvalitet har jeg kommet til følgende konklusjon. De varer like kort alle sammen, så derfor kjøper jeg panner fra 365+ serien til IKEA og bytter ut etter et år eller 2 med nye av samme type.



#12

Che sa for siden:

Er veldig dårlig på navn, men slår et slag for titanbelegg. Vi har en panne som høres ut som Daffys - kjempemessig!


#13

Miss Norway sa for siden:

Signerer. Har hatt MANGE fancy dyre titanbelagte panner, med garantier herfra til evigheten, men flasser gjør de okke som. Så jeg bare gav opp og kjøpte IKEA sist, og den har vært veldig bra så langt.

#14

Martis sa for siden:

Jeg har greid å ødelegge 2 Scanpan , begge gangene var betjeningen på Jernia like overasket, for dette skal jo ikke gå ann :rolleyes: Nå har vi enda en Scanpan, men den vi bruker mest er en Ikea teflon panne.

Jeg ønsker meg en god jernpanne, så jeg tror jeg må sjekke ut Le Creuset pannene.


#15

Señora sa for siden:

Gastrolux sine er IKKE for induksjonstopper,

men en kjøkkentingforhandler her i byen slår et slag for Gastrogus. De er tilpasset induksjonstopper, samtidig som de har slippbelegg som skal tåle veldig mye.


#16

Tallulah sa for siden:

Åh, de anbefaler jeg virkelig! Støpejernspanna uten slippbelegg er den vi bruker mest. Lett å holde ren, lett å steke i og ingenting setter seg fast.


#17

Erica sa for siden:

Jeg har også greid å ødelegge en scanpan. Hva jeg gjorde galt vet jeg ikke, for jeg har ikke ødelagt andre panner.

Forøvrig kan jeg anbefale serien fra Invite med titanbelegg. Det er kjempegode kasseroller og stekepanner, og de koster ikke skjorta heller.


#18

Billa sa for siden:

Må bare abonnere!


#19

petra sa for siden:

Den har vi også og det er den beste stekepannen vi har hatt hittil!!!


#20

Senna sa for siden:

Vi også. Har også en fra Tefal som jeg er fornøyd med.


#21

Ru sa for siden:

Vi har forøvrig en jernstekepanne fra Ikea. Den har jeg hatt siden hybel-dagene og den er like god enda.


#22

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har en klassisk jernstekepanne fra Høyang med trehåndtak. Ypperlig, så lenge man ikke ikke ikke vasker den i såpe og husker å "mate" den med litt olje innimellom.


#23

helga sa for siden:

Jeg har hatt panner fra InVita med titanbelegg i tre år, og nå flasser belegget. I butikken påstår de at garantien bare er to år. Jeg finner ikke garantibeviset, som jeg mener var på fem eller ti år, kvitteringen har jeg. Noen som vet noe om garantitiden? Ganske ergerlig, det var dyre panner.


#24

Ine sa for siden:

Veldig fornøyd med jamie Oliver jeg også.

Forøvrig er jeg ikke førnøyd med Tefal kasseroller.


#25

m^2 sa for siden:

Har en fra Jamie Oliver som jeg er superfornøyd med :jupp:
I tillegg har jeg en jernstekepanne fra tidenes morgen som er gjennommettet med fett og er kjempefin til mye.


#26

Wix sa for siden:

Blir ikke de gamle jernstekepannene veldig ekle? Mamma har en slik og er veldig glad i den men jeg syns det er ekkelt med gammelt fett på pannekakene mine for eksempel... :o

Jeg aner ikke hva vi har akkurat nå, men heller også til konklusjonen om at belegget forsvinner etterhvert uansett så det er likegreit med billigere korttidsstekepanner.


#27

Amic@ sa for siden:

Ett lite tips når det gjelder støpejern og induksjon så bruker jeg å ha vanlig kjøkkenpapir mellom komfyr og gryte. Setter da kun på 8 og ikke 9 (som er maksinnstilling på plata). Da slipper man eventuelle riper og det brenner seg ikke fast...


#28

~TM~ sa for siden:

Denne tråden er jo over to år gammel... :undrer:


#29

Tallulah sa for siden:

Jeg vasker over min med zalo jeg, uten at det tørker den ut.


#30

Pelen sa for siden:

Ja, nå trenger jeg definitivt ikke en ny stekpanne. :knegg:

#31

daffy sa for siden:

15 år etter. Hvilken type stekepanne sverger dere til nå? Jeg tenkte å teste Hexclad. Høres for godt ut til å være sant. Skal være non stick effekt uten at det er med belegg, og samtidig kan man bruke stålredskaper i og stekepannene kan vaskes i oppvaskmaskinen.


#32

Strå sa for siden:

Jeg har hatt teflonpanner, stålpanner og jernpanner. Jeg sverger til støpejern. Samme for gryter. Ja, de må rengjøres*, men de varer i generasjoner. Den største stekepanna var opprinnelig Heltens mormor sin

*) Varmt vann og god kost, kanskje såpe, avhengig av situasjonen. Ulempen er for ymse allergikere, da bruker jeg stål som har vært gjennom oppvaskmaskinen.


#33

Strå sa for siden:

Panneklask altså. Jeg så ikke hvor gammel tråden var og svarte overhode ikke til daffy.


#34

daffy sa for siden:

Syns du svarte klassisk og godt jeg.:) Støpejern er sikkert like bra (og tungt) nå som for 15 år siden.


#35

Katta sa for siden:

Tja. Jeg har panner fra LeCreuset. De er tunge og kan ikke vaskes i oppvaskmaskin. Knallgode og varer lenge hvis man behandler dem med litt kjærlighet. (Som blant annet innebærer null zalo). Så har jeg noen små slippbelegg-panner som ungene liker og som er gode til omeletter. Just nå har vi scanpan (de var solid på tilbud), før det hadde vi obh nordica, før det hadde vi IKEA. Der vet jeg helt ærlig ikke om jeg merker så stor kvalitetsforskjell. De dør etterhvert uansett pris og kvalitet. De vi har nå er gode, men det var de andre også inntil en av ungene glemte dem med for høy varme.


#36

Strå sa for siden:

Du er nå grei da.



#38

Tallulah sa for siden:

Mine støpjernspanner fra le creuset lever fortsatt, og kan fint vaskes med zalo. Det er en myte at man ikke skal vaske dem med såpe. Den største med et slags slipp-belegg som slett ikke slipper er jeg fortsatt ikke helt venn med, men den lille klassiske brukes stadig.

I hverdagen bruker jeg riktignok oftest to teflonpanner med utskiftbart håndtak. Jeg mumler til meg selv hver gang, for det er jo bruk og kast.


#39

Luftslottet sa for siden:

Alle her foretrekker den desidert billigste stekepanna vi har:
www.ikea.com/no/no/p/sensuell-stekepanne-rustfritt-stal-gra-60324544/

Nå også på tilbud. Vi har hatt vår i snart fire år og den er like fin.

Teflon har vi slutta med, både av hensyn til miljøet, fordi det setter seg fast ting i den uansett og fordi det er bruk og kast. Mann og barn syns støpejernspanna er for tung å løfte på og at de har litt lite kontroll i den.


#40

My sa for siden:

Noen som har panne i karbonstål? Jeg vurderer å skaffe det.


#41

Tjorven sa for siden:

Jeg sverger fremdeles til Woll når det kommer til stekepanner. Jeg synes de lever veldig mye lenger enn alle andre, og er gode å bruke. Vi vasker dem ikke i oppvaskmaskin, men med slippbelegget, så går det veldig fort å rengjøre med zalo.

Når vi steker biff sverger vi dog til den gamle støpejernspanna jeg arvet etter bestefar i 1995 (og da hadde han brukt den i et par tiår allerede, så jeg tror nok at den, i likhet med meg, nærmer seg 50 år). Den vasker vi ikke med zalo. Den bare kokes ut med vann, og smøres med fett.


#42

Floksa sa for siden:

Jeg bruker bare jernpanner. Alle kjøpt på loppemarked faktisk.
Trengte litt tilvenning men nå er største utfordringen at de er så tunge og jeg har en ødelagt skulder.


#43

Katinka sa for siden:

Vi fikk i julegave. Hadde ikke ønska oss det.
Vi DIGGER den!
Den blir jo stygg og brun ved bruk, men det skal den.
Synes alt vi hiver oppi den blir så flott stekt.


#44

My sa for siden:

Hva slags merke er det?


#46

GinaK sa for siden:

Vi har hatt mye drit oppigjennom som det setter seg fast i så kjøpte 2 stk ikea 365+ og de har vært helt fantastiske så har ikke trengt å bytte de ut på årevis.


#47

Fluke sa for siden:

Vi har denne fra Woll og elsker den. Den er dyp da, men jeg syns det er en fordel til det vi bruker den til. Har egen, flat, stekepanne til pannekaker.


#48

Charlie sa for siden:

Leste et intervju med en av disse stjernekokkene for noen år siden. Han sa at stekepanne var en bruksgjenstand som man bare kunne bruke opp og bytte og like gjerne kjøpe noe billig som IKEA. :blånn: Føltes litt nedtur da fordi man hadde «investert» men nå bruker vi IKEA.


#49

Che sa for siden:

Vi har steikepanne og en aluminiumspanne fra Woll. Vi fikk den i julegave, så har ikke hatt den så lenge, men den er virkelig god. Den er innmari dyr - og jeg tør ikke håpe på at den holder seg i all evighet, men håper den varer lenger enn tefal sine panner da.

  • Hos oss er stekepanner forbruksvare

#50

Pelen sa for siden:

Vi har Woll, en jernpanne fra Le Creuset og en i stål fra Kitchen Aid. Endelig føler jeg at vi har kommet i mål. Vi prøver å bruke jern- og stålpannen så mye som mulig og det brenner sjelden fast.


#51

Ru sa for siden:

Jeg har fortsatt Tefal, men de har blitt byttet ut. (Har Ingenio med avtagbart håndtak).
Min venninnen kokken kjører jernstekepannen sin i ovnen med pyrolyse, og så oljer hun den bare etterpå. (Skrur av håndtaket først, så klart.)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.