Siden det er to timer til julemiddagen er det sikkert på tide og tenke på hva slags drikke vi skal ha til middagen. :sparke: Vi skal ha kalkun, waldorfsalat, ovnsbakte poteter og sjysaus.
Jeg tenkte rødvin, men det finnes kanskje vin som er mer egnet? Jeg har et allsidig utvalg, jeg forstår meg bare så dårlig på det. :knegg: Og om vi skal ha rødvin, hva slags rødvin passer best til fugl?
FP-erne har sikkert ikke bedre ting å gjøre enn å svare på sånt akkurat nå. :jupp:
Champagne with the bird! :knegg: (Det funker det, altså.) Hvis du skal ha rødvin, bør den være ganske lett (barbera? chianti? valpolicella? pinot noir?), men det kan jo hende waldorfsalaten tar litt kverken på den. Av hvitvin tipper jeg riesling (tørr eller med litt restsødme) er det som har størst sjans til å overleve waldorfen, eller så er jo chardonnay en klassiker til fugl-og-melkefett.
Og klart jeg har tid: pinnekjøttet damper seg selv, ungene bygger det digre legosettet jeg viselig lot dem åpne etter grøtspisingen, og jeg vegeterer og ser på svenskedonald. Julebliss!
Det ble en chianti. Den er god i seg selv, og var ikke verst til maten heller, selv om jeg innser nå at waldorfsalat ikke er det enkleste og finne vin til. :knegg: