Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan man lage sursild av spekesild-fileter?

#1

Miss Norway sa for siden:

Kort resymert: feilkjøp, alt annet innkjøpt, i fjellheimen.

Lost cause?


#2

Tangina sa for siden:

Det går helt fint. :jupp:


#3

Toffskij sa for siden:

Selvsagt, det er da det man lager sursild av?


#4

Pingis sa for siden:

:nemlig:


#5

Skilpadda sa for siden:

Det skal være spekesild. :jupp:


#6

Tangina sa for siden:

Jeg har i hvert fall aldri laget av noe annet.


#7

Bloppy sa for siden:

Tror ikke helt jeg skjønner spørsmålet jeg.
Er det ikke det man lager det av da?


#8

Martis sa for siden:

Du må vanne ut spekesilden, over natten (minst) og deretter koke lake med vann, sukker, eddik og sursildkrydder. Silden bør ligge i denne laken (sammen med løk) i minst et døgn før konsum, for at smaken setter seg.

Sursildkrydder er en pakke på butikken, hvis du ikke har denne så fant jeg denne oppskriften på internettet...

Ingredienser
6 saltsildfileter, gjerne kryddersild
2 løk i ringer

Lake:
1 dl 7% eddik
2 dl vann
3/4 dl sukker
2 laurbærblad
10 hele pepper

Fremgangsmåte
Vann ut sildefiletene ca. 30 minutter og tørk dem godt. Skjær dem på skrå i ca 2 cm brede biter. Skjær løk i tynne ringer, og legg løk og sild lagvis på glass eller i krukke. Lag en lake med eddik, vann og sukker. Rør til sukkeret er oppløst, eller kok opp laken og avkjøl den. Tilsett laurbærblad og pepper. Hell laken over silden og la den stå kjølig et døgn før bruk. Hvis du ønsker mer kryddersmak på silden, kan du tilsette 1 ts hele sennepsfrø, 5 nellik og 4 allehånde, eller bruke ferdige poser med sursildkrydder


#9

Tangina sa for siden:

Noen spekesildfileter kommer ferdg utvannet - det gjorde den jeg brukte i år.


#10

gnuri sa for siden:

Denne må jeg abbonere på. Har lyst til å prøve det ut i løpet av romjulen. :nam:


#11

Miss Norway sa for siden:

:lykkelig: Jeg fikk en oppskrift av en venninne med en spesifisert type, og sa jeg SMSet henne ble hun helt bestyrtet og da fikk jeg panikk. Nå skal det vannes ut!


#12

Pingis sa for siden:

Jeg vanner ikke ut spekesilda heller, jeg. Det går bra likevel.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.