Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kalkunbryst, jukse-sous vide. Noen tips?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg så Hellstrøm pakket kalkunbrystet i glapak og folie og lot det koke på 75 grader (koker det da, altså?) i 2,5 timer, for deretter å steke det raskt.

Noen som har prøvd noe liknende og kan gi meg tips? Hva gjør jeg med krydder, for eksempel?


#2

Salt sa for siden:

Ooh. Abonnerer! Mannen fikk vakuummaskin til jul. Hvordan holder man 75 grader stabilt? I ovnen?


#3

Salt sa for siden:

Fant dette:

Ta av plastfolien på kalkunbrystene og skjær ut brystene.

Varm en stekepanne og tilsett godt med smør og olivenolje, stek kalkunen med skinnsiden ned. Tilsett hele hvitløkfedd og salvieblader. Krydre med salt og pepper. Øs sjy og fett over kalkunkjøttet mens det brunes på skinnsiden. Etter et par minutter tar du opp kalkunbrystet på en tallerken og heller over stekefettet. Skjær opp i pene skiver når alt er klart.


#4

Tallulah sa for siden:

Takk! Det var vel oppskriften han brukte tror jeg. Er det vektavhenging hvor lenge det må koke, mon tro?


#5

Salt sa for siden:

:gruble:

Vet ikke, men det blir vel i allefall ikke tørt når man bruker denne metoden?

Ser at kalkunen han brukte veide 4 kg før han delte den opp.


#6

Tallulah sa for siden:

Hm, brystet mitt veier halvannen. Da er jo steketiden litt under timen, så koking i to og en halv er sikkert nok. Men det er jo lavere temperatur. Gaah, så vanskelig dette skal være da!


#7

isola sa for siden:

Dagbladet anbefaler å bruke oppvaskmaskinen. :knegg:


#8

Salt sa for siden:

Googlet:

It's OK to go a bit longer (say another hour or so), but the minimum cook time is more important: you want to make sure the turkey has cooked long enough to be properly low-temperature pasteurized. While the exact pasteurization time varies according to the size of your turkey breast, three hours will definitely take care of it.



#10

Salt sa for siden:

Men hvordan har du tenkt til å holde konstant temperatur?


#11

isola sa for siden:

Bruk oppvaskmaskinen. :nemlig:


#12

Tallulah sa for siden:

Tror ikke jeg skal prøve oppvaskmaskinen. Det sto at man bør bruke et termometer og til slutt ville man finne riktig innstilling.


#13

Salt sa for siden:

Ok, da får vi prøve det! :jupp:


#14

Salt sa for siden:

:knegg: tror ikke jeg skal prøve det på nyttårsaften, i allefall!


#15

isola sa for siden:

Jeg har ikke tenkt å prøve oppvaskmaskinen jeg heller altså, jeg syns saken var mest komisk.. Men jeg får jo litt lyst til å prøve bare for å ha gjort det. Jeg kommer over det. :knegg:


#16

Esme sa for siden:

Hmmm, er det bare jeg som er skeptisk til å koke i glapak? Er plasten så varmebestandig at den ikke frigjør all mulig drit? Ikke mitt fagfelt, er skeptisk lell.



#18

Candy Darling sa for siden:

Jeg har prøvd billige IKEA-ziplocks, og de var ikke lekre etter 2 timer på 70 grader, så jeg har investert i tykke plastposer som i hvert fall sier de har dokumentert varmebestandighet.

:skeptisk:


#19

Tallulah sa for siden:

Men trikset er visstnok at man må ha alufolie utenpå glapaken når man bedriver jukse-sous vide.


#20

Candy Darling sa for siden:

Jeg skjønner ikke helt hvorfor det skal ha noe å si? Konseptet er jo at det innerste av kjøttet skal nå samme temp som vannet, så da må jo plasten gjøre det også?


#21

Tallulah sa for siden:

:vetikke: Men overalt jeg leser mener de at det er Veldig Viktig. Det kan ha noe med at da smelter ikke plasten om den kommer borti sidene på kjelen.


#22

Candy Darling sa for siden:

Ja, det er selvsagt et poeng. :skremt: Smeltet gladpack hørtes ... ikke bra ut.

Jeg hadde heller prøvd å få tak i de tykkeste originale ziplockposene. Det finnes til og med noen der luften kan pumpes ut på - det er viktig å få ut luften, siden det leder varme dårlig.


#23

Fløyel sa for siden:

Hva med sånne stekeposer? Tåler de å kokes? Jeg tror jeg skulle klart å holde konstant temperatur på induksjonsovnen.


#24

Tallulah sa for siden:

Jeg syns de fleste ziplocker lekker. Hvertfall de fra ikea, og mange av bedre kvalitet også. Jeg vet ikke om jeg hadde turt å koke i dem i redsel for at det skulle komme vann inn. Med glapak surrer du 15-20 ganger rundt, for deretter pakke i alufolie.


#25

Salt sa for siden:

Det er jo veldig mange superkokker som koker i gladpack. Heston Blumenthal blant mange. De hadde vel neppe gjort det hvis det ikke var bra.


#26

Candy Darling sa for siden:

Ja, de fra IKEA er helt useless, i hvert fall.


#27

Salt sa for siden:

Ble Stange kyllingbryst på oss. For sent ute med handling pga sykdom, men det blir nok ikke så dumt det heller. Prøver meg på vannbad i ovnen. Spent!!


#28

Salt sa for siden:

Herrejemini, noe så godt!! Gjorde du dette, Tally? Kyllingen falt jo nesten fra hverandre, og var så saftig, så saftig! :hyper: Gjorde ikke lysta på ordentlig sous vide ovn noe mindre, nei...


#29

Tallulah sa for siden:

Nei, jeg rakk ikke! Men lover å teste det ut. Det høres jo himmelsk ut!


#30

Salt sa for siden:

Anbefales! Veldig enkelt i ovn. Varmet opp en gryte med vann til ca 80 grader. Hadde i kyllingen, og satte gryta i ovnen. På vår ovn måtte den stå på ca 90 grader for at vannet skulle holde seg konstant på 72 grader. Så stod det der i ca 3 timer. Easy peasy!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.