Eldstemann skal feire bursdag på lørdag og først tenkte jeg å ha kalkunbrystfilet fra Stange. Har kjøpt 3 ferske steker på 1.3 kg. (Grisedyrt var det også..)
Så kommer venninnen min med familien fra Vest så da blir vi 18 stykker til middag. :eek:
Fant ut at vi heller tar noe mer lettvindt så da blir det medisterkaker, poteter, gulrøtter og saus.
Så da fryser jeg ned den ene steken og bruker kalkunbryst-stekene til nyttårsmaten.
Men velger jeg medisterdeig eller medisterfarse? Er det sånn at farsen er ferdig spedd og bare å lage kaker ut av og medisterdeigen må spes med salt, melk og krydder?
Isåfall, er den farsen (om den er ferdig til bruk) helt grei å lage kaker av, eller er det mye fett?
Og om jeg bruker oppskriften fra Matprat, følger jeg den mengden som kommer opp der på medisterdeig og sper ut for 2,5 kg deig? Det blir mye mengde og vil jo ikke ende med harde kaker... hjelp :o
Takk for svar. Da var det som jeg tenkte.
JA, regner med at den er litt usunn og fettete men egentlig må jeg gjøre det enklest mulig siden vi også har en annen familie boende hos oss så da drar jeg til en butikk med ferskvaredisk og kjøper 2,5 kg farse og steker opp det. Det er vel uansett bedre enn pølse og lompe-mat når vi blir så mange. :cool:
Takk for svar.
Vinglepetra er ikke fornøyd med matvalget.. Blæh! Så jeg tror det blir den evinnelige lasagnen som vi nesten alltid har (den kan jeg lage i dag og steke i morgen) + en kyllinggryte av noe slag.
Har søkt litt på det, kan jeg bruke etpar poser med Bali kyllinggryte som basis og spe på med fløte og en boks med kokosmelk pluss litt ekstra karri, ingefær og evt jevne med maizenna om den blir for tynn?? Passer hakket fersk koriander oppi her, tro?? hjelp
Ja, skal også ha ris til gryten + salat og hvitløksbaguetter. Da blir det iallefall nok mat. Puh.
Og snille gutten har smaken til mamman sin for han vil ha Oreokake som bursdagskake. Nam. :D
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.