Jeg så Hellstrøm pakket kalkunbrystet i glapak og folie og lot det koke på 75 grader (koker det da, altså?) i 2,5 timer, for deretter å steke det raskt.
Noen som har prøvd noe liknende og kan gi meg tips? Hva gjør jeg med krydder, for eksempel?
Ta av plastfolien på kalkunbrystene og skjær ut brystene.
Varm en stekepanne og tilsett godt med smør og olivenolje, stek kalkunen med skinnsiden ned. Tilsett hele hvitløkfedd og salvieblader. Krydre med salt og pepper. Øs sjy og fett over kalkunkjøttet mens det brunes på skinnsiden. Etter et par minutter tar du opp kalkunbrystet på en tallerken og heller over stekefettet. Skjær opp i pene skiver når alt er klart.
Hm, brystet mitt veier halvannen. Da er jo steketiden litt under timen, så koking i to og en halv er sikkert nok. Men det er jo lavere temperatur. Gaah, så vanskelig dette skal være da!
It's OK to go a bit longer (say another hour or so), but the minimum cook time is more important: you want to make sure the turkey has cooked long enough to be properly low-temperature pasteurized. While the exact pasteurization time varies according to the size of your turkey breast, three hours will definitely take care of it.
Jeg har ikke tenkt å prøve oppvaskmaskinen jeg heller altså, jeg syns saken var mest komisk.. Men jeg får jo litt lyst til å prøve bare for å ha gjort det. Jeg kommer over det. :knegg:
Hmmm, er det bare jeg som er skeptisk til å koke i glapak? Er plasten så varmebestandig at den ikke frigjør all mulig drit? Ikke mitt fagfelt, er skeptisk lell.
Jeg har prøvd billige IKEA-ziplocks, og de var ikke lekre etter 2 timer på 70 grader, så jeg har investert i tykke plastposer som i hvert fall sier de har dokumentert varmebestandighet.
Jeg skjønner ikke helt hvorfor det skal ha noe å si? Konseptet er jo at det innerste av kjøttet skal nå samme temp som vannet, så da må jo plasten gjøre det også?
Ja, det er selvsagt et poeng. :skremt: Smeltet gladpack hørtes ... ikke bra ut.
Jeg hadde heller prøvd å få tak i de tykkeste originale ziplockposene. Det finnes til og med noen der luften kan pumpes ut på - det er viktig å få ut luften, siden det leder varme dårlig.
Jeg syns de fleste ziplocker lekker. Hvertfall de fra ikea, og mange av bedre kvalitet også. Jeg vet ikke om jeg hadde turt å koke i dem i redsel for at det skulle komme vann inn. Med glapak surrer du 15-20 ganger rundt, for deretter pakke i alufolie.
Herrejemini, noe så godt!! Gjorde du dette, Tally? Kyllingen falt jo nesten fra hverandre, og var så saftig, så saftig! :hyper: Gjorde ikke lysta på ordentlig sous vide ovn noe mindre, nei...
Anbefales! Veldig enkelt i ovn. Varmet opp en gryte med vann til ca 80 grader. Hadde i kyllingen, og satte gryta i ovnen. På vår ovn måtte den stå på ca 90 grader for at vannet skulle holde seg konstant på 72 grader. Så stod det der i ca 3 timer. Easy peasy!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.