Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lage fløtegratinerte poteter til 18 pers og en ovn. Hjelp?

#1

Trulte sa for siden:

[LEFT]Jeg er skikkelig dårlig (uinteressert) i matlaging.
Trenger tips og råd til hvordan jeg skal gjennomføre dette.
[/LEFT]


#2

Erica sa for siden:

Har du stor kasserolle? Jeg pleier å forkoke det hele i kasserolle, og steke den kort med osten på toppen til slutt. Da holder det med 10-15 min. På denne måten kan du steke i flere omganger, og bare legge folie over den du har stekt, så den holdes varm.


#3

Benzo sa for siden:

:nikker:


#4

Trulte sa for siden:

Det har jeg. Kan jeg feks sette den inn litt på slutten når den andre steker? Begge to må være rykende varme pga skal frakte dem til middagsbordet femten min unna.


#5

Fibi sa for siden:

Det er ikke mulig å lage dem klare, og så varme opp når du kommer dit de skal spises?


#6

Trulte sa for siden:

Nei. De har og en ovn. Og der er jo kjøttet.


#7

Fibi sa for siden:

Nå vet jeg ikke hvilket kjøtt dere skal ha, men kjøtt har jo godt av å hvile en ti minutters tid før det serveres, og da rekker jo potetene å bli gode og varme. Funker utmerket til ymse typer stek og kalkun. :BTDT:


#8

arrow sa for siden:

Jeg har laget fløtegratinerte poteter på rist i to etasjer (fikk låne min mor sin rist som tilfeldigvis passet min ovn); to former på hver rist. Om man steker dem med aluminiumsfolie først er det raskt å få den gratinerte osten rett mot slutten og man slipper å passe på underveis. Man kan sikkert lage i to langpanner også.


#9

nokon sa for siden:

Eg pleier koke fløtegratinerte poteter og så steike dei 10 min. med ost på, medan kjøttet kviler. :nikker: Det fungerer fint!


#10

GinaK sa for siden:

Dere som koker i forkant, hvordan gjør dere det? Koker dere potetene først i vann, i skiver da eller? :confused:

Når jeg lager fløtegratinerte poteter må de stå en time i ovnen så jeg pakker alltid kjøttet inn i folie + håndklær for å holde det varmt. Går helt fint det men litt raskere potetlaging hadde ikke gjort noe..
Tar gjerne imot tips. :)


#11

Babe sa for siden:

Man forkoker potetene, skivet, i fløteblandingen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.