Toffskij sa for siden:
Har du drukket vin til julematen i år? Hva fungerte, og hva fungerte ikke? Her kan vi slå opp neste år, vet dere!
Mitt bidrag:
Roséchampagne til pinnekjøtt (urøkt med kålrabistappe som tilbehør), vi hadde Dumangin 1er Cru Rosé Brut (269,-). Fungerte som bare det! Den taklet både salt, sauesmak og sødmen i kålrabistappa uten problemer (og så er den fryktelig god helt i seg selv).
Passito til karamellpudding, vi hadde Pellegrino Passito di Pantelleria Liquoroso 2011 (149,90 for 0,5 l). Vinen er kjempesøt, med smak av blomster, honning og karamell, og dermed overlever den også hvis man spiser masse av karamellsausen (som jeg uvegerlig gjør). Fantastisk kombinasjon! (Vi prøvde tokajer (Oremus Tokaji Late Harvest 2008) også, men det fungerte bare for den ikke-sausespisende mannen. :skuffet:)