Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva spiser dere nyttårsaften?

#1

Kahlan sa for siden:

Jeg tror vi blir hjemme i år, planene vi hadde utgår pga dårlig vær og dermed elendig utsikt. Men, hva lager jeg til middag da?
Kalkun?
Pinnekjøtt?
Er det noe du forbinder med nyttårsaften og som må på bordet?


#2

Señora sa for siden:

I år skal vi ha pinnekjøtt, men vi varierer mellom indrefilet, kalkun, pinnekjøtt, svineindrefilet alt etter hva vi ønsker å ha.


#3

Fadese sa for siden:

Vi har alltid kalkun. Kalkun med poteter, waldorfsalat og fløtesaus. Forrett og dessert varierer.



#5

Blå sa for siden:

Vi har ingen fast tradisjon. I år blir det lammegryte etter en Hellstrøm oppskrift. Det ser i hvert fall veldig godt ut.


#6

polarjenta sa for siden:

Ingen fast tradisjon. I år skal vi spise kalkun.


#7

Orkide sa for siden:

Vi har alltid andebryst i portvinsaus på nyttårsaften.


#8

Matilda sa for siden:

Vi har hatt kalkun de siste åra. Ellers er jeg vant til å spise finnbiff den dagen. I år blir det bare oss fire, slitne og sjuke, så vi lar den 5 kilo tunge kalkunen bli i fryseren noen uker til og går for noe lettvint. Ei enkel gryte av noe slag, kanskje.


#9

Fibi sa for siden:

Kalkun. :jupp: Med potetmos, fibisaus, maisstuing, coleslaw, rosenkål og tyttebær. :nam:

Og pavlova til dessert. :D


#10

isola sa for siden:

Jeg har ikke så faste tradisjoner, men det har nok vært mest kalkun. I år vet jeg ikke hva det blir, vi er bedt bort.


#11

Elisabet sa for siden:

Marinert kalkunfilet med tilbehør.


#12

Inagh sa for siden:

De siste årene har vi feira nyttår med venner, og da har vi spist kalkun.

I år orker vi ikke noen festligheter, så vi har invitert svigers hjem til oss, og så spiser vi pinnekjøttet vi egentlig skulle hatt med til dem nå i romjula. Svigermor har fått i oppdrag å være kokk.


#13

Anne C sa for siden:

Vi pleier å spise kalkun. Nå skal vi bort så da vet jeg ikke.


#14

Kahlan sa for siden:

Her lurer jeg på om vi ender på noe tapas-aktig, kyllingvinger, salater, oster og spekemat. Sånne dadler med bacon er jo utrolig godt, og da blir jeg kvitt dadlene før det nye året starter med litt strammere linjer.


#15

Ina sa for siden:

Pinnekjøtt.


#16

ingling sa for siden:

Vi har hatt kalkun de siste årene. I år hadde jeg tenkt å lage filet siden jeg trodde det bare ble oss tre, men nå blir vi en liten haug, så da blir det hel fugl. :D Noe tapasgreier høres veldig godt ut, da!


#17

amanas sa for siden:

Kalkun. Alltid kalkun på nyttår. Ofte tørt og fælt men i år tenkte mannen han skulle gjøre det på hellstrømvis så får vi se.


#18

Fløyel sa for siden:

Cava e.l. m/div melon, fetaost og oliven til «forrett», står i stuen på små fat når gjestene ankommer som en apertif.
Kalkun m/mye godt tilbehør, waldorfsalat, stuffing som jeg lager vedsiden av, rosenkål med bacon og valnøtter, mandelpoteter og fløtesaus..
Is og varme bær til dessert.

Veldig enkelt å tilberede, tradisjonelt og lite fancy, men utrolig godt.


#19

Hobbes sa for siden:

Kalkun m/alt mulig tilbehør. Min familie kommer hit (foreldre og søsken m/sine familier), og vi blir 20 stk. Alle tar med noe tilbehør. Jeg gleder meg!!!


#20

oslo78 sa for siden:

Kalkun!


#21

Siwa sa for siden:

Vi har alltid marinert kalkunbryst m/medisterkaker, julepølser, potet, grønnsaker, fløtesaus etc. :)
Mannen som kokkelerer her i huset. :sparke:


#22

Guttemammis sa for siden:

Vi skal bort og der får vi pinnekjøtt.:nam:


#23

Hjertensfryd sa for siden:

Pinnekjøtt. Trur aldri eg i løpet av mine 32 år har hatt noko anna på nyttårsafta.


#24

tinkadott sa for siden:

Vi skal ha kalkun, til 11 stykk.


#25

Avatar sa for siden:

Pinnekjøtt her også, selv om vi hadde det på julaften. Vi spiser det jo bare to ganger i året. :D


#26

Skytte sa for siden:

I år blir det Glitters parmesankylling og potetmos til middag. Til dessert er planen Mad Muff pai. Enkelt og godt etter det jeg ser på oppskriftene her på FP. Har vanligvis kalkun, men etter å ha spist det til middag to ganger tidligere denne jula, så utgår det.


#27

Kaija sa for siden:

Vi skal ha kalkun m. diverse tilbehør, og så har vi medisterkaker og julepølser til de som heller vil ha det. Vi blir 6 voksne og 9(10)barn.


#28

Tangina sa for siden:

Vi pleier å ha lammesteik - stor med bein når vi har gjester, men i år som vi skal være alene, blir det bare en liten steik. Gutta har ønsket seg sashimi til forrett, og det blir gele med stjerneskudd til dessert.

Før i tida pleide vi å ha kalkun med stuffing og god saus, men jeg ble så lei av alt styret og det egentlig ikke så gode kjøttet og det digre skroget som gjorde kjøkkenet spesielt rotete etterpå at vi gikk over til lam og har aldri angret.


#29

Selma sa for siden:

Vi har ingen faste mattradisjoner på nyttårsaften. De siste to årene har vi hatt tapas-selskap sammen med to nabofamilier der alle bidrar med litt hver. I år skal vi være hjemme for oss selv sammen med svigers og da blir det ytrefilet av okse med gorgonzola-saus, grønnsaker og stekte poteter. Svigermor bidrar med dessert.


#30

Pingis sa for siden:

Vi pleier å lage tapas med noen venner. I år har jeg en mistanke om at apocillin skal være en av rettene for min del.


#31

Miss Norway sa for siden:

Som oftest hummer. I år skal vi rett og slett grille diverse kjøtt ute på grillen.


#32

007 sa for siden:

Vi skal feire sammen med hyttenaboer, så i år blir det både pinnekjøtt og kalkun.


#33

Lyppa sa for siden:

Vi har alltid kalkun på nyttårsaftn:). Pleier å ha poteter eller ris, rosenkål, gulrot, waldorfsalat og fløtesaus til. Til dessert blir det dajmiskake og fruktsalat.


#34

rine sa for siden:

Usikker, mannen har lyst på pinnekjøtt og jeg har lyst på svineribbe.


#35

Millen sa for siden:

Vi har ingen tradisjon med mat på nyttårsaften, men ender ofte opp med kalkunfilet. Det skal vi ha i år også med rotgrønnsaker.


#36

Tinka sa for siden:

I år er det kalkun med tilbehør.


#37

Kims sa for siden:

Jeg er vant til at det er kalkun som er middagen på nyttårsaften. De siste årene har vi vært hos min manns familie på nyttårsaften, og da har vi fått svineribbe og pinnekjøtt. Det er jo godt det også, men det føles litt feil.


#38

Dansma sa for siden:

Pinnekjøtt. Alltid. :nikker:


#39

Taien sa for siden:

Bytt ut 32 år med 40, så signerer jeg. Men vi har alltid noe mer også pga mannen som ikke liker pinnekjøtt. gale mannen
I år blir det komler med alt tilbehør og multekrem + fruktsalat m/vaniljesaus til dessert.
I tillegg til pinnekjøttet da selvsagt.


#40

Fibi sa for siden:

:eek: Går det faktisk an?

(Komler er forøvrig myye bedre til pinnekjøtt enn de der kjedelige potetene. :nemlig:


#41

Lhi-My sa for siden:

Normalt sett spiser jeg pinnekjøtt, men hva vi lager i år, har vi i grunnen ikke bestemt. Vi har ikke bestemt om vi skal være hjemme eller om vi skal takke ja til en av flere invitasjoner heller. Vi får se.


#42

Taien sa for siden:

Den sausen så god ut! Men jeg må si jeg stusset på den siste setningen som sa at det skulle i en halv kokt reddik! :trenger briller:


#43

Palmen sa for siden:

Vi har ingen fast mattradisjon på nyttårsaften.


#44

Stellebord sa for siden:

Det varierer, men i år blir det kalkun! Og jeg gleeeder meg!


#45

Fibi sa for siden:

Den er kjempegod! Jeg lager den til alle steker, kalkun, helstekt kylling osv. Og jeg lager MYE. Den er så god at den kan spises som suppe. :nemlig:


#46

Pepper Lemon sa for siden:

Min mann har tradisjon for hummer, så det har vi hatt flere år. Men nå er det mange år siden vi har vært hjemme. Hos andre har vi blitt servert mye forskjellig, som kalkun og indrefilet.


#47

Mirmell sa for siden:

Alltid pinnekjøtt.


#48

Sans sa for siden:

De siste 5-6 årene har vi hatt kalkun.


#49

Nenne sa for siden:

Vi har alltid kalkun og det har heldigvis også de som vi har feiret sammen med de siste årene.


#50

Supernala sa for siden:

Vi har som regel alltid kalkun med tilbehør, men i år skal vi ha pinnekjøtt :jupp:


#51

venla sa for siden:

Har ikke hatt noen fast tradisjon. I år ligger det an til å bli andebryst.


#52

iben sa for siden:

Kommer an på hvor vi skal. I år skal vi til noen slektninger og de serverer pinnekjøtt. Er bittelitt lei av pinnekjøtt nå da vi har spist det 4! ganger så langt denne jula.. Men jeg setter pris på å gå til dekket bord så da er det ikke så nøye:)


#53

mkj sa for siden:

I år blir det biff med noe attåt. Bare oss i familien. Annethvert år har vi en vennefamilie på besøk, da har vi en diger gryte med biff, potet, fløte, rødvin +++. Dette er det beste jeg vet, og alle blir helt stappende mette.


#54

iben sa for siden:

Oi, så heldig dere er. Da hadde jeg nok takket ja til en av invitasjonene!


#55

iben sa for siden:

Ja takk til oppskrift på den gryta!!


#56

Nasse sa for siden:

Vi har fondue - biff, svinekjøtt og kjøttpølser for barna sin del, grønnsaker mm. Dette er en tradisjon fra da jeg var liten, som vi har fortsatt med.


#57

Niobe sa for siden:

Vi har spist pinnekjøtt de siste 5-6 årene, så jeg tror det er en tradisjon. :)


#58

løve70 sa for siden:

Vi har ingen faste tradisjoner for mat på nyttårsaften. Kalkun har vi på julaften, så det pleier å utgå. I år feires nyttår i Spania, så da skal vi ut og spise en fem retter. Gleder meg:)


#59

GinaK sa for siden:

Vi liker aller best indrefilet av okse, fløtegratinerte poteter og masse stekt sjampinjong men har kalkunbrystfilet i kjøleskapet som vi skal ha i år. Blir 2 familier.


#60

safran sa for siden:

Kalkun. Alltid kalkun. :nikker:


#61

Che sa for siden:

VI har det vi har lyst å spise akkurat den dagen. I år tror jeg at jeg og mr che er alene (håper litt på det, må jeg innrømme) - Vi ender kanskje opp med noe mexicansk - eller kanskje indrefilet. Pinnekjøtt har jeg og vurdert, forøvrig. Mannen liker ikke kalkun - har han likt det, så har vi nok gått for marinerte kalkunbryst, waldorfsalat, søtpotet etc. Det liker jeg.


#62

mkj sa for siden:

Det er mannen som lager, og det er ikke noen oppskrift. Men alt freses i panna først før det går i gryta. I skikkelig smør. Løk, kjøtt og gulrøtter sammen i mange omganger. Avhengig av type kjøtt så putter dette en stund før det puttes oppi mer etter hvert. Det er godt med poteter i, disse freses/brunes også først.

Det er nok ikke noen slankerett, jeg tør ikke tenke på hvor mye smør han bruker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.