Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan man lage rød saus av solbærsirup?

#1

Teofelia sa for siden:

Jeg skal lage riskrem til dessert i dag, men har glemt å kjøpe inn til rød saus. Jeg har solbærsirup i skapet og bringebærsyltetøy i fryseren. Kommer jeg noen vei med noe av det?

Hjelp!


#2

Toffskij sa for siden:

Jeg tror jeg ville gått for bringebærsyltetøy – silt det og evt. tynnet det med vann til ønsket konsistens. Solbær smaker så veldig … solbær.


#3

Hjertensfryd sa for siden:

Ja, seier mannen. 1 del syltetøy, 1 del vatn og ein del saft. Og så kjørast samane med stavmiksar. Du får litt solbærsmak på sausen, men det skal vist vera innmari godt.


#4

Inagh sa for siden:

Jeg mener vi brukte solbærsirup et år, og at sausen ble god.


#5

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns solbær smaker veldig godt, så jeg tror det vil gå an. Blanding også.


#6

Teofelia sa for siden:

Hvordan går jeg frem med syltetøyet, tro? Siler det, vanner det ut, koker det og jevner med maizena, eller noe slikt? Sukker skulle vel være overflødig?


#7

Teofelia sa for siden:

Det høres ut til å være verdt et forsøk.


#8

Filifjonka sa for siden:

Jeg ville blandet syltetøy og saft og hatt i litt vann og silt det, og så jevnet med potetmel. Sukker trenger du helt sikkert ikke, for begge deler er jo sukret fra før.


#9

Unicorn sa for siden:

Mannen lager av solbærsirup, og den blir veldig god! 4 dl saft, 6 dl vann, 2 ss potetmel blandet i litt vann.


#10

Robyn sa for siden:

Solbær? :skremt:

Jeg så at Wenche på God Morgen Norge lagde bringebær-coulis til riskrem.


#11

trøtt sa for siden:

Jeg pleier å ta frosne jordbær, litt vann og litt solbærsirup og kjørere det i kjøkkenmaskinen. Regner med at det går veldig fint å bytte ut jordbærene med bringebærsyltetøy.


#12

Bluen sa for siden:

Ikke sant! :skremt:


#13

Toffskij sa for siden:

Om du siler syltetøy, blir det jo nærmest coulis, og bringebærcoulis er jo godt. Jeg er ikke så glad i jevnet rød saus, jeg da.


#14

Sokk sa for siden:

Jeg synes solbær er godt og skulle ile til for å si at det går bra, men jeg skjønner at det er delte meninger om det. :humre: Jeg har små bokser hjemmelaget ripssaft i fryseren hvis du vil ha, men da må du hente den selv! :jupp:


#15

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns også det er bedre med saus som ikke er jevnet, bare kjørt i blender, men jeg vet ikke om det går å lage av saft og syltetøy.


#16

Benzo sa for siden:

Vi bruker alltid solbærsirup og det blir den beste sausen. :nemlig:


#17

Teofelia sa for siden:

Jeg kan rapportere om at en boks hjemmelaget bringebærsyltetøy, blandet ut med vann og ett glass utblandet solbærsaft (ikke mye saft), ble supergodt. Jeg kjørte blandingen en god runde med stavmikser og silte den. Det ble skikkelig syrlig-friskt og veldig godt sammen med riskremen.

Takk for tips, alle sammen. :nam:


#18

Hyacinth sa for siden:

Det pleier vi å ha.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.