Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Holdbarhet tint reinsdyrsfilet

#1

Syrin sa for siden:

Rådyr reinsdyrsfilet (frossen) blei kjøpt inn før jul - til 14 personar og familieselskap. Men vi blei ramma av omgangssjuke i går kveld, forsåvidt etter at fileten var tatt ut av frysen. Selskapet blei avlyst i dag tidleg, og fileten er tint, men kald (kjøleskap).

What to do? Det er for mykje mat for oss, og ingen har appetitt. Kor lenge kan filet ligge i kjøleskap? Eg reknar med at det er uaktuelt å fryse med på nytt?


#2

Magica sa for siden:

I vakumpakke, en stund, kanskje ei uke sier min kjære. Ikke vakum, noen dager?


#3

Syrin sa for siden:

Den er i vakum. Da har vi kanskje sjangs på at dette kan bli middag til nyttårsafta... Håar det :) Takk!


#4

Toffskij sa for siden:

Den burde holde helt fint til nyttårsaften, vil jeg tro. Håper dere får brukt den, det er jo fantastisk mat. :nam:


#5

Isprinsessen sa for siden:

Frys den på nytt, går bra det.


#6

Syrin sa for siden:

Verkeleg? Er det ok å fryse kjøtt som har vore frose før altså?


#7

Hyacinth sa for siden:

Jeg er sikkert rar, men jeg hadde ikke fryst på nytt, og jeg hadde ikke latt dn ligge lenge i kjøleskapet.


#8

Input sa for siden:

Jeg er med Hyacint. Jeg hadde nok stekt den nå.


#9

Toffskij sa for siden:

I vakuumpakke bør dette gå helt fint, mener jeg. Jeg ville ikke fryst ned kjøttet igjen, ikke fordi det er noe farlig, men fordi det reduserer kvaliteten på kjøttet, det blir tørrere for hver gang, og det vil du jo ikke med det deilige kjøttet der.


#10

Magica sa for siden:

Jegeren min har god greie på kjøtt altså.


#11

Syrin sa for siden:

Steike det nå? Nesten 2 kilo filet? Det går ikkje - kan jo ikkje servere steikt kjøtt mange dagar etter, med mindre det er ei heil rund steik i tynne skiver da. Meininga her her å heilsteike, ev. å servere som medaljongar.

Eg er ikkje redd for å lagre kjøtt - okse kan eg bruke etter utgått dato. Men har ingen erfaring med rein. Men nå er det altså vakum-pakka, så satsar på at det er bra på nyttårsafta.


#12

Optimist sa for siden:

Viltkjøtt er magert og tåler å ligge mange dager i kjøleskap. Spesielt når det er vakuumpakket. Hilsen erfaren jegerkone og viltkjøttkokke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.