konsulenten sa for siden:
Jeg trodde jeg hadde kjøpt tørkede tranebær (som jeg tenkte å ha i glaserte rosenkål), men så var de visst ferske. Hva bruker man ferske tranebær til, egentlig?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
konsulenten sa for siden:
Jeg trodde jeg hadde kjøpt tørkede tranebær (som jeg tenkte å ha i glaserte rosenkål), men så var de visst ferske. Hva bruker man ferske tranebær til, egentlig?
Tallulah sa for siden:
Du lager tranebærsyltetøy og serverer som tyttebærsyltetøy.
konsulenten sa for siden:
Som tyttebærsyltetøy, ok. De var ikke direkte søte så det høres jo fornuftig ut.
Tallulah sa for siden:
Denne oppskriften er god:
6 kopper tranebær
1 kopp portvin (jeg brukte bringebærsaft, hadde ikke portvin)
1,5 kopper sukker (jeg byttet ut litt av sukkeret med lønnesirup)
1/4 ts salt
2 ss finrevet appelsinskall
Vask bærene, plukk ut de dårlige. Kok opp vinen, tilsett bær, og kok til bærene begynner å poppe, ca fem minutter. Hell i resten, og kok til sukkeret har smeltet, mens du rører konstant, ca 2-5 minutter.
konsulenten sa for siden:
Ah, supert! Jeg har lønnesirup, det passer bra. Takk. :)
Salt sa for siden:
Eller så kan du steke det sammen med rosenkål, bacon og litt mandler. :nam:
konsulenten sa for siden:
Det var jo nesten omtrent det jeg egentlig hadde tenkt til, men det står tørkede tranebær i min oppskrift og jeg synes disse ferske smakte veldig annerledes så jeg tok ikke sjansen. Men da funker det kanskje likevel, da.
Salt sa for siden:
Jeg har i allefall brukt ferske tranebær med stort hell! :jupp:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.