Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ullstrømpebukser til 10-åring - tips?

#1

Tuddelu sa for siden:

Ok, så er ikke frøkna mer enn ni, men hun er lang og må ha minst str ti år i strømpebukse.

Jeg synes ull-longser er noe herk. Både fordi de liksom er så slafsete og ikke noe fine/behagelige under kjoler/skjørt eller smale bukser og fordi de fordrer at man kjøper separate sokker. Og alle vet vel hva som skjer med ullsokker? De blir spist av sokkemonstre og/eller krymper i vask :nemlig:

Av nevnte årsaker foretrekker derfor jeg/vi strømpebukser. Fram til nå har det ikke vært noe problem å finne strømpebukser i ull. Snuppa er slank og kan derfor bruke strømpebukser som hun i teorien er for lang til (134-140), men nå begynner det å gå hull på tærne på disse og jeg må supplere med nye. Siden Snuppa er 144 cm, tenkte jeg det var på tide å gå opp en størrelse, men det synes altså å være umulig å oppdrive ullstrømpebukser i større størrelser enn dem som er i ferd med å bli utslitt. Det er jo ikke vanskelig å finne ullstrømpebukser til voksne i str S og større, men selv S bli vel altfor stort til ei på 144 cm og 32 kg? Jeg skjønner ikke logikken i at det ikke skal finnes ullstrømpiser til dem mellom 140 og 160, eller finnes det et alternativ der ute som har gått meg hus forbi? I så fall ville jeg sette pris på å bli opplyst! :jupp:


#2

Lhi-My sa for siden:

Min tiåring bruker Pierre Robert strømpebukser i damestørrelse S eller fra andre merker i XS. Det fungerer fint til henne. Det er ikke all verdens spennende farger å få tak i, men hun liker de uansett best i svart, grått eller brunt.



#4

Stine-mor sa for siden:

Jeg fant NameIt ullstrømpebukser i veldig store størrelser i dag. Type 12 år i alle fall. (Tror kanskje jeg så 14 år også?) Jeg la merke til dette siden jeg lette etter str 110/116. Noe de ikke hadde. :humre:


#5

Siwa sa for siden:

Jeg mener også at de har store strømpebukser på NameIt ja. :jupp:


#6

Tuddelu sa for siden:

Takk, takk! Da har jeg vært på Name it og kjøpt to nye strømpebukser. Der var riktignok bare 50% ull i dem, men de virket gode og frøkna var fornøyd, så da får vi satse på at de er varme. Mulig jeg bestiller et par stk fra den linken til Safa også. Har bare funnet mindre Safa-strømpiser andre steder.


#7

Sola sa for siden:

Jeg kjøpte en fin svart med hvite striper på Lindex.


#8

Kirsebær sa for siden:

Det er ofte for lite ull i ullstrømpebuksene til de de store barna, syns jeg. :nemlig: Ofte er det en sånn 50/50-blanding.


#9

Lavender sa for siden:

MP har i str 140 cm. Se på Barnas Hus.


#10

2ne sa for siden:

Safa sine strømpiser er veldig gode og holdbare. Vi har et par som har overlevd to sesonger, det er ikke ofte med ullen syns jeg...


#11

Tuddelu sa for siden:

Ja, Safa er gode og det er mye ull i dem. Men jeg har slitt med å finne dem i større enn 134/140. Kjekt at de har det på ulliver.no :jupp:

Nå tror jeg at hun klarer seg ut sesongen, for de to fra Name It i 146/150 falt i smak og i tillegg har jeg funnet en brun MP i 140 med 79% ull i en restekurv. Den var mer enn stor nok, men jeg så de hadde dem i 150 også, så mulig jeg skal kjøpe en eller to til å ha liggende :jupp:.


#12

isola sa for siden:

Om du har Obs! i nærheten får du Janus Prinsesseull-strømpiser til ca en femtilapp der nå.


#13

Lavender sa for siden:

Gammel tråd som kom opp når jeg googlet strømpebukser str 160.

For jeg har nøyaktig samme problem som HI hadde. 148 cm smal barn trenger ullstrømpebukser. Jeg har være på Bogerud, de hadde verken Safa eller Janus til store barn, men voksenbukser i str xs til 220,-. Jeg kjøpte Name It str 152, men den var kort og det gikk hull på tærne, allerede kastet. Pierre Robert str S(38/40) bruker hun, men den er alt for lang. Ulliver finnes ikke lengre, og barnebutikkene fører MP bare til str 140 cm. Jeg finner MP str 160 i Danmark, men med valutatillegg og porto blir det 200,- pr stk.

Kjenner dere til ullstrømpebukser til barn i str 158/160 eller XS i Norge?


#14

veobra sa for siden:

De hadde fra Pierre Robert for et år siden. Ny kolleksjon med strømpebukser og singlet i litt finere mønster til større jenter. Jeg har ikke sett i år, men har heller ikke sett etter.

Ellers var jeg sikker på at Safa hadde, jeg har kjøpt det på Bogerud tidligere.



#16

Mamari sa for siden:

Pierre robert sine i krem og rosa er fine nok og fås i str.146/152 men holder ikke lenge til hverdagsbruk dessverre. Mest til pynt. Ullsingletene derimot er superfine!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.