Rådyr reinsdyrsfilet (frossen) blei kjøpt inn før jul - til 14 personar og familieselskap. Men vi blei ramma av omgangssjuke i går kveld, forsåvidt etter at fileten var tatt ut av frysen. Selskapet blei avlyst i dag tidleg, og fileten er tint, men kald (kjøleskap).
What to do? Det er for mykje mat for oss, og ingen har appetitt. Kor lenge kan filet ligge i kjøleskap? Eg reknar med at det er uaktuelt å fryse med på nytt?
I vakuumpakke bør dette gå helt fint, mener jeg. Jeg ville ikke fryst ned kjøttet igjen, ikke fordi det er noe farlig, men fordi det reduserer kvaliteten på kjøttet, det blir tørrere for hver gang, og det vil du jo ikke med det deilige kjøttet der.
Steike det nå? Nesten 2 kilo filet? Det går ikkje - kan jo ikkje servere steikt kjøtt mange dagar etter, med mindre det er ei heil rund steik i tynne skiver da. Meininga her her å heilsteike, ev. å servere som medaljongar.
Eg er ikkje redd for å lagre kjøtt - okse kan eg bruke etter utgått dato. Men har ingen erfaring med rein. Men nå er det altså vakum-pakka, så satsar på at det er bra på nyttårsafta.